Nategatorji !!!!

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.816
5.927
113
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Nedovoljena proizvodnja in promet z mumili se reče in je proizvodnja po zakonu kazniva. Vrtenje števcev pa ni nikjer omenjeno, sploh ker se števce vrti tudi v čisto legalne namene.
Daš lahko kak primer ?

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
No danes sem imel priliko videti kako iz gleda nategatorstvo.

Kupujem platišča za Renault Clio 14". Najdem oglas. Ustreza mi cena. S prodajalcem se zmeniva, da se dobiva v Mariboru, ker noče pošiljat po pošti(zdaj mi je jasno zakaj ne). Peljem se v MB. Prodajalec mi pokaže platišča. Mene pa skoraj kap.

Platišča od nekega renaulta izpred 20 mogoče 30 let srebrna ( na sliki so normalno lepa črna in kot nove), popraskana, zronirana, skratka vredna mogoče samo še za staro železo. Mu povem da sem kljub vsemu pripravljen vzeti platišča če spusti ceno. Noče niti slišat. Se lepo obrnem in grem nazaj domov. Vsi, ki kar koli kupujete v zvezi z avti probajte se izogibat CE območja.

Oglas prodajalca
pa če slučajno izbriše

Platišča ki jih je pripeljal s sabo pa so zgledala približno takole.......... ma takih ni nikjer več oziroma jih nobeden ne prodaja ker jih podari ali pa jih da za staro železo.

Mimogrede pozna kdo koga ki prodaja dobro ohranjena navadna 14" železna platišča za renault clio in jih je pripravljen poslati po pošti za ceno do 100 €?

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Ne ker sem bil v šoku in česa tako nategatorskega nisem pričakoval niti pod razno. Pa saj je šlo samo za ena neumna kovinska platišča. Res mi je žal da tega nisem fotografiral.

ivi

Pripravnik
19. avg 2007
466
17
18
Ok nočem bit pameten ampak zakaj naj bi se zdaj izogibali CE območja, če pa so te nategnili na MB območju? Sicer pa povsod so nateguni tud na LJ območju se najdejo.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik ivi pravi:
Ok nočem bit pameten ampak zakaj naj bi se zdaj izogibali CE območja, če pa so te nategnili na MB območju? Sicer pa povsod so nateguni tud na LJ območju se najdejo.

Seveda se najdejo, samo na Štajerskem jih je očitno precej več.

Nenazadnje se najdejo tudi njihovi predstavniki na forumu, ki popolnoma brez slabe vesti razložijo kako dober biznis delajo, ko avto najprej zgonijo, prevrtijo kilometre in z izmišljeno zgodbico prodajo naprej... Mogoče so Ljubljančani samo toliko bolj pametni, da tega ne razglašajo po forumih.
smile-1.gif

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik ivi pravi:

Nategun se je pripeljal iz CE območja. Piše v oglasu, da je iz okolice CE.

Sem pa danes kupil platišča takšna kot morajo biti za isto ceno kot jih je prodajal oni nategun iz CE območja.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Zato ker je na CE območju precej velika koncetracija nategov.

Jaz od ŠTAJERCA:

- nič več ne kupim

In ŠTAJERCU:

- nič več ne prodam

Dolenčki so še najbolj pošteni, kot prodajalci in kupci.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Se strinjam !
rek pravi........ Lažle dobiš zelenega konja kot poštenega štajerca...... Drži kot pribito !

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Pa dobr, z zapečenimi se niti ne ukvarjam, verjetno se tudi nebi imam pa najboljše izkušnje z pristnimi dolenčki, pri vseh stvareh. Pri nakupu in pri prodaji.

krentip

Pripravnik
26. dec 2010
440
0
16
Eno vprašanje:
Morda zadeva ne paše v to temo - ampak bom vprašanje zastavil sem zato, ker tole spremlja veliko ljudi.
Zanima me če je kdo kdaj kupoval avto pri avtomotoshop. (http://www.avto-motoshop.si/)

Sicer o njem še nisem slišal ničesar slabega - a venda me zanima,če je imel kdo izmed vas kakšno izkušnjo s tem avtoprodajalcem. Avtov ima kar nekaj na zalogi, niso ravno med cenejšimi, obstaja pa tudi že precej precej časa.... Če je kdo pri njih kupoval bi vas prosil za opis te izkušnje.

B81

22. jul 2007
36.924
10.498
113
Zanimivo, od 60 avtov jih ima od 12-ih pregledanih 11 potrjeno servisno knjigo...

krentip

Pripravnik
26. dec 2010
440
0
16
Pa so te knjige originalne ali so to tiste vrste knjig ki se dobijo za 100 €? Kolikor vidim ima on večino avtomobilov iz uvoza...

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.807
388
83
Vipavska dolina
No še ena moja zgodbica, ko sem kupoval avto. V bistvu sem se zagledal v ford focus bencinar, 1.6 (serija) letnik 2003-2004, vsekakor 5 vrat. Meddrugim sem tako kot velika večina, ko kupuje avte tudi pregledoval avto-net. In en dan opazim enega iz Ormoža (jaz sem pa iz okolice Ajdovščine, ampak v redu), cena solidna v rangu kot so jih prodajali. Kličem možakarja, kakšna posebnost glede avta, karkoli narobe, servisiran...pač zadeve, katere se splača izvedet. Seveda, avto na slikah dokaj lep, oprema solidna, nepoškodovan, garažiran, drugi lastnik (prvi lastnik iz N.Gorice)... in se dogovorim pač pridem na soboto od 12-13 v Ormož, oz. par km naprej. No in jaz pridem gor, malce prej pokličem, kje se točno nahaja, se oglasi otrok pač očeta ni doma ampak bo prišel. V redu, najdem te "prodajalce", zaprosim če lahko avto zapeljejo iz garaže....
No zraven hiše sem opazil prednji odbijač, hladilnik, pa še neka stvar je bila, ampak se ne spomnim več. Takoj sem vedel koliko je ura, ampak OK, če sem že prišel tja, bom počakal gospodarja. No čakal sem ga več kot uro, ko se končno pripelje. Začnem še njega spraševat o avtu, nakar vprašam a je bil karambolieran. Takrat moški pove, ja malce je bil "primljen" spredaj, pa saj smo dobro pošlihtal. Ja zakaj ste pa rekli in napisali, da je avto nekaramboliran??? Ja pa saj to ni skoraj nič....
Potem ga vprašam, če mi lahko pokaže dokumente...avto pisan na leasing hišo, v redu...kje pa imate ostale dokumente, servisna knjižica? A je bil avto res servisiran?
Prinese mi navodila za uporabi, to so mi dali ko sem ga kupil, mogoče pa tile letniki niso imeli še servisne knjižice???
Halooo, škoda felicia (s katero sem prišel gor) letnik 1995 ima servisno knjižico!!!
No če se bom odločil (čeprav sem vedel, da me ne bo ne videl, ne slišal) se še kaj oglasim. Hvala lepa in nasvidenje (sem se zadržal, da mu nisem kakšne zabrusil)...
Drugo leto sem ga kupil v Trebnjem, letnik 2005, vse tako kot mora biti....

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Sodelavc ima podobno zdodbo, pokliče v Prlekijo (nakup Bike-a). Vse lepo in prav (1 lastnik, nepoškodovan, garažiran itd...). Zapne prikolico in se odpelje "gor" ko pa je zagledu motor vs podrajsan in obtolčen je
jezen.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Sicer gre rek takole:
Težko je videti treznega Dolenca, pametnega Štajerca in zelenega psa... To so rekli v gostilni na Štajerskem in privlekli na zeleno pofarbanega psa... NAdaljevanje je menda jasno (auf biks in podobno)

Podobne teme