Ne vžge

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Avto mi niti ne "vergla", radio se ne prižge. Sem s kabli priklopil na drug avto in ga polnil 10 minut, tako sem se lahko vozil. Ko pa sem avto ugasnil, ga nisem več uspel prižgat.

Ali je to akumulator zanič ali je lahko kaj drugega. Da ne bom đabe kupoval akumulatorja in na koncu spet ne bo ok.

Kako se ve ali je akumulator ali alternator?

hvala in lp

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Eh, shit, rajše ne bom kupoval na pamet akumulatorja in bom avto raje peljal do mehanika:(

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.367
241
63
Točno tako je bilo pri meni. Svetila mi je lučka za akumulator, crknil pa mi je alternator. Po zamenjavi diod v alternatorju je bilo vse ok.
Jaz sem takrat lahko vžgal na kable, vendar mi je avto po cca 1km crknil. Med vožnjo se mi je enostavno ugasnil. Upam, da ti ta podatek kaj pomaga.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
Citat:
Uporabnik Robbit pravi:
...radio se ne prižge. ...

definitivno, je akumulator fertik. Vprašanje pa je, zakaj je fertik.
Zna bit, da boš menjal tako akumulator kot alternator.
Za ene 200-300 evrov boš lažji v tem primeru.

lp

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
Citat:
Uporabnik Robbit pravi:
...radio se ne prižge. ...

definitivno je akumulator fertik. Vprašanje pa je, zakaj je fertik.
Zna bit, da boš menjal tako akumulator kot alternator.
Za ene 200-300 evrov boš lažji v tem primeru.

lp

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Evo, sem šu kr akulmulator nabavit, tko da mi zdej avto deluje. Bom moral pa še kasneje na eno vsaj 10 minutno vožnjo, da se prepričam, da ni alternator....

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
če ti alternator ne deluje in se boš vozil z novim accujem boš še tega spraznil in če ga ne boš kmalu nafilal bo še ta šel papa

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Citat:
Uporabnik ecan pravi:
Če alternator ne deluje imaš signalizacijo na armaturi.

Nič ne sveti hvala bog. Mi pa ni svetla tudi za akumulator preden je crknil.

Kakšna pa zgleda ponavadi ta lučka?
grin1.gif

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Citat:
Uporabnik sniper007 pravi:
če ti alternator ne deluje in se boš vozil z novim accujem boš še tega spraznil in če ga ne boš kmalu nafilal bo še ta šel papa

Thanx. Sem se zmenil z mehanikom, da bo uč vrgel na avto ta taden.

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Citat:
Uporabnik ecan pravi:
Če alternator ne deluje imaš signalizacijo na armaturi.

Ni nujno, da lučka sveti, če alternator ne dela.

+1

ko je pri meni crknil alternator nisem vedel dokler napetost na accu ni padla pod 10V, takrat se je prižgala lučka za accu v armaturni plošči

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
Po vsej verjetnosti je alternator v redu samo akumulator bo potrebno zamenjati.
Pri meni se je enako zgodilo. Vsako jutro v službo in nazaj vse skupaj štiri km, vmes parkrat malo daljša relacija in po petih letih je akumulator odpovedal poslušnost.

ecan

Pripravnik
11. avg 2007
371
0
16
Malo si pomešal stvari. V avtu ne obstoji kontrolna lučka za stanje akumulatorja pač pa samo lučka za stanje alternatorja in njegovo ne polnjenje akumulatorja. Ta lučka ob vklopu kontakta zasveti, ob zagonu motorja mora ugasniti. Če ti med delovanjem motorja ni svetila, alternator pa je bil v okvari je bila okvara tudi na signalizaciji

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik ecan pravi:
Malo si pomešal stvari. V avtu ne obstoji kontrolna lučka za stanje akumulatorja pač pa samo lučka za stanje alternatorja in njegovo ne polnjenje akumulatorja. Ta lučka ob vklopu kontakta zasveti, ob zagonu motorja mora ugasniti. Če ti med delovanjem motorja ni svetila, alternator pa je bil v okvari je bila okvara tudi na signalizaciji

Ne drži popolnoma. Pri določeni okvari določenih alternatorjev se lučka NE prižge ... zakaj je tako, bi si morali ogledat sheme, kar pa nekako presega namen te teme.
smile-1.gif

ecan

Pripravnik
11. avg 2007
371
0
16
Če neka varnostna signalizacija ni 100% ni to več varnostno opozorilo. Zanima katera avtomobilska firma si to lahko privošči in te napake ne odpravi.