Nega/zaščita zunanjosti avtomobila

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
Do zdaj mi je bla sonax kr dobra...Od 3M še nisem sprobal, ker je nisem nikjer videl! Bi pa poizkusil! Jutri verjetno dobim avto, ker sem dal barvat še pokrov motorja (pikice)!

Bom pa naročil ta liquid glass, da poskusim vsaj malo zaščitit barvo ter dobim globji lesk!

Doma imam mikrokrpe s katerimi sem že prej nekaj čistil! Polirat (Nanašati) sem mislo z mašinco, če nebo nič narobe! Ker pred tem mi je enkrat skoraj zapestje odpadlo! Po parih urah kroženja že pošteno čutiš! Da je treba vmes malo počakat vem... Popoldan bi recimo začel in postavil avto malo na sonce, zvečer ter zjutraj pa stvar ponovil! Ene 3-4 sloje računam!

Lahko na zs, če veš za kakšno ponudbo polir paste ter LG! Drugače bom naročil iz nemčije!

lp

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Liqiud Glass pride pri nas (375 ml) nekje 38 EUR. Zadevo se nanaša ročno!

Imam pa jaz takle namen (enkrat ko pridem do tega je.benega časa
cry12bpy.gif
) takole postopat:

- pranje avta (brez velikih umetnosti in kompliciranja)
- strojno poliranje - srednja grobost paste (Perlesova polirka, srednje trdi tampon - oranžna barva, mehek nastavek za tampon, Menzerna polirna pasta - Intensive polish)
- strojno poliranje - fina pasta (Perles, mehek tampon (bele barve), mehek nastavek za tampon, Menzerna - Final Finish)
- nanos za lestk Automagic BC-2 - verjetno nanšanje z mašino - črni tampon (tak narebren - prav za nanšenje past), brisanje z mirkokrpo
- nanos voska - Carnuba, strojni nanos - ter ročno brisanje (mirkokrpica).
- nega plastike in gume z Automagic Dressing.

Potem pa...ali na štrihanje avta ali pa v razstavni salon
evil.gif
.

Samo za take hece rabiš vsaj 2 prosta dneva.

Glavnina dela (in seveda pozornosti) pa je namenjenega poliranju - končni nansti potekajo hitro, pa tudi ni dosti šans da kaj zaserješ.

Za armaturko osebno toplo priporočam Auto M. Dressing - vzameš eno bombažno krpico (stara mikica, gate, spodnja majca -> najbojša izbira) jo zmočiš z vodo, ožameš (ne preveč) parkrat (1 - 2 x) špricenš noter Dressing, malo premučkaš, še enkrat ožameš...ter s tako krpico premažeš armaturo. Zadeva zgleda kot nova (Ter daaaaleč stran od cenenega leska Maxibrilla & Co.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
aja...pa tole sem pozabil...pri strojnem poliranju potrebuješ zraven reflektor (tipa 500 W in podobne zadeve, ki so se prodajale za osvetljevanje dvorišča....dokaj poceni)..ker drugače ne vidiš kaj se dogaja z risami po laku oz. koliko čas rabiš še polirat. (jaz nekako računam na plinsko svetilko 125 W- tako, kot osvetljuje ceste....ker jo pač imam doma - upam da bo OK)

To, da moraš zadevo zganjat v senci pa itak vsi vemo!

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
ksz...

Sem dobil liquid glass slabe pol litra! Samo verjetno nebom sam poliral, bom dal raje strokovno spolirat, da se nebo vidlo kakšnih sledi! Pa bom pol to gor namazal al pa kr njim dal!

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
če boš dal komu polirat bo velika verjetnost da bo v ceni vključena tudi končna zaščita laka (verjetno vosek) tako da to se ti splača prej zmenit da ne bo nesporazumov.

nanašanje samo ni problematično (enakomerno nanašaš s krpico v ravnih linijah (ne krožno) ter potem ročno spoliraš z mikro krpo toliko da izgine vsakršna sled po Liquid Glassu (vidna seveda)...potem pa idelano da ga daš na sonce par ur da se stvar dobro zapeče. V kolikor na osncu opaziš še kake nepravilnosti (meglico) na tistem delu še potegneš s krpico.