Nesreča- Golovec

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik Gamero pravi:
Ko boš enkrat odletu, jih boš menjal redno
smirk-1.gif

lp

Do takrat bom pa pač bolj po omejitvah vozil.... Saj če karkoli povzročim, mam dost profila... samo da ne prekoračim omejitve hitrosti
wink-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Mis pravi:
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
PO 4 letih starosti so gume najboljše,ker se nehajo obrabljat in lahko z njimii navoziš še veliko število kilometrov,po predpisih. Samo bog ne daj da kdaj ni sreča na tvoji strani in se zgodi kaj nepredvidljivega... ( pa ne vsega dobesedno upošteva)

Kako pa kaj po raznih BTC-jih ipd? Ker mam jaz 10 let stare gume, pa se grozno pozna, v razmeraho kot so zdajle par dni, moraš res previdno v rondo, ki je pol suh pol vlažen, in potem te tam na mokrem samo naravnost odpika....

Če bi imel bi raje kupil konkretne gume, pa nove...
Po BTC-ju v vlažnih razmerah tudi nove gume ne pomagajo.
crazy1.gif

Zakon se je malce sukat, le pazit je treba, da kakšen robnik preblizu ne pride.
priden.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik Mis pravi:
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
PO 4 letih starosti so gume najboljše,ker se nehajo obrabljat in lahko z njimii navoziš še veliko število kilometrov,po predpisih. Samo bog ne daj da kdaj ni sreča na tvoji strani in se zgodi kaj nepredvidljivega... ( pa ne vsega dobesedno upošteva)

Kako pa kaj po raznih BTC-jih ipd? Ker mam jaz 10 let stare gume, pa se grozno pozna, v razmeraho kot so zdajle par dni, moraš res previdno v rondo, ki je pol suh pol vlažen, in potem te tam na mokrem samo naravnost odpika....

Če bi imel bi raje kupil konkretne gume, pa nove...
Po BTC-ju v vlažnih razmerah tudi nove gume ne pomagajo.
crazy1.gif

Zakon se je malce sukat, le pazit je treba, da kakšen robnik preblizu ne pride.
priden.gif

Včeraj sm probu z ročno v rondoju med Vodafone areno in Atlantisom.... Je blo vse ok, ampak že pri majhni brzini te odnese ful in spredaj ne vem kaj bi moral imet da bo potegnilo,, ker kolikor sem dodajal plina, je kopalo... Mogoče bi špera kaj pomagala.... Zgleda bo treba sneg počakat, pa bo boljši oprijem
grims-1.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.354
6.144
113
Citat:
Uporabnik franci pravi:
Na razcepu Malence se nonstop dogajajo nesreče in mnogokrat je to ravno v poznih nočnih ali pa zgodnjih jutranjih urah, vse to pa zaradi megle, ki je tam pogosta.
Ali je še kdo danes zjutraj imel v predoru Golovec gost bel dim? Zaradi dima, ki se je valil ven, se semaforja na vhodu v predor skoraj ni videlo. Je pa sicer na njem svetila zelena luč.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.433
2.385
113
Pomurje
Mislim, da sem ga videl, danes okrog 16.30h.
Je pa bil iz smeri Dolenjska-LJ, se pravi ko prideš ven na LJ stran.

Lp

erikson

Guru
25. avg 2007
22.354
6.144
113
Jaz sem imel dim v predoru Golovec zjutraj okoli pol osmih. Izgledalo pa je takole:

Te kar malo stisne, ali sploh zapeljati v predor, ko vidiš, da se dim vali ven.
crazy1.gif
Mislim, da bi v takih primerih morali spremeniti semafor na rumeno (bila je zelena).

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Če si pameten, ne zapelješ. Vse 4 žmigavce in počakaš spredaj (zelena gor ali dol) ...
To, da so dovolili vožnjo v tak predor, je pa svinjarija. A si želijo še en Mont Blanc?

erikson

Guru
25. avg 2007
22.354
6.144
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Če si pameten, ne zapelješ. Vse 4 žmigavce in počakaš spredaj (zelena gor ali dol) ...
To, da so dovolili vožnjo v tak predor, je pa svinjarija. A si želijo še en Mont Blanc?

Problem je v tem, da bi v jutranji koloni težko varno zaustavil, saj je za teboj kolona vozil (z neustrezno varnostno razdaljo).

Izkaže se, da je tudi namestitev semaforja (na vhodni obok) neustrezna, saj se ob dimu semaforja ne vidi, dokler nisi praktično v predoru. Semafor bi moral biti postavljen tudi par (sto?) metrov pred predorom.

Kaj je bil vzrok dima pa ne vem, v predoru ni bilo ničesar sumljivega.

Silvio

Pripravnik
11. okt 2007
689
1
16
Citat:
Uporabnik Mis pravi:
Včeraj sm probu z ročno v rondoju med Vodafone areno in Atlantisom.... Je blo vse ok, ampak že pri majhni brzini te odnese ful in spredaj ne vem kaj bi moral imet da bo potegnilo,, ker kolikor sem dodajal plina, je kopalo... Mogoče bi špera kaj pomagala.... Zgleda bo treba sneg počakat, pa bo boljši oprijem
grims-1.gif

LSD kr pomaga pri vlečenju riti po rondojih ja...
cool-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.695
6.716
113
pri taščici
mi je dala tole branje misliti

Ob veliki količini dima je bolje reskirat nalet od zadaj kot pa zadušitev v tunelu. Prvi primer bo trpela pločevina, v drugem pa svojci.
Je pa res, da to takrat malokdo pomisli, kake pasti znajo biti tuneli....

