Nekaj proti komarjem ??

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Hm, pa bi tole tut klope odganjal?
grin1.gif

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
914
154
43
Se strinjma za komarnike, najboljša stvar, pa še podnevi lahko normalno prezračiš stanovanje, ne da bi kakršnokoli mrčes imel notri.

Uporabljava že 3 leta, pa mi tudi ni žal 600 EUR za 5 kom (3x vrata in 2x za okno - stanovanje s okni čez celo steno).

Lp,

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Še 1+ za komarnike. Sploh zdaj, ko na vodoravnih rolojih (za vrata) ne rabiš več vodila na tleh in ni treba čezenj stopat in se spotikat.
Na morju so pa sicer smao mreže, ampak tudi Raid. Jebiga, pri meni je 1 komar dosti ne le za neprespano noč, ampak tudi za mazenje s precej močnimi kremami, če me piči.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.369
89
48
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Doma, pri odprtem oknu:
Na "terenu":
media4-large.jpg

Oboje se obnese zelo dobro.
Tale bushman je pa kar hud koncentrat, glede na to, da na kožo se priporoča samo repelente z max 35%DEET

mistique

Guru
16. jun 2009
14.040
1.843
113
Emona / Carnium
Seveda, ta zadeva ni neka navadna žavba. Repelent ne nanašamo v velikih količinah (tako, kot tudi drugih ne) in po nekaj urah (ponavadi zvečer) sledi tuširanje. Nikoli ga ne uporabljamo na način, da se po tuširanju namažemo in gremo potem spat ali kaj podobnega. Za "branjenje" prostora pred komarji uporabljamo Chicco-ov Zanza.

DEET je drugače precej neugodna zadeva (pesticid) za insekte (baje tudi sesalce?), saj jim povzroči "mentalne probleme". Iz nekaj strokovnih člankov sem uspel izluščit, da raziskave niso dokazale škodljivega vpliva na ljudi. To seveda ne pomeni, da ni potrebno upoštevati navodil za uporabo. O argumentu, da DEET varno uporablja 30% Američanov, pa tudi ne vem kaj bi si mislil
evil.gif