Ne smeš se braniti če je vate uperjena pištola?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Eh mojemu sosedu so par dni nazaj vlamljali v avto, samo gledal je lahko skozi okno, do prihoda policije. Če bi imel kako pokalico, bi strel v zrak razgnal bando.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Vsak normalen človek se orožja boji in izogiba. Če ga pa že poseduješ, se moraš bati predvsem samega sebe.

Konec koncev lahko rešiš zadevo tudi s polenom med rožičke, medtem ko se orožje lahko sproži tudi iz zaklenjene omare.

Kako pa ti to veš? Pravzaprav se je za ljudi, ki se iracionalno bojijo orožja, uveljavil izraz hoplofobi.
grin1.gif

Konec koncev lahko zadevo rešiš tudi z golimi pestmi ali pa grdo pogledaš, nerodno je le, da odločnega kriminalca ali celo več njih, ki imajo namen, da ti vzamejo življenje in posilijo hčerko, s polenom v roki najbrž ne boš ustavil, jim pajsarji in noži v rokah dajejo dodatno samozavest...

Za orožje, ki se samo proži iz zaklenjenih omar, mi pa ni poznano...
grin1.gif
Seveda orožje ni igračka in ga je treba jemati zelo resno, to je menda jasno...

Mah, ti si otrok!
stupid-1.gif

Over&out!

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Vsak normalen človek se orožja boji in izogiba. Če ga pa že poseduješ, se moraš bati predvsem samega sebe.

Konec koncev lahko rešiš zadevo tudi s polenom med rožičke, medtem ko se orožje lahko sproži tudi iz zaklenjene omare.

Kako pa ti to veš? Pravzaprav se je za ljudi, ki se iracionalno bojijo orožja, uveljavil izraz hoplofobi.
grin1.gif

Konec koncev lahko zadevo rešiš tudi z golimi pestmi ali pa grdo pogledaš, nerodno je le, da odločnega kriminalca ali celo več njih, ki imajo namen, da ti vzamejo življenje in posilijo hčerko, s polenom v roki najbrž ne boš ustavil, jim pajsarji in noži v rokah dajejo dodatno samozavest...

Za orožje, ki se samo proži iz zaklenjenih omar, mi pa ni poznano...
grin1.gif
Seveda orožje ni igračka in ga je treba jemati zelo resno, to je menda jasno...

Mah, ti si otrok!
stupid-1.gif

Over&out!

Škoda, da nisi sposoben prispevati argumentov proti posedovanju orožja, hoplofobični izpadi žal ne pripomorejo h konstruktivnosti debate. Vseeno hvala za sodelovanje, pa upam, da te ne zgrabi panika, ko bo naslednjič na sporedu kak segal ali stallone film...

Twister87

Pripravnik
14. avg 2009
481
0
16
37
Kaj pa ko bi ljudje zaceli izkoriscati tak zakon, ki ti dovoluje, da lahko pokoncas napadalca? Se mi naprimer dopade, da bi nekoga pokoncal, ga povabim k sebi na kavo v stanovanje in ga lepo pocim. Pa se nobenih problemov nebi imel, dovolj bi bila le izjava, da me je hotel napasti...
Ne zdi se mi to ravno najboljsa zamisel. Ceprav je res nelogicno, da ima vec pravic nekdo, ki ti pride vlamljati v hiso, kot pa lastnik. Normalno bi bilo, da bi ga lahko pokoncal, ampak po drugi strani pa bi se to res lahko izkoriscalo.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Taka možnost verjetno res obstaja, mislim pa, da če bi se vedelo, da si ga sam povabil, torej ni bil tam nelegalno, seveda ne bi potem mogel uveljavljati te 'izjave'. V starem rimu mislim da je bilo tako, da če je pater familias zalotil tatu ponoči v hiši, da ga je lahko kar ubil, pa je očitno zadeva kar delovala in se ni izkoriščala...vseeno si pa odprl vidik, ki ga je treba pretehtati.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.512
5.708
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Saj imaš lahko nekje v predsobi "kao slučajno" odložen deko MP40, AK47 it, da ga vidi čimveč obiskov. Verjem, da se razve.

Je pa jeba, ker se prazne puške bojita dva....

Dvomim da se ti dopade kastracija?
wink-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.393
1.259
113
Citat:
Uporabnik Twister87 pravi:
Kaj pa ko bi ljudje zaceli izkoriscati tak zakon, ki ti dovoluje, da lahko pokoncas napadalca? Se mi naprimer dopade, da bi nekoga pokoncal, ga povabim k sebi na kavo v stanovanje in ga lepo pocim. Pa se nobenih problemov nebi imel, dovolj bi bila le izjava, da me je hotel napasti...
Ne zdi se mi to ravno najboljsa zamisel. Ceprav je res nelogicno, da ima vec pravic nekdo, ki ti pride vlamljati v hiso, kot pa lastnik. Normalno bi bilo, da bi ga lahko pokoncal, ampak po drugi strani pa bi se to res lahko izkoriscalo.

