Nategatorji !!!!

jello

Guru
22. sep 2008
10.150
3.867
113
Temu da kupiš po nižji ceni in prodaš po višji se ne reče nateg ampak trgovina. Tudi km niso nikjer omenjeni. Tako da....to kar si napisal (da se prodaja po višji ceni kot se je kupil) velja za približno 100% avtov, ki se na avtonetu prodajajo prek hendlerjev.

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.328
15
38
Najboljše pri vsem tem pa je itak to, da si s preprodajo služiš kruh, a nimaš 10 min časa, da bi avto posesal. Svinjizem na kvadrat
uf-1.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.555
1.084
113
Titograd
Saj tisti, ki bo za 11 let starega Abartha dal tolk denarja, itak ni gladek. Avto se za svoje konje slabo premakne, počasen menjalnik.

Pred leti so pri Autobildu (nisem prepričan, neki švabi pač) kupili Audija, ravnotakega kot iz tega oglasa, samo da so ga očistili zunaj in znotraj ter povoskali, so dobili 1000 € več zanj kot so ga kupili.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Avto je vreden natančno toliko za kolikor ga uspeš kupiti oz. prodati.

In ja, ko avto prodaš preprodajalcu, potem lahko pričakuješ, da bo na tem nekaj zaslužil - on ga s tem namenom namreč kupi in ne zato, ker je dobra duša. S tem ni nič narobe, to je njegov posel, od tega živi in to očitno obvlada. Ne obvladamo vsi preprodaje avtomobilov, znamo pa kaj drugega in tam zaslužimo.

Narobe lahko postane šele, ko preprodajalec začne spreminjati oz. ponarejati pomembne podatke, lagati ob prodaji...

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.328
15
38
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Pred leti so pri Autobildu (nisem prepričan, neki švabi pač) kupili Audija, ravnotakega kot iz tega oglasa, samo da so ga očistili zunaj in znotraj ter povoskali, so dobili 1000 € več zanj kot so ga kupili.

in Passata, okrog l. 2000, v njega vložili ca. 150€ (globinsko čiščenje + poliranje) in dobili 900€ več od prvotne vrednosti, katera je bila za nemške razmere "kusur"
grin1.gif

skratka, če se že gre nekdo preprodajalca, potem si naj odtrga še nekaj minut privat časa, da "spedena" avto kot se spodobi, saj se bo mo to na koncu poznalo v denarnici

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.555
1.084
113
Titograd
Če "vmesni člen" ni zbil kilometrov, zrihtal od nikoder prej neobstoječo servisno knjigo, pa da je sicer avto v dobre stanju..... ne.

Recimo...... sicer pa te noben ne sili da kupiš tak avto ali da ga prodaš dilerju, itak se da prečitat v par sekundah kdo kupuje zase, kdo pa za preprodajo...

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik osiris12345 pravi:
to se pravi se ti ne nategneš če kupiš za 800€ dražjo stvar kot jo je tvoj predhodnik?

Ne. Zakaj le?

Ko kupujem pogledam kaj je na voljo in za kakšen denar. Če mi stvar v vseh pogledih ustreza, potem jo kupim. Če kupim od preprodajalca, mi je povsem jasno, da je pri tem nekaj zaslužil. Od tega vendar živi.

A se ti počutiš nategnjenega, ko greš v trgovino po fasungo, pa veš, da je trgovino vso robo kupila vsaj 20% ceneje kot ti?

A si ti en od tistih, ki kupi neko stvar, potem pa naslednje tri dni preživi na netu in ugotovi, da bi pa nekje lahko kupil še ceneje in nato slabo spi?

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Citat:
to se pravi se ti ne nategneš če kupiš za 800€ dražjo stvar kot jo je tvoj predhodnik?

Greš v špar in kupiš tri tone kruha za 3000 eur. A misliš da špar pri tem ne zasluži vsaj 500 eur? A je to tudi nateg. Če je potem je najboljše, da greš nazaj v preteklost, kjer je bila blagovna menjava. Pač nisi za ta čas.

A ti osebno nimaš plače? Tudi zato, da dobiš plačo je nekje nekdo nekoga nategnil, ker je cenejšo stvar prodal dražje. Kapitalizem in ekonomija današnjega sveta pač.

Se pa strinjam, da je vse skupaj eden velik nateg ne samo pri starih avtih ampak pri vsem.

chancey

Pripravnik
26. apr 2010
460
3
18
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:

A si ti en od tistih, ki kupi neko stvar, potem pa naslednje tri dni preživi na netu in ugotovi, da bi pa nekje lahko kupil še ceneje in nato slabo spi?

jaz to delam tri dni prej
evil.gif

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.827
2.081
113
Glede na držo volana zešæe zaiebanih (striktno ena roka zgoraj, "vidi mene kako vozim zum zum"), se mi to ne zdi nerealna kilometraža.

darlev

Fizikalc
18. apr 2008
690
65
28
Ljubljana
Ma jaz dam roko v ogenj da ga je imel samo za vikend (zato tok mal kilometrov) pa da takrat ko ga je vozil je imel full presvicane roke (kisle od vznemirjenja...
smile-1.gif

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Jaz mislim da ga je žgal na polno na avtocesti enkrat dvakrat na teden, pa je tam tko švical da je pač tak volan kot je
smile-1.gif

"Iz dnevnika voznika BMW-ja;

Tisti dan sem se vključeval na avtocesto, ki je bila polna inferiornih avtomobilov.
Kot prvo, nisem mogel verjeti, da vozila zaradi mene sploh niso upočasnila, ko sem bil na vključevalnem pasu! Prisiljen sem se bil vriniti v komaj dovolj veliko vrzel med dvema avtomobiloma, da sem sploh lahko prišel na avtocesto!
Voznik v avtu za mano je spoznal svojo napako in mi v opravičilo pohupal z dolgim piskom.
Sicer neverjetno, ampak popolnoma isto stvar sem moral storiti, da sem se lahko vključil v pas za BMW-je.
Kakorkoli že, ko sem končno prišel na BMW pas in švigal mimo s svojimi 160 km/h, užival v občudovanju, ki so mi ga izkazovali inferiorni avtomobili, sem opazil pred seboj inferioren avtomobil, ki ni samo bil na pasu za BMW-je, ampak je celo vozil s smešnimi 130 km/h!
Seveda sem se mu približal na en meter od njegovega pritljažnika in ga s signali z dolgimi lučmi opomnil, da ne sme biti na BMW pasu avtoceste in naj se mi umakne.
Seveda, ko je voznik opazil za seboj BMW-ja, se je naposled le umaknil, vendar je potem spet zavil na pas za BMW-je!
Poizkušal je tudi loviti mojo hitrost in ko mu je postalo jasno, da mu to nikakor ne bo uspelo, je prižgal modre luči in me pozval naj zavijem na odstavni pas, da mi bo lahko čestital za moj odlični avto.
Normalno, da sem mu ustregel in ko je prišel do mojega avtomobila, mi je izročil papir, ki mi je samo potrdil kar sem že tako ali tako vedel - da je moj avto hiter!
Očitno želi, da bi vsi vedeli kakšen super avto imam, zato mi je vzel vozniško dovoljenje na policijsko postajo, kjer mi bodo nanj dali neke točke (ki nikakor niso zastonj, vsaka stane približno 70 evrov in dali so mi samo 3). Ampak, nekdo na policijski postaji mi je zagotovil da si bom, ker vozim BMW-ja, kmalu prislužil vseh 18 točk in takrat sploh ne bom več potreboval vozniškega dovoljenja in ga bodo vzeli!

"

Podobne teme