Navadna, avtomatska ali digitalna klima?

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
pri 307 1.6 se vklopljena klima tak opazi, da sma s punco preimenovala tisti gumbek v turbo gumb. na mondeotu tdci 130km pa se opazi sam pri pospeševanju. ampak še to minimalno.
še glede imen klimatskih naprav. men se zdi čist primerno ime polavtomatska, ker je res sam na pol avtomatska. ventilator sicer je avtomatski, kam bo pihalo pa si moraš sam nastavit. tak da ja... ročna, polavtomatska in avtomatska.
zmaga.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Ja ne vem, no. Jaz bi od avtomatike pričakoval tolikšno "inteligenco", da sama vklopi kompresor, ko oceni, da nastavljene temperature ne more doseči brez delovanja kompresorja. Ne pa da nastavim 22 stopinj, tipka AUTO, notri pa še vedno 30 dokler ne pritisnem tipke za kompresor.

Kolikor vidim pri mojem, avtomatika sama regulira vklop kompresorja ali izklop (nisem še mogel izčrpno testirat, ker ni bilo prav morzlo zadnje čase odkar imam ta avto...) ter jakost pihanja.
Sem pa lahko poskusil takole - vklopim auto, potem pritisnem gumb AC in ta sveti, dela klima, potem še enkrat gumb ac in izklopi klimo ter piha samo hladen zrak od zunaj kolikor pač je hladen.
V glavnem pa sem trenutno najbolj zadovoljen ko piše AUTO in 20C
cool-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik _jolly_ pravi:
men se zdi čist primerno ime polavtomatska, ker je res sam na pol avtomatska. ventilator sicer je avtomatski , kam bo pihalo pa si moraš sam nastavit. tak da ja... ročna, polavtomatska in avtomatska.
zmaga.gif
Pri VAG polavtomatski Climatic je tisti avtomat, ki nastavlja ventilator kar tvoja roka
grims-1.gif
. Tolk o polavtomatski.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Mondeo 98 1.8 115KM - vklop ročne klime se je ful poznal na moči
Mondeo 2001 2.0 145KM - vklo pklime se niti ne pozna, se pa skoraj vedno vozim z vklopljeno tako da mogoče bom v hladnejših mesecih tudi to razliko opazil
P206 1.4 75KM(?) pa se vklop pozna tudi pri speljevanju in na splošno...

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
prodajalci bi itak naredili vse, sam da prodajo avto. od kolega starši so kupovali avto, pa jim je prodajalka chervoletov trdila, da je ročna klima boljša kot avtomatska (seveda kalosa ni bilo možno dobit z avtomatsko klimo).
stupid-1.gif