Navigacija NOMAD

DeeKay

Pripravnik
20. dec 2007
90
0
6
Gornja Radgona
Moj post ni bil mišljen kot anti-reklama. Zato sem tudi napisal, da naprave še nisem imel v rokah. Samo napisal sem, kar mi je prijatelj povedal.

Mirek

Zelenc'
13. jan 2009
12
0
1
Živjo.
Včeraj sem kupil sem Nomada 403BT.Po nekaj težavah, mi ga je uspelo nekako "obvladat". Moti me pa nekaj. Moj je zelo slabo pokrit s hišnimi številkami. Tu imam v mislih vasi, kjer so hiše razmatena daleč naokli. Ko vnesem vas in hišno številko, me vedno pelje v center vasi, čeprav je določena hiša povsem na drugem koncu. Je pa res, da so vnešene prav vse ceste v moji oklolici. V podatkih, ki jih objavljajo prodajalci in tudi na Mirelu, pa piši, da je Nomad pokrit 99,9 % hišnih številk.
Sedaj pa ne vem. Ali zavajao, ali pa jaz nimam prave karte.

Če ima kdo koristno informacijo ,se mu lepo zahvaljujem in vas pozdravljam.

bibko

Zelenc'
20. dec 2008
5
0
1
Zdravo,
Tud jest sem nabavil tega Nomada 403BT in moram za razliko od nekaterih rečt da sem zelo zadovoljen. V večini majo navigacijske naprave prednosti in slabosti, vendar si je treba priznati da take "mašince" za tak "dnar" k bi vse to zmogla ni. Sem pa tud jest opazil da v me ekrat v eni vasi ni pripeljala točno na naslov, je pa to vseen bolš kt pa kakšen Garmin k te vleče na tri če maš srečo lahko pa tud na več različnih ciljev. Bomo pa stvarco še testiral in še kakšno na to temo rekl, ampak za začetek kot sem rekel zadovoljen in če mene vprašate jo priporočam!
cheer.gif

Mirek

Zelenc'
13. jan 2009
12
0
1
Koliko dolgo jo pa že imaš? Jaz sem lastnik tri dni.Ni mi jasno, kako ja upravlja z zemljevidom na ekranu.

Mirek

Zelenc'
13. jan 2009
12
0
1
Citat:
Uporabnik klkl pravi:
Včeraj sem nabavil to navigacijo. Pritegnil me je predvsem podatek na njihovi spletni strani,
da karta Slovenije temelji na karti, ki jo najdemo v TIS. Po kratkem testiranju sem več kot zadovoljen.
Navigacijski program je v bistvu ViaGPS. Upravljanje s programom je preprosto in se ga človek hitro navadi. Program ima
tudi slovenski vmesnik, prav tako vodenje. Preračunavanje poti je hitro (primerljivo z IGO). Navdušen sem bil nad hitrostjo
ponovnega preračunavanja poti po tem, ko namenoma nisem sledil ukazu. Mogoče malo pogrešam kakšno glasovno navodilo več pred napovedanim manevrom.Tu je za odtenek boljši IGO.
Sedaj pa pokritost Slovenije;
Testiral sem kar nekaj naslovov, ki jih poznam, se nahajajo v manjših vaseh in poznam njihovo točno lokacijo.
Naj navedem štiri primere:
- iskal sem točen naslov od kolega, ki živi na Babnem Polju. Verjamem, da marsikdo sploh ne pozna,
kje se ta vas nahaja, Nomad je brez težav našel pravi naslov in tudi točno lokacijo hiše.
- iskal sem naslov osebe, ki živi v vasi Smokuč, tudi tu je šlo vse gladko.
- iskal sem naslov v vasi Voglje (pri Sežani). Nomad je našel naslov hitro, točno in pokazal točno lokacijo.
- iskal sem naslov v vasi Vrhtrebnje. Naslov najde hitro in pokaže na točno lokacijo hiše.

Tujino zaenkrat nisem testiral čeprav so vnešene karte praktično cele EU z bivšo yu vred.

Poleg očitno boljše pokritosti glede na AR se v primerjavi z njim dobro izkaže še v dveh stvareh:
- ni se zgodilo, da ko sem iskal naslov, da bi dal za rezultat dva ista naslova (to se mi je pri AR večkrat zgodilo)
- testirane lokacije poznam in sem že peljal do njih. Program je vedno izbral resnično najhitrejšo pot. Ni se zgodilo,
da bi me vodil po nekih nelogičnih poteh.

Me še čaka kar nekaj raziskovanja nastavitev, saj od včeraj nisem imel prav veliko časa na voljo.

Prvi občutki so definitivno dobri.
In kako ti je to ratalo?!
Jaz sem kupil omenjeno napravo, pa mi pokaže vedno eno in isto lokacijo na vasi ne glede katero hišno številko sem vnesel. Kartica s programom in karto sem dobil zraven/v napravi? Sem pač testiral okoliške vasi, kjer vem za točne lokacije hišnih številk. Se mi zdi, da mi v vsaki vasi pokaže center vasi
V programu na napravi je možnost :
-Poišči nalov: kraj, ulico in hišno številko.
Možnost 1: Vnesem vas in hišno številko.Pokaže na določeno lokacijo.
Možnost 2: Vnesem vas, pod ulico isto ime vasi pa hišno številko, pa zopet enako.
Torej mi ni jasno, ali jaz delam kaj narobe, ali nimam prave kartice, ali pa se v znotraj 0,1% tisaga, kar ne najde.Po trditvah MIRELA je pokritost karte v Sloveniji 99,9%.

