podpišeš preden ga daš v košaro? ker alteraš pravi, da brez podpisa ne dajo računa...bolnik, tam ko kruh vzames s police je cena.
trolek, spet si nas nategnil, da ti odgovarjamo.
podpišeš preden ga daš v košaro? ker alteraš pravi, da brez podpisa ne dajo računa...bolnik, tam ko kruh vzames s police je cena.
trolek, spet si nas nategnil, da ti odgovarjamo.
bolj si ti smeh, ko taka vprašanja postavljaš na "resen" forumti pa si smeh.
Ni panike. Podizvajalec.Domisli si nek ventil, če se ti kateri od naročnikov odloči, da mu tvoja ponudba ustreza.
živimo v vedno bolj grobem kapitalizmuvprašal sem, ce je to po novem obicajna praksa. ti pa si skočil ko pes na palačinke.
sem ti napisal, da je tole novo. Do sedaj smo vsaj eno hiso zgradili v lastni režiji... brez problemov in zapletov. Z mnogimi podizvajalci, dosti jih je tudi zastonj prislo na ogled. in podobno.
Kaj ti ni jasno?
zakaj bi teptal zelenico? imam zelenico okoli hiše, da, počasi bo treba kosilnico zaverglat...pridemo jutri k teb teptat trato ( ce bi jo imel) , pojutrisnem pa ti fliknem racun.
pa glej, da se ne bos izmikal.
sfalil si poanto teme.živimo v vedno bolj grobem kapitalizmu
ljudje "cenijo" svoje delo, nič ni več zastonj
sam kosim travo, pa kaj obrežem, preštiham itd. brez predračuna
če pa afne guncaš glede ureditve vrta in to je stroka pa to stane, tudi če nekdo pride malo pogledat in potem svetuje ustrezno vegetacijo, postavite, ureditev
pokliči po telefonu pa se pomeni, lepo kulturno, pa bo morda faktura poniknila ali se skrčila
ljudje so hodlo v šole za urejanje vrta, pridobivali prakso, poklicati ste jih za to, ker sami nimate pojma in ja, to v normalnih primerih plača
al boljše maznit free ponudbo (najbrž še kakšen načrt in število ter tip vegetacije?), da si lahko potem kar sam narediš a ne...
turistki prišli mimo in eno uro teptale zelenico?
zdaj pa izguba spomina, kaj so se menli...
ko ti kuhinjo narišejo, je tudi treba plačat izris, tudi če mimogrede prideš v salon oziroma zavisi
Ti res ne stekas al si debil?zakaj bi teptal zelenico? imam zelenico okoli hiše, da, počasi bo treba kosilnico zaverglat...
Sem te imel za bolj resnega, glede prava.ko kruh kupiš, prej kaj podpišeš?
na Lesnini web si lahko samo izrišeš iz foteljaKje vi izris kuhinj plačujete? Jaz ga nisem še nikjer, niti tam kjer sem kupil 3 kuhinje v zadnjem času, niti tam kjer jih nisem pa sem primerjal skoraj vse ponudnike v tem cenovnem razredu. Ajde, eno sem v IKEI
Res pa da ne kupujem kuhinj za 20k€. Mogoče je tam drugače, čeprav bi si mislil, da glede na marže imajo kar prostora.
gluposti si pisal, kaj ti najSem te imel za bolj resnega, glede prava.
Še vedno ga lahko vrneš preden prideš na blagajno.podpišeš preden ga daš v košaro? ker alteraš pravi, da brez podpisa ne dajo računa...
če kaj pa je res slaba stran kapitalizma da ljudje cenijo svoje delo jaživimo v vedno bolj grobem kapitalizmu
ljudje "cenijo" svoje delo, nič ni več zastonj
sam kosim travo, pa kaj obrežem, preštiham itd. brez predračuna
če pa afne guncaš glede ureditve vrta in to je stroka pa to stane, tudi če nekdo pride malo pogledat in potem svetuje ustrezno vegetacijo, postavite, ureditev
pokliči po telefonu pa se pomeni, lepo kulturno, pa bo morda faktura poniknila ali se skrčila
ljudje so hodlo v šole za urejanje vrta, pridobivali prakso, poklicati ste jih za to, ker sami nimate pojma in ja, to v normalnih primerih plača
al boljše maznit free ponudbo (najbrž še kakšen načrt in število ter tip vegetacije?), da si lahko potem kar sam narediš a ne...
Z vsem se strinjam, ampak trg danes deluje tako, da se storitev ogleda potem vkalkulira v ceno kasnejše storitve. Običajno zahtevnejši projekti niso poceni in potem ni problem teh nekaj stotakov pokrit v ponudbi. Jeba je edino če je prometa bolj malo in začeš žibeti od ponudb, ampak to je potem le še en žebelj v krsto.Zavrneš račun (takoj) s priporočeno pošto (lahko še s povratnico), da imaš dokazilo, da si ga res zavrnil in to je to. Obrazložitev zavrnitve je, da nisi naročil storitve, da si naročil ogled lokacije in pripravo ponudbe in nikoli nisi bil seznanjen s tem, da se ogled za pripravo ponudbe plača.
Pogoj je seveda, da tebe ali žene res nista seznanili s tem, da bo ogled plačljiv, tako da preglejta morebitno komunikacijo po mailu, da ne bo kasneje problemov.
Se sicer strinjam s tistimi, ki menijo, da bi morali tudi priprave kakšnih zahtevnih ponudb računati, ampak, to se pove predno prideš k stranki in predno začneš delat, ne pa, da nič ne rečeš in post festum pošlješ račun...