Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Vsak normalen človek se orožja boji in izogiba. Če ga pa že poseduješ, se moraš bati predvsem samega sebe.
Konec koncev lahko rešiš zadevo tudi s polenom med rožičke, medtem ko se orožje lahko sproži tudi iz zaklenjene omare.
Kako pa ti to veš? Pravzaprav se je za ljudi, ki se iracionalno bojijo orožja, uveljavil izraz hoplofobi.![]()
Konec koncev lahko zadevo rešiš tudi z golimi pestmi ali pa grdo pogledaš, nerodno je le, da odločnega kriminalca ali celo več njih, ki imajo namen, da ti vzamejo življenje in posilijo hčerko, s polenom v roki najbrž ne boš ustavil, jim pajsarji in noži v rokah dajejo dodatno samozavest...
Za orožje, ki se samo proži iz zaklenjenih omar, mi pa ni poznano...Seveda orožje ni igračka in ga je treba jemati zelo resno, to je menda jasno...![]()
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Vsak normalen človek se orožja boji in izogiba. Če ga pa že poseduješ, se moraš bati predvsem samega sebe.
Konec koncev lahko rešiš zadevo tudi s polenom med rožičke, medtem ko se orožje lahko sproži tudi iz zaklenjene omare.
Kako pa ti to veš? Pravzaprav se je za ljudi, ki se iracionalno bojijo orožja, uveljavil izraz hoplofobi.![]()
Konec koncev lahko zadevo rešiš tudi z golimi pestmi ali pa grdo pogledaš, nerodno je le, da odločnega kriminalca ali celo več njih, ki imajo namen, da ti vzamejo življenje in posilijo hčerko, s polenom v roki najbrž ne boš ustavil, jim pajsarji in noži v rokah dajejo dodatno samozavest...
Za orožje, ki se samo proži iz zaklenjenih omar, mi pa ni poznano...Seveda orožje ni igračka in ga je treba jemati zelo resno, to je menda jasno...![]()
Mah, ti si otrok!![]()
Over&out!
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Saj imaš lahko nekje v predsobi "kao slučajno" odložen deko MP40, AK47 it, da ga vidi čimveč obiskov. Verjem, da se razve.
Je pa jeba, ker se prazne puške bojita dva....
Citat:
Uporabnik Twister87 pravi:
Kaj pa ko bi ljudje zaceli izkoriscati tak zakon, ki ti dovoluje, da lahko pokoncas napadalca? Se mi naprimer dopade, da bi nekoga pokoncal, ga povabim k sebi na kavo v stanovanje in ga lepo pocim. Pa se nobenih problemov nebi imel, dovolj bi bila le izjava, da me je hotel napasti...
Ne zdi se mi to ravno najboljsa zamisel. Ceprav je res nelogicno, da ima vec pravic nekdo, ki ti pride vlamljati v hiso, kot pa lastnik. Normalno bi bilo, da bi ga lahko pokoncal, ampak po drugi strani pa bi se to res lahko izkoriscalo.
Ni mičist jasno kako bi ga prepričal da pride z vlomilsko opremo in ti nasilno vlomi pri povabilu na kavo.Citat:
Uporabnik Twister87 pravi:
Kaj pa ko bi ljudje zaceli izkoriscati tak zakon, ki ti dovoluje, da lahko pokoncas napadalca? Se mi naprimer dopade, da bi nekoga pokoncal, ga povabim k sebi na kavo v stanovanje in ga lepo pocim. Pa se nobenih problemov nebi imel, dovolj bi bila le izjava, da me je hotel napasti...
Ne zdi se mi to ravno najboljsa zamisel. Ceprav je res nelogicno, da ima vec pravic nekdo, ki ti pride vlamljati v hiso, kot pa lastnik. Normalno bi bilo, da bi ga lahko pokoncal, ampak po drugi strani pa bi se to res lahko izkoriscalo.
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Če bi bilo po moje, bi sprejeli zakon, po katerem ima vsakdo, ki ni bil kaznovan zaradi kaznivih dejanje z elementi nasilja oz prekrški iz istega naslova, pravico posedovati strelno orožje za obrambo v svojih nepremičninah oz (ograjeni) posesti. In če nekdo zaloti nepridiprava nepovabljenega v svojih prostorih, bi bil dovoljšen razlog za uporabi orožja, če se lastnik oziroma stanovalec počuti ogroženega in je v strahu za svoje življenje. Zadostuje izjava, dokazovati ni potrebno. Orožje se seveda sme nositi samo na svojem, na javnem kraju pa nikakor, sme se le prenašati z upravičnim razlogom (prenašanje k puškarju).
Me kdo podpira?
en je bil.. ubil ga je na mestu z lato, ki jo je imel v kiosku... pa ni bil vlomilec ampak okvirCitat:
Uporabnik patriot pravi:
Kako se je končalo z najemnikom kioska, ki je nalomil dva vlomilca v Murski Soboti?
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
pol me še pa lahko verjetno civilno toži![]()
Citat:
Uporabnik X3m pravi:
KSZ
No, no no ... kakšna nestrpnost do "drugačnih" ... v eni temi sem pisal, da sem v eksplicitnih premerih ZA smrtno kazen, pa ste me takoj LOP po glavi, ... tule bi se pa kar povprek streljali ...
Citat:
Uporabnik X3m pravi:
v eksplicitnih premerih ZA smrtno kazen