Pozdrav

bibko

Zelenc'
20. dec 2008
5
0
1
Zdravo,
Nomada sem nabavil decembra in moram rečt da so me prepričale ravno dobre besede na tem foromu, pa še zelo zadovoln sem.
Glede pokritosti pa zaenkrat nimam večjih pripomb, preizkušen tudi v Avstriji in Nemčiji in Mirek jest ti priporočam da kr na Monolit pokličeš pa ti bojo povedal kaj je s temi tvojimi vasmi, saj če pogledaš v navigacijsko napravo piše da so karte za Slovenijo od Monolita, Srbije Contrast,.. in tako naprej, sej itak te prodajalci pri njih karte nabavljajo. Kar se pa tiče uvoznika, pa sem jim dvaktat poslal email in obakrat dobil odgovor prej kot v enem dnevu, tko da jest nimam pripomb kar se uvoznika tiče, res pa je da je blo to med tednom, sej najbrž čez vikend ne delajo, nisem pa preveril! lp

Mirek

Zelenc'
13. jan 2009
12
0
1
Tudi mene so prepričale karakteristike na spletu, glede pokritosti in podobno. Me je pa totalno razočaral. Veliko vasi mi sploh ni našel v moji okolici, vsake toliko časa je zablokiral , šele po ponovni vstavitvi SD kartice je nekak "zalavfal", časih šele po tretjem poizkusu. Baterija se mi je izpraznila v dveh dneh,kjub temu, da je bil GPS program zklopljen ob izključitvi .
Pisal sem dvakrat na Mirel (prvič dobil odgovor, drugič ne), tudi na Monolit, ki dobavlja oziroma ideluje kartografijo, pa tudi nič.
Tako sem lepo napravo odnesel nazaj k prodajalcu in jo zamenjal za drug model.Pa ne Nomada.

LP

Nazadnje urejeno:

zmaj

Zelenc'
25. jan 2009
1
0
1
Prosil bi,ce bi mi lahko kdo lahko razlozil kako nastavim navigacijo, ce vozim tovorno vozilo (da me pelje po cesti,ki je predvidena za tovorno vozilo) , ker v nastavitvah ni A B C D..?

bibko

Zelenc'
20. dec 2008
5
0
1
Zdravo!
Mamomu pa povej na keteri navigaciji lahko nastaviš za kamion, razen seveda ne tvoji, ki ima poti tudi za motokultivatorje???
Kolikor je meni znano še ne obstaja!!
l.p.

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
smile-1.gif
Ej, počasi!
Tudi na Navgearih ni realna možnost nastavitve kamiona! Nastaviš res lahko, ampak vseeno ne upošteva nadvozov, podvozov,...
Ja, obstaja mapa za tomtom-e, razvita posebej za kamionđije.

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik bibko pravi:
Zdravo!
Mamomu pa povej na keteri navigaciji lahko nastaviš za kamion, razen seveda ne tvoji, ki ima poti tudi za motokultivatorje???
Kolikor je meni znano še ne obstaja!!
l.p.
Slabo ti je znano
smile-1.gif

Daleč najboljše imajo to rešeno naprave VDO Dayton.
Test ene izmed takih naprav lahko najdeš na nasluvu http://www.navigate.si/index.php?option=com_content&task=view&id=44&Itemid=1

Lahko nastavljaš dolžine, višine, širine itd. tvojega vozila, ravnotako ADR podatke tovora.
Vendar pa ta funkcija še ne dela po celotni Evropi. Uvoznik naprav je Eurotrade Nova Gorica d.o.o.

Obstaja pa tudi TomTom Work, ki ga najdeš na http://www.tomtomwork.com/en/press/releases/2008/2008-12-01

bibko

Zelenc'
20. dec 2008
5
0
1
Ni mi slabo, mi je zelo dobro znano, je ni navigacije ki bi imela 100% nastavitev za kamione, je nažalost po vsej verjetnosti nikoli ne bo, tako da je treba tud s svojo glavo mal mislt, in seveda gledat prometne znake ki služijo svojemu namenu! Nažalost vsi mislejo, da ob nakupu navigacije kupjo vso znanost tega sveta?!
Ima pa moj Nomad, da se lahko izogneš cesti po kateri te je dosedaj vodila, izbereš funkcijo izogni se naslednjim in ti izbere novo pot pa smo vsi zadovolni.
Pa še o specialcih k pravjo da so avtokarte točne, moj k... iz lastnih izkušen vem da to ni res.

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
A ima Nomad 403BT opcijo, da povečuješ/zmanjšuješ svetlost ekrana? Ker sem zadnjič nekaj gledal, pa nisem našel te opcije (na Garmin-u vem da se da nastavljat).

hippy

Zelenc'
29. dec 2008
2
0
1
Zdravo!

Zanimam se za nakup naprave Nomad 350BT, pa me zanima če kdo ve kaj o tej zadevi (v forumu sem zasledil samo Nomad 403BT).

Za odgovore se vam že vnaprej zahvaljujem.

Realman

Pripravnik
21. maj 2008
393
2
18
Ker vidim,da je ta tema čisto zamrla,jo moram malo obudit.Zanima me,če ima kdo nomada 430 BT in če mu je uspelo rešit težavo z praznenjem baterije.Sam sem sicer zelo zadovoljen s to navigacijo,kaj se kart tiče.Vendar mi gre na živce,da se kar sprazni,če ni priklopljena na elektriko..Brez da bi jo uporabljal,je po 3 dneh prazna baterija.Če ima kdo rešitev,se priporočam.

22. jul 2007
13.440
1.679
113
124
naj te potolažim moj tuš je že po dveh dneh prazen - brez uporabe seveda in to že od samega začetka
uf-1.gif
LPWWY