Ne politika, kriva je kultura naroda

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Zadnje čase smo priča množičnemu neodobravanju politikov in njihovega "nemoralnega" početja, ki je na kant pripeljalo celotno državo. Pa so res za vse krivi politiki?

Kot tipično slovensko lastnost se vedno navajata faušljivost in večno nezadovoljstvo. Naši, vaši, on je boljši, on je slabši. Imamo cel kup priseljencev, imamo cel kup uspešnih ljudi in to gre ljudem od nekdaj v nos. Obstaja pa še ena lastnost - pridnost (delavnost). Že od nekdaj tlačen, hlapčevski narod, ki se je povzpel iz blata s svojim trdim in pridnim delom. Dejstvo je, da smo (so) zgradili dobro državo. Ampak kaj, ko je vedno prisotna faušija, z njo pa tudi potreba po večnem plenjenju. Ljudje bodo vedno težili k temu, da bodo državo čim bolje izigrali in sami kot posamezniki prišli mimo čim bolje. Seveda to dela državo še bolj strogo (davki, pravila ...), ampak ta strogost je ob takšni kulturi nujna, sicer bi šlo že zdavnaj vse "zu grund". Vsak hoče namreč svoj del pogače, ljudem gre v nos, če ima njegov sosed boljši avto in večjo hišo. Plačilna nedisciplina, izigravanje upnikov ... so značilnosti, ki imajo gospodarsko, ne pa politično naravo in so za naš narod značilne. Kar pomeni, da tudi morala ni ravno na najvišjem nivoju - ipak smo v osnovi balkanci. To pa se seveda kaže tudi v politiki. Zakaj ne bi, če lahko? Zakaj ne bi poskrbel zase in za svoje potomce, če imam možnost? Še čisto vsak je priznal, da če bi imel možnost, bi ukradel. Priložnost dela tatu.

Zato je nesmiselno trditi, da je za vse kriva politika. Seveda morajo ljudje, ki druga kot jokcanja, faušije in trdega dela ne poznajo, iskati grešne kozle, ampak sam trdim, da če bi bili ljudje kot narod malo bolj pošteni, bi se to odražalo tudi v stanju v politiki. Ker pa je nasploh morala v naši družbi nizka in vsak gleda samo na to, kako bo izigral državo in drugega, da bo imel več od soseda, ni trenutno stanje v državi nič presenetljivo.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.655
450
83
sej imaš prav, sam ne vem kaj ima skupnega faušija s krajami. Kter bo več ukradu al kaj?? Možno je seveda tud to.
Politika je kriva, ker so dovolil krajo nekaj sto firm, ki so dobro poslovale, ki so plačevale davke, ki so imele zaposlene....
Od trgovskih centrov (ki jih imamo preveč) se ni nikol , se ne in se ne bo moglo dolgoročno živeti. Roba v njih pa made in -vse, sam slovenko ne. Najbolj pa čing-čang - čung

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Citat:
Uporabnik softi pravi:
sej cel cajt govorim..izčrpaval ste jugo, pošiljal zasotalo tehniko kao high end na jug in lepo cuzal nerazvite.

Pohlep in foušija sta gibalo družbe. Zato smo pa prišli naprej od opic, se včlanili v EU in lokalno Balkansko izkoričanje prenesli na globalno raven.
cheer.gif

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Ali te pa enostavno boli k, ker veš, da smo na srečo mala država in bi takoj dobili posojilo ampak za moje pojme pod bolj ostrimi pogoji kot Grčija. Sicer pa vsi ukrepi so bolj čez noč, pač kako priti do denarja v čim krajšem času. Zakaj povečat, če bi lahko nižal ali pa dodal neke bonitete in tako celo pridobil. Sicer pa ni foušija ampak nekateri so enostavno ratal egoisti, ker so s trudom prišli do denarja, sedaj jim laufa in se jim tudi zdi krivično, da se jih obira pa dajo denar nekam drugam, drugi pa skrivajo koliko ga dejansko dobijo. Tako si jaz razlagam, foušije nikjer. So pa vsi zaplankani in ne vedo, da smo v isti državi, to se tiče vseh nas ampak dokler bodo drug drugemu rekli, "to je tvoj problem, ne moj" smo tam kjer smo.

Ne vem zakaj bi moral biti nekomu, čeprav včasih sem fouš nekaterim ampak to tistim, ki imajo celo manj od mene. Upanje kar žiri iz njih, motivacija, želja, pri sebi pa včasih pustim, da mi vse to pade, ker sem imel slab dan v službi in preklinjam čez vse.

Začeti je treba z malim korakom proti uspehu oz. pomoči drug drugemu pa čeprav se bo zdela le kapljica v morje ampak morja ne bi bilo brez kapljice.

Pomagajmo si, če ne gre drugače je dovolj, če samo prisluhnimo. Človeku je takoj lažje, ko se izpove, vidi, čuti, da ga nekdo posluša . . .

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
aplauz.gif

Bravo kloško, dober post.
Kaj se je zgodilo s tabo, zadnje čase sem opazil, da si napisal kar nekaj dobrih postov. Si končno odrasel?

I

Izbrisan uporabnik #9334

Ni res, od nekdaj, tisoč let nazaj, je politika razdirala Slovence. Ampak je bila tako učinkovita, da naši dedoti tudi mrdniti niso mogli.
Sedaj, ko imamo pa lastno državo?

