Nekdo grozi po mobilniku - kako ukrepati?

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Zadeva je postala že skrajno mučna. Žlahtnica dobiva dnevno nekaj SMSov z opolzko vsebino, vmes so se pojavile že tudi konkretne grožnje (sledila je prijava na policijo). Prav tako klici ob nemogočih urah, itd... Skratka psihično je že na koncu, ker se zadeva vleče že dve leti.
Kriminalisti pravijo, da nič ne morejo, mobilni operaterji prav tako ne. Kako naj se loti zadeve?

Se pravi, nekdo kupi predplačniško kartico in lahko psihira ljudi do onemoglosti? Policaji ga ne morejo izslediti. Je to sploh možno? Alo gre samo za pomanjkanje interesa?
Aja, tip redno menja številke, sedaj uporablja že peto, šesto, niti ne vem več točno.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.561
113
Marlbor
Za klice ni problem, klice s te številke preusmeri na stacionarno številko bližnje policijske postaje.

PPG78

Pripravnik
29. nov 2009
96
0
6
Da bi menjal cifro je povsem nepotrebno sedaj ko imamo "pametne" telefone. Žlahtnica naj si omisli pametni telefon (če ga še nima), nanj pa naj naloži aplikacijo ki ob klicu ali SMS-u iz določene številke zadevo blokira (SMS-e briše, ob klicu ne zvoni - čeprav klicoči misli da zvoni, ...). Tisti ki klicari bo mislil da je vse normalno, ona pa še za to ne bo vedela. Teh aplikacij je ogromno - https://play.google.com/store/search?q=block+calls+and+texts&c=apps

LP, Peter

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.561
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
To je res sranje, upam da ga dobijo, zakaj pa ji teži? Ljubezen, mogoče je kaj dolžna..?
Iz dolgčasa že ne kupuje vedno novih sim kartic, razen če je Tanja Žagar. Bo res potrebno najprej razčistiti določene stvari ...

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
26
38
Murska republika
Pri mobilnih operaterjih se da preverjeno* ukrepat.

Zabeleži 10 klicev točno uro in datum ter pošlji na naslov operaterja ki ga uporabljaš z zahtevkom za blokado številke iz katerih dobivaš klice, odgovor bo sigurno pozitiven, to ti pišem iz lastnih izkušenj.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Rešitev je nakup telefona, ki podpira blokiranje klicev, kot je že nekdo napisal zgoraj. Oz. nakup programa, ki tovrstno funkcionalnost omogoči na pametnem telefonu.

Vsakič, ko bo nadlegovalec menjal SIM kartico bo sicer dobila SMS, ampak to bo en in edini, ker vsi naslednji bodo končali v črni luknji. Enako velja za klice, bo pa morala blokirat tudi vse klice iz neznanih številk.

Obstaja tudi (skoraj legalna) možnost protiukrepanja, s katero sem sam nekoč dosegel, da mi je nadlegovalec (še danes ne vem kdo je bil ali kaj je želel?) zagrozil, da me bo prijavil na policijo zaradi nadlegovanja
hysterical-1.gif
Pa je zgolj nehal težit.

Več na pm.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Ta varianta, ki jo navaja PPG78 je najboljša v takih primerih.
Program v pametnem telefonu bi moral bit tak, da bi nadlegovalec vedel, da klic ali sms pošiljanje ni uspelo, torej da misli da je zasedeno, nedosegljivo..... če misli da je vse normalno pomoje ni najboljše.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.098
-8.765
113
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Ta varianta, ki jo navaja PPG78 je najboljša v takih primerih.
Program v pametnem telefonu bi moral bit tak, da bi nadlegovalec vedel, da klic ali sms pošiljanje ni uspelo, torej da misli da je zasedeno, nedosegljivo..... če misli da je vse normalno pomoje ni najboljše.
Preusmeritev na neobstoječo številko

Shaban

Fizikalc
14. apr 2010
1.001
1
36
Tud sam sm me podobn primer pa sm mu napisu:
Glede na to da ti sledi privatni detektiv in te bo slej ko prej dobil prek IMEI sledenja
se pripravi da mi boš plačal njegove storitve pa še prijava na PP te čaka
wink-1.gif

No, pri meni je zaleglo... no more SMS
aplauz.gif

B81

22. jul 2007
37.714
10.978
113
Ja menda ne menja stevilke po vsakem klicu. Ko prvic klice, naj takoj preveze...

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Hmmm, hja, najceneje je številko zamenjat, ker za pametni telefon moraš imeti denar in potem bo oseba, ki grozi, ostala na hladnem, torej ---> gotova bo

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Ja kaj pa IMEI številka, če se ne motim je to neka ID številka telefona, ko je ta povezan v omrežje, operater bi verjetno lahko povedal IMEI klicatelja glede na čas klicanja. Telefona verjetno ne menja vedno... Se mogoče lahko to blokira? Verjetno se tega tipa lahko tudi odkrije glede na to, da se IMEI uporablja za iskanje izgubljenih/ukradenih telefonov.

Ampak zgolj ugibam.

EDIT: Tu piše nekaj o tem in očitno bi šlo:
http://vodafone.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/3128

Nazadnje urejeno: