Nategatorji !!!!

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Je to 1.5 dci renaultov motor? Če je, prste stran in raje po novega golfa!
evil.gif

janja31

Zelenc'
10. nov 2014
2
0
1
Pozdravljeni!
Zanimam se za C5 karavan. Enih par sem jih gledala v cenovnem rangu do 3000EU. Sedaj pa me zanima če kdo pozna tale avto :
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=8983060&show=2
Sama sem ga gledala osebno in zgleda dokaj ohranjen, vidi se da so bili jermeni premenjani, vendar kot ponavadi ni racunov zraven, zato se zavedam da bi me velik servis pri tem avtu se tako cakal. Hvala za vsa vasa mnenja.

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Lol! Poglej, nisem imel namena užaliti znamke, katere večinski lastnik oz. odvetnik si.
smile-1.gif

Drugače pa sem imel scenica s predhodnikom tega motorja 106 ps 2007 letnik - brez pripomb.Tudi s sedajšnjim 1.4 tce scenicom sem super zadovoljen in ostajal zvest znamki. Seveda brez religioznih nagnjenj.
grims-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Nisem odvetnik, se pa kvarijo primerljivo kot Das Auto... Samo da je lastnikom to priznat bogokletno ker so preplačali zadevo...
Pa pustmo stat, zaenkrat mi oba N/A bencinca dobro služita.

BlackSwan

Zelenc'
17. nov 2014
3
0
1
Ima kdo izkušnje z Z-D AVTO?

Ogledujem si tale avto: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=9052822&show=2
Letnik 06 in 100k km (8 let) mi zveni sumljivo? Nima servisne knjižice, na vratih voznika ima nalepko v italijanščini, kjer so z roko napisani kilometri (servizio olio, servizio motor = 88.300 km), manual v italijanščini. Vem, da ravno iz Italije prihajajo avtomobili s 300k km, katere potem prevrtijo. Notranjost izgleda zelo nova (neobrabljeni sedeži, neobrabljen volan, tepihi in pedala malo umazana, ampak delujejo neobrabljena, kljuke na vratih neobrabljene,... edino ročna je izgledala precej obrabljena - na vrhu se je plastika/prevleka precej obrabila).
Edino kar me drži v zanimanju je, da ima 6 ali 12 mesečno garancijo. Ali je to dejansko zagotovilo, da ima toliko km kot jih ima? Če bi ga kupila bi kmalu mogla iti na 100k servis, tako da bi itak ugotovili, če ima več kilometrov. Imam VIN (ki ga ne najde v CarFaxu, prav tako tudi ne v evropskih bazah ukradenih avtomobilov), s katerim bom šla do pooblaščenega serviserja, ampak tam verjetno ne bodo nič našli, ker je očitno iz Italije.. Odbilo me je tudi, da je prodajalec rekel, da opravijo tehnične preglede za vsa svoja vozila, ko pa sem predlagala, da bi ga na svoje stroške odpeljala na AMZSjev pregled pred nakupom, mi je odvrnil, da tega ne delajo, ker nimajo časa. Je pa povabil, naj naslednjič s sabo pripeljem mehanika.. Hja, če o avtu ne bo nobenih podatkov na pooblaščenem servisu ga seveda ne bom kupila, vseeno pa me zanima, kaj si vi mislite?

Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav

Edit: Če komu kaj pove, eden od družabnikov je bil nekoč lastnik podjetja Avto ZAK, ima kdo izkušnje s tem podjetjem?

Nazadnje urejeno:

BlackSwan

Zelenc'
17. nov 2014
3
0
1
Z roko, hehe, sem samo podrobno opisovala, glavni podatek je bil, da je bila nalepka v italijanščini.
smile-1.gif

VIN pa sem poslala na privat.
smile-1.gif

B81

22. jul 2007
36.933
10.501
113
Vprašanje, če je garancij 6 mesecev gratis. Sem skoraj prepričan, da bo za doplačilo.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
na tisto garancijo se ni ravno za zanašat. odvisno seveda na kak način je, ampak ponavadi je tako napisano, da ravno tisto kar bi človek pričakoval ni krito. tko, da je potem odvisno od posameznika odvisno kako se zmeni, če slučajno pride do težave.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Tisto kar je pa krito, pa lahko poravljaš samo na določenih servisih, pa še to z lastno udelebo pri popravilu.

shon

Zelenc'
18. okt 2014
3
0
1
Jaz sem pri zd avto pred 1 mesecem kupil golfa, seveda tudi brez potrjene servisne knjige. Po 2 tednih mi je avto crknu. Ne bom reko, da je bla kakšna njihova težava, šle sta mi dve vžigalni tuljavi, vendar to ni šlo na garancijo, tak, da ta garancija je kr neki....

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Kako da ni šlo na garancijo? Zakonska garancija bi morala obsegati tudi skrite napake ... ne vem sicer če je to to ... bo povedal kakšne strokovnjak.
wink-1.gif

BlackSwan

Zelenc'
17. nov 2014
3
0
1
6 mesecev garancije naj bi bilo zastonj (ker sem bila pač cela razočarana, da nima servisne in mi je hotel dati zagotovilo), 12 mesecev za doplačilo.
Vzela sem letak za garancijo, gre za garancijo Prima Motive Service (zadaj je tudi znak AMZSja za storitve pomoči na cesti) in piše kaj vse krijejo. Piše, da je zloženka informativne narave in je povzeta iz tehničnega priročnika, kjer je natančno opisan celoten sklop storitev (shon - poglej tja na www.motiveservice.eu). Mislim, da krije vse glavne stvari, ne piše pa, kateri servis je pooblaščen za to. Vžigalna tuljava na letaku sicer ni napisana. Skrite napake pri avtomobilu je kar težko dokazat, ker moraš namreč dokazat, da je prodajalec zanje vedel. Zato je pa preprodaja avtov tako razpasena, ni nekega dobrega zagotovila, niti varstva.
Skratka, meni se zdi 100k km predobra ponudba, brez servisne pa itak ne nameravam kupovati. VIN seveda ni pokazal nič. Garancija pa ne koristi kaj veliko, če podjetje decembra izgine (ker so skoraj vsa ta podjetja prodaje rabljenih vozil odprta za eno leto, potem pa jovo na novo)..
Groza, 4 mesece že iščem en konkreten avto (pa dejansko nisem ful zahtevna), da ni prevrten in pregoljufan na vseh koncih in krajih, mi počasi že preseda poslušanje izgovorov :p

Najlepša hvala vsem za odgovore
smile-1.gif

Podobne teme