Navigacija NOMAD

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Saj tudi sam nisem našel nikakršne specifikacije na netu o tej napravi.
Kakšne velikosti zaslon je?
Upam,da se bo javil kdo,ki ve kaj več kaj je na tej napravi,drugače ti bo edina rešitev FW za nomada ki je v drugi temi vendar ga boš moral naložit preko atlasmgr (na PC z Win XP),ker drugače se ga ne da.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Zgaga, probaj z enim izmed obeh fiirmwerov, ki sta na voljo v temi
https://www.alter.si/tabla/showflat.php?Cat=0&Board=igo&Number=1455026&page=0&fpart=1

saj to so vse naprave z enakimi specifikacijami, ločuje jih samo verzija wince in pa nalepka na sprednji strani. Najprej probaj firmware, ki je za wince 4.2.
Če ne bo šlo skozi, imaš še eno šanso - da ga rešiš z drugo opcijo, torej s firmwerom za wince 5.0, tako kot ti je predlagal popotnik. Ta postopek je malo bolj delikaten, ampak če boš sledil navodilom, ki so priložena, nebi smelo biti težav..Obe opciji najdeš na zgornjem linku.

good luck!
wink-1.gif

KZlatko

Zelenc'
12. sep 2012
4
3
3
Hi, sem tip, ki vas je zelo malo razumel, ampak,..... imam Nomada 431 BT, ki ima zastarele mape. Poskušal sem z Mireo Via GPS black edition full Europe for Win CE, hm, pa mi ne rata. Ali mi lahko kdo pomaga, da uporabim Nomada ob priložnosti in se ne zgubim? Znano mi je , da obstajajo poceni in boljše variante GPS-ov, vendar mi je ta dovolj, če bi le imel novejše mape. Aja, instaliram sem na micro SDHC. Napaka, zakaj????...lp

mosfet

Pripravnik
24. apr 2012
127
0
16
Hojla, poskušam rešiti problem na navigaciji Nomad 431BT.

Ker tega TUŠ Heroja Nomada prvič vidim in o njem vem toliko koliko sem v temu postu prebral, da se dobi v pralnemu prašku TUŠ trgovini.
confused-1.gif

Pritožuje se češ, da ni ''Navigacijskega programa''

Formatiral in inštaliral sem na SD kartico WinCE iGO Primo, na WinCE Waytequ super laufa

V primotu sem ustvaril mapo: SHELL.INI:
\sdmmc\Primo\Primo.exe

Ker ni bilo haska od Heroja Nomada sem ustvaril še mapo GpsShell.ini:
[Navi0]
start=\SDMMC\Primo\Primo.exe
handle=navi
stop=Primo.exe
nowait=1

Enak rezultat, ko zaženem Navigacija, ''Heroj'' Nomad mi sporoči, da ni ''Navigacijskega programa''

Moti me, da nima ukaza ''navigacijska pot''

Jaz sem do tu prišel, pomagajte bratje, da Heroja zrušimo.
pozdrav.gif

mosfet

Pripravnik
24. apr 2012
127
0
16
To sem pozabil omeniti, stisnil sem reset ob strani, sam da sem vstavil prej notri SD kartico.

mosfet

Pripravnik
24. apr 2012
127
0
16
Misliš, če bi dal starejšo verzijo rečmo iGO8, da bi laufal, tudi to bom preizkusil

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Če imaš na SD kartici mapo Primo in v njej kar je potrebno ter zraven mape Primo GPSShell.ini in si stisnil reset bi moralo delat.
Bi pa na tvojem mestu preveril, če je vse OK z SD kartico, da ni kje problem v tem, da je Nomad ne vidi.

Imaš navadno SD ali kako SDHC?

p.s.
Vklopi napravo in ko ti izpiše, da ni navigacijskega programa drži tako dolgo tipko reset, da se naprava izklopi in vklopi.
Lahko pa probaš tudi tako, da ko ti javi napako stisneš gumb za vklop in ga držiš ter takoj stisneš reset gumb, naprava se bo nato izklopila in ponovno vklopila.
NE smeš pa imeti naprave povezane na Pc, ko delaš reset.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Tu je torej problem. Uporabi tisto, ki je bila zraven (če jo imaš), če je nimaš bo problem, saj jih danes ni več mogoče kupiti. Imam pa še jaz ene 3 kom v predalu..sicer so 2GB, ampak bolje kot nič!

mosfet

Pripravnik
24. apr 2012
127
0
16
Meni se zdi, da jaz tudi imam nekje vsaj 1 staro SD kartico od 2G moram pogledati, če ne najdem se čujemo

LP

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Ja, samo vprašanje, če dejansko delajo na teh napravah. Jaz sem jih tudi lani še našel v Millerju (4GB) brez HC standarda, ampak ko sem jo hotel dejansko uporabit, ni delalo - navigacija se je sicer zagnala ampak je takoj zmrznila na logo iGO sliki...Na vseh treh karticah kolikor sem jih vzel "na zalogo" se je zgodilo enako. Isti iGO paket je normalno deloval na kartici, ki je bila zraven naprave. Ne vem, lahko probaš tudi s tistimi iz BB pa bo videl. Če ne probaš ne veš
smile-1.gif

mosfet

Pripravnik
24. apr 2012
127
0
16
Našel sem micri SD od 2g, kaj mislita ali bo delovalo?

Na kartici piše Kingston micro SD 2G. nič ne piše da je HC, vem da je stara kartica.
Probal bom s njo. Seveda javim rezultat

mosfet

Pripravnik
24. apr 2012
127
0
16
Nič, ne palji ni ''Navigacijskega programa''

Ali je prav izpisan ukaz :SHELL.INI:
\sdmmc\Primo\Primo.exe

ter:GpsShell.ini:
[Navi0]