Moj post ni bil mišljen kot anti-reklama. Zato sem tudi napisal, da naprave še nisem imel v rokah. Samo napisal sem, kar mi je prijatelj povedal.
In kako ti je to ratalo?!Citat:
Uporabnik klkl pravi:
Včeraj sem nabavil to navigacijo. Pritegnil me je predvsem podatek na njihovi spletni strani,
da karta Slovenije temelji na karti, ki jo najdemo v TIS. Po kratkem testiranju sem več kot zadovoljen.
Navigacijski program je v bistvu ViaGPS. Upravljanje s programom je preprosto in se ga človek hitro navadi. Program ima
tudi slovenski vmesnik, prav tako vodenje. Preračunavanje poti je hitro (primerljivo z IGO). Navdušen sem bil nad hitrostjo
ponovnega preračunavanja poti po tem, ko namenoma nisem sledil ukazu. Mogoče malo pogrešam kakšno glasovno navodilo več pred napovedanim manevrom.Tu je za odtenek boljši IGO.
Sedaj pa pokritost Slovenije;
Testiral sem kar nekaj naslovov, ki jih poznam, se nahajajo v manjših vaseh in poznam njihovo točno lokacijo.
Naj navedem štiri primere:
- iskal sem točen naslov od kolega, ki živi na Babnem Polju. Verjamem, da marsikdo sploh ne pozna,
kje se ta vas nahaja, Nomad je brez težav našel pravi naslov in tudi točno lokacijo hiše.
- iskal sem naslov osebe, ki živi v vasi Smokuč, tudi tu je šlo vse gladko.
- iskal sem naslov v vasi Voglje (pri Sežani). Nomad je našel naslov hitro, točno in pokazal točno lokacijo.
- iskal sem naslov v vasi Vrhtrebnje. Naslov najde hitro in pokaže na točno lokacijo hiše.
Tujino zaenkrat nisem testiral čeprav so vnešene karte praktično cele EU z bivšo yu vred.
Poleg očitno boljše pokritosti glede na AR se v primerjavi z njim dobro izkaže še v dveh stvareh:
- ni se zgodilo, da ko sem iskal naslov, da bi dal za rezultat dva ista naslova (to se mi je pri AR večkrat zgodilo)
- testirane lokacije poznam in sem že peljal do njih. Program je vedno izbral resnično najhitrejšo pot. Ni se zgodilo,
da bi me vodil po nekih nelogičnih poteh.
Me še čaka kar nekaj raziskovanja nastavitev, saj od včeraj nisem imel prav veliko časa na voljo.
Prvi občutki so definitivno dobri.
Slabo ti je znanoCitat:
Uporabnik bibko pravi:
Zdravo!
Mamomu pa povej na keteri navigaciji lahko nastaviš za kamion, razen seveda ne tvoji, ki ima poti tudi za motokultivatorje???
Kolikor je meni znano še ne obstaja!!
l.p.