Moja pokojna Stara mama (ni bila Babica, kot je sedaj moderno
smirk-1.gif
), je večkrat povedala, da hlapec ni še nikoli bil dober gospodar.

Še kako res je to! Medtem ko mi glodamo Janšatove in Jankovičeve kosti, v ozadju mirno izvršujejo holding !
10.gif
...

In da smo Slovenci pridni?
hysterical-1.gif
Ja, naši očetje so pa res bili. Mi pa niti slučajno nismo pridni!

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Zadnje čase smo priča množičnemu neodobravanju politikov in njihovega "nemoralnega" početja, ki je na kant pripeljalo celotno državo. Pa so res za vse krivi politiki?
Neeee, prisilili smo jih v to, .....-če boš premalo ukradel in škode naredil, bo jager prišel.....
tongue-1.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu

Citat:
In da smo Slovenci pridni?
hysterical-1.gif
Ja, naši očetje so pa res bili. Mi pa niti slučajno nismo pridni!
Jst sem tudi priden ................snega pa samo zaradi tega ne kidam, ker živim z naravo, ne pa , da se mi ne ljubi, koker baba pravi
redface-1.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik softi pravi:
sej cel cajt govorim..izčrpaval ste jugo, pošiljal zasotalo tehniko kao high end na jug in lepo cuzal nerazvite.
Sj, zato so nas pa prisilili, da se odcepimo in jih nehamo cuzat, .....in za kazen, nerazvita noga, ni hotela več stopit na slovenska tla in jezika nerazvitih, za kazen, nismo več slišali, na sončni strani Jodlarije......

....aj benti, ....spet sn alter s sci fi, forumom zamenjal......
crazy1.gif

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.167
7.884
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:

Opažam, da skoraj v vsakem postu pljuvaš čez Slovence. Zanima me, kaj bi rad povedal, dokazal, oziroma dosegel? Ne vem v kateri državi ali forumu bi tolerirali tvoje sranje. Predlagam ti da se malo umiriš, ker močno dvomim da je za tvojo osebno stisko kriva Slovenija ali Slovenci. Če te pa pljuvanje po Slovencih sprošča, pa imaš precej hrvaških ali srbskih forumov, kjer boš sigurno dobrodošel s svojimi prispevki.

13. jul 2011
2.677
626
113
KSZ

Sem že nekajkrat zapisal - narod ima tako oblast kot si jo zasluži, oz. izvoli. Če kdo misli, da bodo menjave v politiki rešile vse težave - bo presenečen.
Sicer pa lahko vsak dan beremo nešteto primerov, ko prevzemanje odgovornosti za svoja dejanja hudo šepa tudi pri navadnih državljanih. Kaj lahko potem pričakujemo od politikov?

Zadnjič so na TV SLO vrteli Martiæevo oddajo za (Jugo) nostalgike. Seveda niso morali zanikati depozitov, bonov za bencin, redukcij elektrike, pomanjkanja osnovnih dobrin... Ampak so ugotavljali, da so se državljani nekako znašli, s kontrabantom, vijuganjem mimo zakonov... Evo, to je v naši folklori in kar se Janezek nauči... Kasneje šverc ni bil več potreben, folklora izigravanja pravil pa je očitno ostala do danes.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Dej Klošar, ne nakladaj.
rolleyes-1.gif

Folk počne, kar mu dopušča (ali pa tudi ne, a se zaradi neučinkovitosti nadzornih služb ne sekira kaj dosti) zakon, ki ga sprejemajo politiki. In ti namerno napišejo tak zakon, da je za en jebeštrga in poln lukenj, ki omogočajo plenjenje tavelikih, pa še malo tamalih.
Za stanje v državi je kriva izključno politika, ker ni sposobna narediti reda, ne v svojih vrstah, kaj šele širše. Pluzs tega - zgledi vlečejo. Če politiki kradejo, goljufajo in lažejo, bo to počel tudi narod. Skratka, zamešal si vzrok in posledico (kaj je tudi splošni pojav v Slo).

QBR

Pripravnik
26. okt 2012
886
0
16
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:

..... Za stanje v državi je kriva izključno politika, ker ni sposobna narediti reda , ne v svojih vrstah, kaj šele širše.....

Nujno te je treba popraviti. Ne da " ni sposobna ", ker to zagotovo je. Temveč noče, oz., nima interesa narediti reda.

jello

Guru
22. sep 2008
10.310
3.932
113
Jaz trdim da je zgodba ravno obratna. Kdo pa pravi da mora biti politika ravno najmanjši skupni imenovalec naroda? Oziroma zakaj mora biti v politiki jagodni izbor vsega najslabšega v državi. Kar poglej 20 let nazaj. Nihče normalen, ki bi bil dolgoročno mogoče lahko za zgled ni v njej zdržal več kot 5 let. In se je raje umaknil.

Proces gre od vrha navzdol. Kot smo recimo poslušali včeraj: nekdo, ki z gotovino kupuje stanovanja pač težko podjetnikom piše zakon o tem da z gotovino ne smejo plačevat več kot 50 EUR. Oziroma, nekdo z miljoni v davčnih oazah bo težko prepričal narod naj ne hodi odpirat račune v avstrijo da bodo imeli cenejši vrtec. Ko smo že pri tem: to je tako kot če otroku govoriš naj ne vrta po nosu medtem ko imaš prst v svojem nosu. Dejanja in zgledi vlečejo in pri narodu ni nič drugače kot pri majhnih otrocih.