Če je toliko dima da ne vidiš semaforja, bi moral biti "nedolžen" če se ti nekdo pred tunelom zaleti v rit. Vsaj moje mnenje je tako

erikson

Guru
25. avg 2007
22.354
6.144
113
KSZ

Do konca avgusta bo DARS opravljal vzdrževalna dela, zato so pri tunelu Golovec spet pripravili reden letni preizkus refleksov in zbranosti voznikov.
bonk.gif

Previdno.

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
KSZ

Do konca avgusta bo DARS opravljal vzdrževalna dela, zato so pri tunelu Golovec spet pripravili reden letni preizkus refleksov in zbranosti voznikov.
bonk.gif

Previdno.

JA, tam okoli uvozov in izvozov v BTC je hudo nevarno, ker je folk zmeden, saj ne more kot ponavadi zaviti na obvoznico in potem malo naprej zavija čez uvozni (izvozni) pas neposredno na avtocesto. Seveda se morajo poprej ustaviti... tko da, je zelo zanimivo tam. Bo treba še pod omejitvami vozit, da se bomo lahko izogibali takim pacientom... Pa še iz smeri KR proti Fužinama v ovinku pred zožitvijo so postavili stacionarni radar, omejitev je pa tam 60km/h.
A se kaj ve, koliko dela je imel radar na avtocesti pred deli na južni obvoznici ?

22. jul 2007
13.427
1.670
113
124
sem se danes peljal skozi-živi kaos, samo čakaš da te kdo nasadi ali od zadaj ali pa iz strani
bonk.gif
LPWWY

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
Sem opazil tisti radar par dni nazaj....žal prepozno, ker sem že imel ene 80 notri
cry12bpy.gif

More biti pa simpatično, ko ti večina uletava s kakšnih 100, ti pa 60 cijaziš na tem odseku
shocked-1.gif

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Citat:
Uporabnik Axi pravi:
Sem opazil tisti radar par dni nazaj....žal prepozno, ker sem že imel ene 80 notri
cry12bpy.gif

More biti pa simpatično, ko ti večina uletava s kakšnih 100, ti pa 60 cijaziš na tem odseku
shocked-1.gif

Jaz se počutim prav samomorilsko, ko se vozim po teh gradbiščih 10km/h čez omejitev... Folk me gleda kot zadnjo čudo... Da ne govorim o voznikih kamionov... Žalostno, kako nizka je kultura pri nas na cesti.
Sedaj pa grem spet nosit svojo kožo naprodaj na obvoznico. Dopoldne se mi je zgodilo na gradbišču pri BTC-ju, da mi je en šlepar prekrižal pot... Še dobro, da pričakujem norce na tem odseku in sem še bolj pozoren.
Ja, saj vem, da samo jambram, samo ni mi jasno, kako lahko nekateri tako brezvestno kršijo vse prometne predpise in se jim je_be za vse skup, samo da bi oni prišli sekundo prej iz kolone
frown-1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
mislim, če bi bil folk bolj pozoren, gledal na table in oznake, ne bi bilo nobenih problemov - tako se pa vsi samo jezimo, zakaj delajo in zakaj spet zastoji - pač delajo, s svojim jamranjem po forumih, pod raznimi članiki ter v raznih člankih, ne bomo naredili popolnoma nič, lahko pa naredimo to, da se ravnamo po tablah, omejitvah ...

včeraj, pri BTC-ju - komaj sem rešil nalet na teto, ker se je panično ustrašila, da ne bo prišla na AC, ker je uvoz iz smeri Zaloške proti štajerski zaprt in na vsak način poskušala priti na AC preko izvoza - razumem, da bi to poskušal narediti tujec, ki ne pozna tega dela cesta, ampak LJ tablica, teta bi lahko vedela, da lahko nadaljuje vožnjo naprej po uvozu/izvozu, ker je malce naprej križišče, ki spet pelje naprej proti AC - jaz bi, če ne bi bilo te tete, bi prišel skozi čisto normalno, čisto brez panike. samo spremljati je treba promet okoli sebe ter malce gledati table in oznake.

drug primer pa danes - če bi vsi ti vozniki bili pozorni na dogajanje okoli sebe, se grem stavit, da bi bilo manj zmešnjave - jaz sem se danes peljal tam, pa sploh nisem vedel, da so tu dela, da je sploh tako urejeno (klinc, sem bil na dopustu, odrezan od aktualnega dogajanja - kolikor toliko), pa sem videl table, se razporedil in brez problema prišel skozi delovno zaporo. če bi vsi malce bolj gledali oznake, mislim, da ne bi bilo nobenega problema. je malce strašljivo, ampak dobro označeno. vsaj meni.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.354
6.144
113
Glede na postavitev teh dveh tabel mislim, da se bodo nekateri tujci peljali naprej proti Zagrebu, misleč, da gredo v Maribor.

Čez 300 metrov se cesta razdeli, kdaj točno pa se zavije za Bizovik?

erikson

Guru
25. avg 2007
22.354
6.144
113
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Glede na postavitev teh dveh tabel mislim, da se bodo nekateri tujci peljali naprej proti Zagrebu, misleč, da gredo v Maribor.
DARS je ti tabli sedaj odstranil.