Nekomu so šli zaritneži na jetra.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Izognit se naglega bremzanja!
Kaj pa če te situacija prisili v naglo bremzanje? A moraš potem v takih primerih žrtvovat sebe namesto tistega, ki vozi preblizu za tabo?
Zakaj že potem na tehničnih pregledih preverjajo, če ti bremza dobro prime, če pa, po tvojem, ne smeš orenk bremzat?

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
bolj berem bolj sem zbegan...

če se jaz nalepim komu na rit od zadaj sem kriv, ker nisem predvidel zaviranja.
če se meni kdo nalepi na rit sem spet kriv jaz, ker sem narobe zaviral....

jebonanu, v kaki državi živim....??!!??

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Jaz nisem rekel da ne smeš naglo bremzat jaz sem rekel da se poizkušaš ognit naglemu bremzanju na avtocesti brez razloga! Tolko ko se jaz prevozim po avtocestah še nisem nikoli srečal kake živali! Drugo so pa navadne ceste sam tam pa tut hitrost ni tako velika! tam pa so živali na cestah!

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Meni je zadnjič tekel čez cesto hermelin. Kako je bil luškan
srce-1.gif

Edit: ja, to je bilo na avtocesti, ne na podeželju

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
ZVCP pravi nekako tako:
vsak udeleženec v cestnem prometu sme pričakovati da bodo ostali udeleženci ravnali v skladu s CPP

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.493
120
63
A NOBEN NE ZNA CITAT AL KAJ ?

"...Prav takrat pa je po levem pasu pripeljalo tretje vozilo..."

Situacija je jasna. Kolona vozil. En pametn je su prehitevat vse. Prvo vozilo je to opazilo in stopilo na bremzo (bodisi zato, da ga spusti mimo, al je su kdo nasproti itd). Drugo vozilo se je hotu umaknt da se ne bi v prvega zaletel, in je pocil v levega.
Drugi je dvakrat kriv. Premejhna varnostna razdalja, in menjava pasu brez da bi se preprical.
Prehitevalec je enkrat kriv, ker je prehitevu kolono (iz teksta je razvidno da je vsaj 3 prehiteval).

Prvi najvec kar lahko dobi je opomin, da je reagiral narobe.

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.131
68
48
123
Kakšno prehitevanje kolone na avtocesti? Se moraš po vsakem tretjem prehitenem vrniti na vozni pas?

LP

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Svašta!

Očitno jaz že vseskozi vozim narobe, saj naenkrat na avtocesti prehitim več kot 3 vozila.
Prav tako ne stopim po žlajfih ko me nekdo po PREHITEVALNEM pasu miroljubno prehiti.

Očitno je, da je bil res vsega kriv voznik, ki je vozil po prehitevalnem pasu, saj ni opazil, da je v prvem vozilu na prometnem pasu Ahmedov inštruktor avtošole.
bonk.gif

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.493
120
63
Aha ocitno sm jest tisti ki ne znam citat. Sem spregledal da je AVTOCESTA. Pol moja teorija odpade.

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Če pri 130 stopiš po bremzi pa nekdo za teboj se ne bo ustavil pa če ima 2 varnostni razdalji! Še sreča da si ti že ugotovil kako je bilo in tisto ko je bremzal ni kriv nič!
bonk.gif
Kar se pa neravnin tiče ti lahko napišem da mi ogromnokrat volan na kolesnical al pa kje drugje potegne v desno samo v info! (močan avto široke gume)

2 varnostni razdalji pri 130 km/h znašata dobrih 140 m razdalje. zdaj če ti na takšni razdalji (oz. v štirih sekundah) nisi sposoben registrirati, da tisti pred tabo bremza na polno, potem pa
bonk.gif

(aja, krive so kolesnice, močan avto in široke gume)

gonilnik

gps navigator
23. jul 2007
650
8
18
50
Pot ustavljanja je pri 130kmh okrog 126 metrov.to velja za suh grob asvalt in kvalitetne gume

avantgarda

Pripravnik
13. mar 2008
186
0
16
Oba voznika sta kriva. In bosta tudi prejela položnici.
Prvi zato, ker ne smeš naglo zavirati če za to ni utemeljenega vzroka.
Drugi pa zato ker ni držal zadostne varnostne razdalje.

Kolikor vem je pot ustavljanja= reakcijska pot + zavorna pot.
Recimo da je zavorna pot konstanta (pustmo boljše bremze, al pa gume), torej je potrebno varnostno razdaljo prilagoditi reakcijskemu času. Zdaj če imaš reflekse kot crknjen konj, potem ti tudi 500m ne pomaga; če pa si drugi Ayrton Senna pa ni nobene panike...

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113
Citat:
Uporabnik gonilnik pravi:
Pot ustavljanja je pri 130kmh okrog 126 metrov.to velja za suh grob asvalt in kvalitetne gume

bo tu nekje ja

če je mokro pa lahko računaš na 200m...

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113
Citat:
Uporabnik avantgarda pravi:
Oba voznika sta kriva. In bosta tudi prejela položnici.
Prvi zato, ker ne smeš naglo zavirati če za to ni utemeljenega vzroka.
Drugi pa zato ker ni držal zadostne varnostne razdalje.

Kolikor vem je pot ustavljanja= reakcijska pot + zavorna pot.
Recimo da je zavorna pot konstanta (pustmo boljše bremze, al pa gume), torej je potrebno varnostno razdaljo prilagoditi reakcijskemu času. Zdaj če imaš reflekse kot crknjen konj, potem ti tudi 500m ne pomaga; če pa si drugi Ayrton Senna pa ni nobene panike...

Utemeljen vzrok... Bo že odvetnik zrihtal...

Dik

Fizikalc
28. okt 2007
1.575
89
48
Od križišča mal naprej na desno
Kaj pa če se je drugi voznik pripravljal da prehiti prvega, pogleda v špegu si reče " no pejd že mimo" tretjemu vozniku,
nakar prvo vozilo žlajfa drugi voznik se ustraši in nagonsko zapelje levo in počita z tretjim vozilom. Pol pa mamo pešto
hysterical-1.gif

No dejstvo je da je na cesti kup nesposobnežev, ki niti osnovnih pravil vožnje ne obvladajo.

Primer: se peljem prejle iz šihta domov upadem na križišče, jaz po neprednostni cesti zavijam levo v tistem prileti ena bjonda po prednostni in začne na polno bremzat
confused-1.gif
si mislim ok bjonda ji spustim hupo
nakar se le premakne ( ji je zgleda kapnil ). Pol se pa vozim nekaj časa za njo nakar pripeljeva do naslednjega križišča spet po neprednostni cesti in kura ne vem kaj je mislila z nezmanjšano hitrostjo v križišče ( semafor je bil ugasnjen in rumena luč je utripala ) v tistem avto z desne obadva na polno žlajf izšlo se je za mišji k...
Pa kako taka kura izpit naredi ne vem, vem pa da če bi bil jst ta avto z desne, da kuro sredi križišča prefukam tako da nebi bila zmožna več za volan sest
10.gif

Ma mi je tolk živc dvignla da povedat ne morem
jezen.gif

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Stardec, tukaj ti dam prav. Tudi meni gredo zaritneži na jetra. Včasih me ima, da bi zabremzal in naj se mi prepotentnež zabije v rit, ampak mi je škoda avta (čeprav ne bi bil kriv), časa, pa še poškodujem se lahko. So pa zaritneži vozniki vseh starosti in različnih blagovnih znamk.
V omenjenem primeru bi moral dobiti kazen drugi v koloni, ker ni držal primerne varnostne razdalje.
Podpis!