Nesreča?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Če pa se pelješ po normalni cesti po omejitvi, pa je za ovinkom na cesti bala sena, pa tega pač ne moreš pričakovati (ker tam nima kaj delat) ...

OK, pa se gremo "isto sranje, drugo pakovanje" igrico...kaj, če je direktno za ovinkom stoječa kolona vozil? Tega na cesti ne moreš pričakovati?
Načeloma ne.

Torej so za to, če se zakadiš v rit stoječi koloni krivi policaj, ker ni zavaroval zadnjega v koloni in cestarji, ker niso postavili znaka za možnost stoječih kolon? Ali obstaja vsaj majcena verjetnost, da bi bil razlog zloglasna neprilagojena hitrost?
Po črki zakona ne. In tisti, ki je zadnji v koloni, bi moral poskrbeti za primerno označenost svojega ustavljenega vozila ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik timecop pravi:
Daješ popolnoma butaste primerjave in po tvoji skromni logiki, bi moral na vsakem metru ob cesti stati en cestar in takoj pobrati oviro, ki pade ali se zvali na cesto. Žal pa cestarji pregledujejo kar nekaj kilometrov cest in če ravno za tem cestarjem vozi nekdo, ki mu pade bala sena, kako naj jo cestar opazi preden bo spet naredil krog?
Za take primere pa imajo zavarovanje!!! In potem plača zavarovalnica, ne pa cestarji ...

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Če pa se pelješ po normalni cesti po omejitvi, pa je za ovinkom na cesti bala sena, pa tega pač ne moreš pričakovati (ker tam nima kaj delat) ...

OK, pa se gremo "isto sranje, drugo pakovanje" igrico...kaj, če je direktno za ovinkom stoječa kolona vozil? Tega na cesti ne moreš pričakovati?
Načeloma ne.

Torej so za to, če se zakadiš v rit stoječi koloni krivi policaj, ker ni zavaroval zadnjega v koloni in cestarji, ker niso postavili znaka za možnost stoječih kolon? Ali obstaja vsaj majcena verjetnost, da bi bil razlog zloglasna neprilagojena hitrost?
Po črki zakona ne. In tisti, ki je zadnji v koloni, bi moral poskrbeti za primerno označenost svojega ustavljenega vozila ...

Če bale sena ne vidiš in se ustaviš do nje, kako se boš ustavil do avtomobila z vsemi štirimi smerniki, rotacijsko lučjo in meglenkami?

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Če si ti butast, meni res ni treba časa s tabo zgubljat ...

Pomanjkanje normalnih argumentov? Jaz sem samo hotel vedeti, zakaj se boš sposoben ustavit do pravilno označenega zadnjega avtomobila v stoječi koloni, ne boš se pa sposoben ustavit do bale sena, katere nesposobni cestarji niso bili sposobni odstranit medtem ko so bili na pomembnem sestanku za privatizacijo Piva.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.344
6.145
113
V ZDA so imeli pred leti primer, ko je voznici terenca na avtocesti priletela v šipo lesena deščica. Voznica je bila hudo poškodovana in zdravniki so sprva dejali, da nima možnosti preživetja, vendar je preživela. Preiskovalci so na deščici našli prstne odtise (!) in imeli neverjetno srečo
shocked-1.gif
, saj so bili odtisi v bazi storilcev kriminalnih dejanj. Tako so našli voznika, ki se je tisti dan selil in mu je kos neustrezno pritrjenega pohištva padel s tovornjaka in se razletel po avtocesti.

Zaradi tega primera so pripravili in uveljavili zakon, ki kaznuje voznike z neustrezno pritrjenim tovorom.

Maria's Miracle - Maria Federici

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Če si ti butast, meni res ni treba časa s tabo zgubljat ...

Pomanjkanje normalnih argumentov? Jaz sem samo hotel vedeti, zakaj se boš sposoben ustavit do pravilno označenega zadnjega avtomobila v stoječi koloni, ne boš se pa sposoben ustavit do bale sena, katere nesposobni cestarji niso bili sposobni odstranit medtem ko so bili na pomembnem sestanku za privatizacijo Piva.
Jaoooo ...
A veš, kako je avto primerno označen, če stoji na cesti tako, da ovira promet? Si že slišal za varnostni trikotnik itd ...
Če pa ne bo prav označen, pa pač poči ...
Bedaki pač ustavljajo za ovinkom ... Sam, če je kolona, na katero naletim za ovinkom, vedno (če je bilo zadaj dovolj prostora) raje pomaknem avto nazaj, da se ga vidi pre ovinkom - ali pa si pustim lep kos ceste, pa čakam v 1. prestavi pripravljen na štart če komu ne znese.

