Neurja 2023

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.913
113
Saj razumem, naj čimvečjo škodo prijavijo, če računajo na Evropsko pomoč. Samo ne te škode na naše denarnice prevalit prosim. Ker saj vemo... tošnli so že razpeti med koritniki.

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.456
3.556
113
Zgleda, bom tudi jaz moral prijavit. Jaz bi tudi novo... Tako na grobo oceno, edino Triglav, Mangart in Škrlatica nisto bili poplavljeni.
Sam tko mimogrede, na Korošici je bilo na tisti ravnini jezero z 2m vode. Tisti kateri ste bili tam si lahko predatavljate koliko dežja se je moralo tam zlit, da se je pojavilo ogromno jezero.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
Avto zasut osem metrov globoko, zavarovalnica zahtevala, da ga poslikajo
Noro:
Kje se je zataknilo pri priznavanju škode na zavarovalnici? Janez Jelšnik pojasnjuje, da so imeli na zavarovalnici navodila, da je treba vozilo poslikati s štirih strani in posredovati številko šasije. "Tega mi ne moremo storiti, ker je avto zakopan nekje sedem ali osem metrov globoko in niti bager ni mogel do njega."
Ampak:
A na koncu, čeprav je postopek dolgo trajal, kar mesec in pol, se je za Janeza Jelšnika uspešno končal. "Malo živcev je šlo, malo nervoze, bi že skoraj bil hud, ampak smo s prošnjo potem to nekako rešili. Imam raje prošnjo kot tožbo. Sem rekel, naj pridejo fizično pogledat, ampak niso, ker so verjeli." Potrdili so mu totalno škodo oz. t. i. totalko v višini 20.000 evrov. Dobil je takšno vrednost, kot je bila narejena na polici.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
Kar me je itak presenetilo, kolikor so zavarovalnice stroge.
Pri katastrofi takšnih razsežnosti je to do neke mere povsem pričakovano saj je škod tako veliko, da lahko zavarovalnice privarčujejo konkretne zneske v kolikor natančno pregledujejo škodne zahtevke ter zavračajo izplačila tam kjer je to dejansko upravičeno glede na pogodbene obveznosti. Po drugi strani pa lahko z nekompliciranjem oz. z izplačevanjem s čimmanj kompliciranja delajo na zadovoljstvu stranke ter posledično na dolgoročnemu sodelovanju na podlagi tega tako da je potem v končni fazi vse skupaj imho odvisno od poslovne strategije posamezne zavarovalnice.

• Všeč mi je
Reactions: aljoman in msenjur

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Pri tem ravnanju in "kompliciranju" zavarovalnice je smotano, ker imajo dodatne težave ljudje, ki so že tako ali tako pošteno nastradali. Ampak, lahko si mislimo, da če bi zavarovalnice škode v tem primeru obravnavale malo po "domače", bi se hitro našli zlobneži, ki bi poskušali trenutno blažjo obravnavo izkoristiti in se neupravičeno okoristiti. Saj se spomnimo lopat in še česa. Taki ljudje so vedno na preži, kje se da kaj tako ali drugače ukrasti.

kemb

Majstr
7. okt 2018
803
818
93

Zanimivo, kako se vse skupaj obrača.
Žalostno bo tole vse skupaj.
Dobre živce bodo morali imeti tisti, kateri so utrpeli tole letošnjo ujmo in škodo...

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113

:bonk:

Država pustila Koroško na cedilu? Nekateri gradbinci že prodajajo terjatve​

Župane v ujmi najbolj prizadetih koroških občin razburja dopis uprave za zaščito in reševanje, da dela, opravljena na vodotokih in cestah v septembru, ne spadajo več med intervencijske stroške po avgustovski ujmi. A intervencijska dela ponekod potekajo še danes, pravijo. Nekateri gradbinci medtem terjatve do občin že prodajajo finančnim družbam.

"To je bilo presenečenje dneva," je novico, da je od slovenjgraške izpostave uprave za zaščito in reševanje dobil omenjeni dopis, za STA komentiral župan Občine Dravograd Anton Preksavec. Dejal je, da je preklic državnega načrta ob poplavah konec avgusta v zadnji točki navajal, da državni načrt za september na vodotokih in cestah še ostaja v veljavi. "Nikoli in nikdar ni nihče omenil, da vsa ta dela, ki se izvajajo septembra, ne bodo plačana iz intervencijskih stroškov," je dejal Preksavec. Enako je povedal tudi župan Občine Prevalje Matic Tasič. Intervencijska dela po avgustovski ujmi so se namreč, kot pravijo župani, nadaljevala tudi v septembru. Ponekod pa potekajo še ta teden, je dejala županja Občine Črna na Koroškem Romana Lesjak.

vir

P.s. vidim, da me je kemb prehitel za slabo minuto :D

• Všeč mi je

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.783
6.171
113
blizu močvirne prestolnice
  • Všeč mi je

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Tukaj se vidi kako neumni so. Kako jih pisuni ne morejo vprašati po pameti? Aja saj res tudi oni nimajo bič v piskru. Sramota za bivšega kriminalista aja saj res takrat so se dogajale razne afere.
Že kmalu po poplavah so povedali, da je bilo prizadetih 183 občin, ki pa verjetno niso vse v Mežiški in Savinjski dolini. :bonk:

B81

22. jul 2007
37.006
10.535
113
da se ne pozabi, kako bi lahko bilo na 37:06