Seveda, sodišče bi ti verjelo, da je človek, ki ni bil še nikoli v navzkrižju z zakonom in je nasploh od nekadaj normalen, kar vlomilec. Še posebej takrat, ko v hišo ni nihče vlomil (ker castle doctrine velja za tiste, ki v hišo vstopijo brez soglasja stanovalca, nasilno).
Tak primer se hitro odkrije ...

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik Twister87 pravi:
Ni mičist jasno kako bi ga prepričal da pride z vlomilsko opremo in ti nasilno vlomi pri povabilu na kavo.

Twister87

Pripravnik
14. avg 2009
481
0
16
37
OK, priznam, nisem vedel, da zakon velja le za nasilni vstop v hiso/stanovanje. Torej, ce ti pri vratih pozvoni in gres odpret, ti pa lahko skoci noter in mu spet nic ne smes narediti?

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.361
3.054
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Če bi bilo po moje, bi sprejeli zakon, po katerem ima vsakdo, ki ni bil kaznovan zaradi kaznivih dejanje z elementi nasilja oz prekrški iz istega naslova, pravico posedovati strelno orožje za obrambo v svojih nepremičninah oz (ograjeni) posesti. In če nekdo zaloti nepridiprava nepovabljenega v svojih prostorih, bi bil dovoljšen razlog za uporabi orožja, če se lastnik oziroma stanovalec počuti ogroženega in je v strahu za svoje življenje. Zadostuje izjava, dokazovati ni potrebno. Orožje se seveda sme nositi samo na svojem, na javnem kraju pa nikakor, sme se le prenašati z upravičnim razlogom (prenašanje k puškarju).

Me kdo podpira?

Še ne dolgo nazaj se nekako nebi strinjal z kakšnim takim zakonom glede orožja, kot ga ima recimo ZDA. Danes te podpiram! Sploh pa se mi zdi nekaj najbolj osnovnega in nujnega, da človek, ki pride nekam nepovabljen z namenom vloma, ropa, kraje, nasilja...avtomatično zgubi popolnoma vse pravice!

tomi

Guru
1. sep 2007
18.773
9.980
113
40
MB
smo glih zadnjič debatirali ob pivu,

po novem je baje nujno, da imaš tablo pozor hud pes, če pač je pes na parceli, kak je v primeru da imam tablo, sredi noči en hop čez ograjo da pride hišo spraznit pa ga pes malo scota, v sloveniji bi verjetno jaz najebal ne
crazy1.gif

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Kako se je končalo z najemnikom kioska, ki je nalomil dva vlomilca v Murski Soboti?
en je bil.. ubil ga je na mestu z lato, ki jo je imel v kiosku... pa ni bil vlomilec ampak okvir
smile-1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.314
3.934
113
Tabla nima veze, odškodnino oglodanemu pa krije zavarovalnica s police, preko katere je zavarovan objekt.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
pol me še pa lahko verjetno civilno toži
confused-1.gif

Seveda te bo tožil in tudi zmagal bo. Verjetno zato, ker tablo nisi osvetlil ponoči, nisi dal tabel iz smeri kjer je on prišel (streha npr) itd itd itd
smile-1.gif

X3m

Pripravnik
3. jan 2012
283
0
16
SLO
KSZ

No, no no ... kakšna nestrpnost do "drugačnih" ... v eni temi sem pisal, da sem v eksplicitnih premerih ZA smrtno kazen, pa ste me takoj LOP po glavi, ... tule bi se pa kar povprek streljali ... To ne gre tako. Sem za zakon, ki bi ščitil vlomilce
evil.gif

Čakte še malo: za vlom in grožnje (torej se dejansko še NIČ ni zgodilo) bi nekateri kar streljali? A za to, da pa nekdo npr. posili in razmrcvari VAŠEGA otroka ( o tem je namreč šlo v tisti temi), bi pa vseeno premislili o smrtni kazni ????

Še na RKC forumu bi verjetno lažje skoz prišel ... se grem prec registrirat
evil.gif

Nazadnje urejeno:

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.361
3.054
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik X3m pravi:
KSZ

No, no no ... kakšna nestrpnost do "drugačnih" ... v eni temi sem pisal, da sem v eksplicitnih premerih ZA smrtno kazen, pa ste me takoj LOP po glavi, ... tule bi se pa kar povprek streljali ...

Jaz sem za smrtno kazen! Pa ni važno ali je eksekutor nek uraden rabelj v zaporu ali pa kar oseba, ki je bila napadena.
wink-1.gif