Nekaj za nostalgike

Dinotti

Fizikalc
27. sep 2010
1.226
0
36
Ljubljana
Uuuu Comodore!! To si mi zdj spomine obudu, igranje igric na kaseto in stelanje z sraufancigerji. Če si pa meu disketnik si biu pa ze car!!!
smile-1.gif

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
To pa zato, k si une drk,drk špile nabijal. Ej mi smo mel nek klub(dolga zgodba) in tam je bil c64 z disketarjem. Ker je cel kup kolegov zahajal not...NO okol 8 zvečer so moral domv in jaz sem vzel disketar in pol špilu Sid's Mayer PIrates! od 19,45 pa do 9h zjutri. nonstop. Damm...

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik legionar pravi:
AHA
Na zobotrebec si navil vato malo pomočil v alko in smo spucal
smile-1.gif

To je še danes isto. No jaz uporavljam kar vatirane palčke za ušesa pa 70% alkohol.

wilin

Pripravnik
5. maj 2008
114
1
16
Spektakularna mašina. Seveda, če ni crknil SID čip, pol se pa ni več dalo formulc (Le Mans) špilat ><.
Meni so predvsem demoti všeč (pokažejo kaj se da iztisnit iz mašine z assemblerjem). Npr. tale:

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.411
5.657
113
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
@brgo: joysticki so imeli notri klasicna mikrostikala. Ce jih nisi fizicno prelomil in so hin samo stikala, se jih da za male denarce zamenjati. Te zadeve prodaja npr. HTE, IC, ... Ce bi jih rad popravil, odpri in poslikaj, ti bomo ze pomagali.

A ni bla sam 4 kraka "zvezda" iz inoxa......k je ponavad se zakrivila.....pol si mogu pa novo "zvezdo" not vstavlat?

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.629
722
113
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Jaz imam tudi v spominu, da je imel INES (klon spektruma) ne-radirkasto tipkovnico. No, ce se bo kdo vprasal od kje moje ime
cool-1.gif

Tisto ni bil klon, kot celota, ampak samo tipkovnica, v katerega je šel spektrum, ki si mu odstranil radirke.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.513
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Jaz imam tudi v spominu, da je imel INES (klon spektruma) ne-radirkasto tipkovnico. No, ce se bo kdo vprasal od kje moje ime
cool-1.gif

INES tipkovnica ni bila klon Spectruma... ampak je bila tipkovnica, kamor si vgradil svojega Spectruma... Tako sem jaz naredil... kupil to tipkovnico... razsraufal Spectruma in drobovje vstavil v to to INES tipkovnico... povezal kabelcke in "gas"
smile-1.gif

Tudi tukaj tako pise ... >> http://www.old-computers.com/museum/computer.asp?c=964&st=1
20110407-byqbqn942xaawcw8hgsy17ikf5.jpg

Spika_Ines_System_1.jpg

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Tabolši ja. Cheap varjante, so pa imeli kar navadne kontakte. Pol smo pa dekatlon nažigavali, je pa plastika kar pokala. V tistem času sem verjetno s spajkalnikom več plastike pretopil kot cina :D

Ja točno tako
smile-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Hm, jaz poznam take, ki imajo notri tole:

TE-044-000.jpg

Ta zadeva je zamenljiva, to je eno mikrostikalo (na vsaki strani je eno).

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.977
40
48
Sicer pa se da danes dobiti tudi zaresen USB joystick z mikrostikali, npr.:
http://www.vesalia.de/e_competitionusbc64cx.htm
ki preverjeno deluje tudi z VICE emulatorjem (najbrz tudi kaksnim drugim, a se nisem sprobal, zna priti prav tudi za kaksen DOSbox ali drug spil).

Pri C-64 sem imel dva taka
the_arcade.jpg

in nisem poznal nikogar, ki bi imel kaj podobnega -- vecina jih je imela tiste joysticke brez "klikov" (z enimi vakuumskimi nogicami za prisesati na mizo), ki so bili pac bolj primerni za razne olimpijske igre in podobne spile, kjer je bilo pomembno, da si cimhitreje premikal palico levo/desno.
smile-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Sicer pa dobiš tudi C64 DTV, kjer imaš v bistvu c64 emulator s cca. 30 igrami zapečen v ohišju žojstika. Priključiš na tv in voila! Baje pa je hardverska emulacija tako dobra, da so notri že kontakti, da prilotaš vmesnike za zunanje naprave in dobiš pravi c64
wink-1.gif

Sam sem ga kupil pred par leti v bigbangu za manj kot 10€...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
A je med igrami Fighter Bomber ? Ta je edina, ki bi jo rad igral, a mi v zgoraj omenjenem emulatorju ne deluje - ostale delujejo.

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Jaz sem imel takega:
Quickshot.jpg

Sicer na Spectrumu, ampak mi je homemade interface za joysticke nagajal 100/h ...
Ehhh. to so bili časi... Pa nabijanje BombJack-a...

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
In ko je Radio Študent o 15:00 nehal oddajati, so v eter spustili še eno igrico...

Ja si veselo snemal in ti je par sekund prek koncem nekdo signal zmotu. Vojna...