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik timecop pravi:
Daješ popolnoma butaste primerjave in po tvoji skromni logiki, bi moral na vsakem metru ob cesti stati en cestar in takoj pobrati oviro, ki pade ali se zvali na cesto. Žal pa cestarji pregledujejo kar nekaj kilometrov cest in če ravno za tem cestarjem vozi nekdo, ki mu pade bala sena, kako naj jo cestar opazi preden bo spet naredil krog?
Za take primere pa imajo zavarovanje!!! In potem plača zavarovalnica, ne pa cestarji ...
A bejž no, sem pa mislil, da Safet kar iz svojega žepa da, pa kar tako vsakemu plačujejo, ki se nekaj zmisli..., boš prej kobilji znoj iztisnil kot pa denar od njih, zato se pa vozi z glavo in nimaš teh nevšečnosti.
cheer.gif

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
A veš, kako je avto primerno označen, če stoji na cesti tako, da ovira promet? Si že slišal za varnostni trikotnik itd ...

Dobro, da si me opomnil. Drugič, ko naletim na stoječo kolono za ovinkom, grem najprej postavit varnostni trikotnik...

Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Bedaki pač ustavljajo za ovinkom ... Sam, če je kolona, na katero naletim za ovinkom, vedno (če je bilo zadaj dovolj prostora) raje pomaknem avto nazaj, da se ga vidi pre ovinkom

Tvoje dejanje je sicer pohvale vredno, pa vendar...recimo, da se ravno takrat nekdo pripelje izza ovinka, kateri se ne bi mogel ustavit do bale (stoječe kolone). Sedaj pa ne samo, da je tam ovira, ampak je tam še določeno vozilo, ki z vzvratno vožnjo zmanjšuje manevrirni prostor.

Kakorkoli že...ugotovili smo, da se lahko za ovinkom skriva marsikaj. Važno je, da bo nekdo na sodišču dokazal (bog ne daj...), da ni kriv za smrt tvoje hčere, katero je povozil v nepreglednem ovinku, saj je tam pač ni mogel pričakovati...

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
zelo slabo bereš jaz si avtomobila skoraj nisem poškodoval udarilo je malo v plastiko in jo pobrusilo to je pa tudi vse ! Omejitev na tem delu je 90 jaz sem se vklučil v promet iz stranske ceste tak da..! Če bi udaril po zavori bi imeli smrtno žrtev! Skalo lahko vidiš prej na cesti kot pa mali del je res? Pa tut tožit nimam namena nobenega zakaj bi ga že? Sam debata je pa več kot zanimiva, ker je dejstvo da plačujemo za oskrbovanje cest a ne? Al to plačujemo ob registraciji kaj drugega? Če ti pridejo kdo kaj delat si zadovoljen ko ti naredi in plačaš kaj pa ceste ko plačaš naredijo pa nič?
ja, plačujemo (tudi) za vzdrževanje cest. vendar:
Citat:
246. člen

(1) Policist, ki ugotovi pomanjkljivosti na cesti, ki neposredno ogrožajo varnost prometa, izvede začasne ukrepe, s katerimi se prepreči ogrožanje udeležencev v cestnem prometu, in o tem obvesti pristojnega izvajalca rednega vzdrževanja cest.
(2) Policist sme odrediti odstranitev predmetov, objektov, drugih naprav ali ovir na cesti ali ob njej, če:
– slepijo udeležence v cestnem prometu,
– zmanjšujejo preglednost ceste,
– zmanjšujejo vidnost prometne signalizacije ali prometne opreme na cesti,
– zavajajo udeležence v prometu,
– ovirajo udeležence v prometu in zmanjšujejo pretočnost prometa,
– odvračajo pozornost voznikov, ali
– so postavljeni v nasprotju z določbami predpisov o varnosti cestnega prometa ali predpisov o javnih cestah.
(3) Izvajalec rednega vzdrževanja cest mora takoj zavarovati nevarno mesto s predpisano prometno signalizacijo in opremo in v najkrajšem možnem času odpraviti pomanjkljivosti iz prvega odstavka tega člena oziroma odstraniti predmete, objekte, druge naprave ali ovire iz prejšnjega odstavka.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:

Tvoje dejanje je sicer pohvale vredno, pa vendar...recimo, da se ravno takrat nekdo pripelje izza ovinka, kateri se ne bi mogel ustavit do bale (stoječe kolone). Sedaj pa ne samo, da je tam ovira, ampak je tam še določeno vozilo, ki z vzvratno vožnjo zmanjšuje manevrirni prostor.

Kakorkoli že...ugotovili smo, da se lahko za ovinkom skriva marsikaj. Važno je, da bo nekdo na sodišču dokazal (bog ne daj...), da ni kriv za smrt tvoje hčere, katero je povozil v nepreglednem ovinku, saj je tam pač ni mogel pričakovati...
Sem ti lepo napisal: če je plac. Če 500 m za m,ano ni nikodar, to storim. Če vem, da je nekdo dovolj blizu zadaj, pač ne.
In ja, ko zmanjka argumentov, začnemo čustva noter vlečt ... Res inteligentno ...

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Sem ti lepo napisal: če je plac. Če 500 m za m,ano ni nikodar, to storim. Če vem, da je nekdo dovolj blizu zadaj, pač ne.

Ne pozabi, da opaziš stoječo kolono avtomobilov za NEPREGLEDNIM ovinkom... In recimo, da ravno zadnje pol minute pred tem nepreglednim ovinkom pozabiš pogledat v vzvratno ogledalo...

Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
In ja, ko zmanjka argumentov, začnemo čustva noter vlečt ... Res inteligentno ...

Jaz to "vlečenje čustev" imenujem "argument". Argument, ki govori krepko proti tvoji teoriju o pričakovanem in nepričakovanem...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Ne pozabi, da opaziš stoječo kolono avtomobilov za NEPREGLEDNIM ovinkom... In recimo, da ravno zadnje pol minute pred tem nepreglednim ovinkom pozabiš pogledat v vzvratno ogledalo...
Ne pozabiš. Vsaj jaz ne. Če stalno (razen v mestni gneči, seveda)ne veš ne le da je avto za tabo, ampak koliko jih je in kakšni so bili, potem slabo spremljaš promet.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Jaz to "vlečenje čustev" imenujem "argument". Argument, ki govori krepko proti tvoji teoriju o pričakovanem in nepričakovanem...
Lahko ga imenuješ argument, ampak ni argument.
Če hočeš, da se promet premike z neko znosno hitrostjo, potem je pač treba sprejet, da v njem ni 100% stvari in da se zna zgodit tudi kaj slabega.
Če ukinemo letala, avte in začnemo hodit le peš, bo žrtev v prometu praktično nič ... Tako namreč dokončno preprečiš "neprilagojeno hitrost". Se ti zdi vredno iti tako daleč oz. kje je meja, do katere iti?

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Ne pozabiš. Vsaj jaz ne. Če stalno (razen v mestni gneči, seveda)ne veš ne le da je avto za tabo, ampak koliko jih je in kakšni so bili, potem slabo spremljaš promet.

Lepo je biti tako prepričan v lastne sposobnosti. Ko bi le bilo še več tako brezhibnih voznikov v SLO.
aplauz.gif

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Če ukinemo letala, avte in začnemo hodit le peš, bo žrtev v prometu praktično nič ... Tako namreč dokončno preprečiš "neprilagojeno hitrost". Se ti zdi vredno iti tako daleč oz. kje je meja, do katere iti?

Daleč od tega, da bi se posluževal tako drastičnih ukrepov. Se strinjam, da je na cesti ogromno stvari, oseb in dejavnikov, ki tja po vsej logiki ne spadajo. Hudičevo pa me moti to apriori prepričanje, da je pojem "neprilagojena hitrost" sam po sebi nekaj, česar v prometu ni in da je za vse krivo nekaj drugega. Dejstvo je, da se na cesti dogaja marsikaj in da je skoraj vsak dogodek sam po sebi unikat...posledično ni nekega recepta, kako se zadevam izogniti. Nemogoče je reči, da so za vse takšne zadeve krivi cestarji, za drugačne policisti, za tretje stardeci, za četrte dinamiki... Včasih za katero stvar ni kriv prav nihče od teh in tudi voznik, ki nastrada po črki zakona za to ni direktno kriv, vendar splet okoliščin nanese, da bi ob drugačnem ravnanju rezultat bil drugačen. Tipičen primer je zloglasen pojem "neprilagojena hitrost", kjer je v določenih primerih tudi ravnanje znotraj okvirov dovoljenega lahko napačno. Ja, čudno se sliši, ampak dokler raja tega ne bo skapirala, bo situacija takšna kot je. Se strinjam...marsikdaj se to "neprilagojeno hitrost" izkorišča, vendar v večini primerov mislim, da odgovorni organi kar zadenejo.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:Hudičevo pa me moti to apriori prepričanje, da je pojem "neprilagojena hitrost" sam po sebi nekaj, česar v prometu ni in da je za vse krivo nekaj drugega.
Tega ne trdim niti slučajno. Trdi le, da je ta vzrok v resnici dosti redkejši, kot je javnosti predstavljeno, da je dostikrat krivo kaj drugega ...
Po drugi strani se je pa treba tudi zavedat, da se zgodijo tudi nesreče, v katerih nima smisla iskat krivca. Nesrečna naključja, spleti okoliščin, ob katerih lahko le zmaješ z glavo in si misliš "jebiga, se zgodi, imeli so smolo" ...
Pri nas pa je vedno treba najti krivca za vse, če ne drugače, pa s pomočjo neprilagojene hitrosti ...