Neurja 2014

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.175
6.982
113
pri taščici
To ne vem. Lahko pa mi poveš koliko hiš se je v zadnjem času zgradilo in pridobilo uporabno dovoljenje.
Kot vem ga za lastno bivanje zaenkrat še ne potrebujemo.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Ok, misli sem, da misliš na individualen objekt. Se opravičujem.
smile-1.gif

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Družinska naveza, prijatelj, dovolj velika kuverta.... uradnik-investitor?
Za parcelo 30m nad ljubljansko kotlino od nje oddaljeno 200m ne smeš delati kleti ker si na poplavnem območju. Naj povem da bo uradnikova pisarna v 2. Nadstropju v domžalah že zdavnaj globoko pod vodo, ko bo poplava prišla do moje parcele.
Kaj se sekiraš? Imaš GD, naredi še klet pa nikome ništa. Misliš, da bo uradnik prišel gor na oglede? Malo morgen...
cool-1.gif
Pri večstanovanjskih in javnih objektih za trg uradniki kar lepo pridejo na objekt. Reče se mu tehnični pregled objekta. Uspešno opravljen TP je osnova za izdajo uporabnega dovoljenja in s tem za prodajo stanovanj in vpis v ZK.
Verjemi da klet ne bo šla skozi če je ni v projektu. Tudi bistveno bolj banalne zadeve so problem.
Abraham je imel v mislih hišo po moje. To pa sigurno ne bo prišel nihče gledat.
Tako je.
smile-1.gif

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.813
555
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Sicer pa gledam SPIN in rtv:
V cerknici garaže večstanovasnjkega objekta v celoti pod vodo, določene ceste tudi pod vodo na SPIN-u pa vse "mirno" .
No eno izliv kurilnega olja je zabeležen.

Očitno laufa vse mimo 112.

Običajno se ne vpisuje v SPIN takrat ko se aktivira občinski štab CZ ker on prevzame dogodke na svojem območju delovanja in ko se vse umiri se sporoči vse intervencije, ki so bile v tem času v ReCO, da vnese v spin. Nima se on časa ukvarjat z nekom, ki ima zalito klet in ni življensko ogrožen take preusmeri na OŠCZ.

I

Izbrisan uporabnik #9334

http://www.24ur.com/novice/slo...a-policija.html

Država si lasti upravljanje voda - Torej jih naj tudi upravlja !
Zopet pri nas divji zahod. Pomagaj si sam, ker ti ne bo nihče drug pomagal! Ko bo ujma mimo, pa vsi pametni.
stupid-1.gif

Moje mnenje: koliko škode doživljamo zaradi nedelovanja države, čeprav jo čisto spodobno plačujemo ?! Bi bilo treba kakšne vile kje nastaviti, da bi se gospodje spomnili, kdo je v službi koga ...
10.gif

Če bo šlo na sodišče in če je zgodba vsaj približno takšna, grem v prvo vrsto pred palačo mahati z zastavo!
10.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Zakaj bi šel pred palačo mahat z zastavo?

Pred naslednjimi napovedanimi poplavami je potrebno zamašit vse kanale okrog bajt politikov, če kateri živi ob kakem potoku na drugi strani naredit nasip, da se k njemu steče, potem se bo pa morda kaj premaknilo in bodo politiki čudežno našli denar za upravljanje voda.

Dokler pa imajo politiki rit na suhem in v njihovih ulicah nadpovprečno porihtano odvodnjavanje pa se nihče ne bo pretegnil.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.175
6.982
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
http://www.24ur.com/novice/slo...a-policija.html

Država si lasti upravljanje voda - Torej jih naj tudi upravlja !
Zopet pri nas divji zahod. Pomagaj si sam, ker ti ne bo nihče drug pomagal! Ko bo ujma mimo, pa vsi pametni.
stupid-1.gif

Moje mnenje: koliko škode doživljamo zaradi nedelovanja države, čeprav jo čisto spodobno plačujemo ?! Bi bilo treba kakšne vile kje nastaviti, da bi se gospodje spomnili, kdo je v službi koga ...
10.gif

Če bo šlo na sodišče in če je zgodba vsaj približno takšna, grem v prvo vrsto pred palačo mahati z zastavo!
10.gif
Ja samo, če je nekdo samovoljno brez dovoljenja ob bistrici naredil nasip je posegel v tuje zemljišče. Zemljišče ob bistrici je državno. Včasih je bilo cca 4 ali celo 6m. Pa tudi se mi res ne zdi ”pošteno” da bi zaradi varovanja sicer razlivnega območja ogrozil 700 hiš na nasprotnem bregu. Predstavljajte si da živite na sosednjem bregu. 20 km nižje je sosednja občina predpisala dvigniti parcelo, izdala GD, kaj se bo zgodilo s hišo in kmetijo na drugi strani pa so baje gluhi.

I

Izbrisan uporabnik #9334

smile-1.gif

Ali vodno gospodarstvo plačuje državi tudi davek na zemljišče ob potoku? 3, 4 ali tudi 10 metrov stran od struge - čeprav si lasti upravljanje?

I

Izbrisan uporabnik #9334

Sicer nikogar ne briga, vendar je konkretno mojega strica po 16. letih boja z upravo smrt pobrala, preden je uspel urediti z "vodnim gospodarstvom".

Glede na katastrofe, ki se iz leta v leto samo še množijo, bi bilo smoterno narediti oornk študijo okoli problema - ter učinkovati. Sicer nas bo odplaknilo dol v črno morje in v črno turčijo.
tongue-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.175
6.982
113
pri taščici
Mah, iz muhe dela dinozavra. Vsaj dokler je voda v strugi, pa ni važno kakšne je barve, kako hitro gre in kakšni so valovi. Pač takemu posnetku ne pritiče naslov poplave.
Vidim pa, da so nekateri (precej redki) ”ribiči” precej leni in radi ribarijo kar iz dnevne sobe.
Bravo za ”pogum”.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Hvala Bogu jih ni, ampak imajo srečo, da še tam ne ščije kot pri nas, potem bi bilo vse zalito. Sicer pa je Dravograd lušno mestece.

Kaj so se pa bogu zamerili tisti, ki jih je zalilo?

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Spet so 3x preveč tulil. Zunaj je vedro, obljubljal so pa še celo nedeljo.