Nategatorji !!!!

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Potem bi nekateri vrteli vsako leto sproti, a bi se znebili vsaj tistih ciganov, ki kupijo avto z 225 tisoc km in zbijejo dol 100000 za preprodajo.

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
Subvencije za une, k servisirajo na pooblaščenem... "bolje sprječiti, nego lječiti"

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Problem zbijanja km je v tem ker bi radi vsi rabljen avto boljši kot novi in zastonj.

kar koli se bo popisovalo je le pesek v oči. Vsak zakon se da kršiti če je v igri denar.

Najbolj zabavno se mi zdi ko gredo pacienti vrtet km navzdol pri kakem BMW in MB pa tega ne vejo napraviti prav. Takrat nastanejo nepredvideni stroški in gre dobiček pa-pa .

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.571
4.491
113
49
Na sončni strani ALP
Pred dnevi sem gledal Toyoto Avensis. Možakar jo je prodjal kot 2.0 / 126KM, ko pa sem dobil homolomo kartonček, pa je na njem pisalo 2.2 / 150KM. Vse lepo in prav, avto je letnik 3/2008 in ima prevoženih 67.500km. Pokličem na Toyota servis, če mi lahko preverijo kilometre. Prijazna gospodična mi pove, da je bil avto na servisu 06.10.2008 in je imel vpisanih 55.184 km. Torej je avto na lizingu v Franciji v 1/2 leta natolkel 55.000km potem pa v dveh letih samo še 12.000 km?!

Lahko, da vse štima, vsaj po el. servisni knjigi in km po števcu. Vendar, kaj se je dogajalo z avtom v teh dveh letih, ko ni bil na servisu?!
sprasujem se.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.477
10.710
113
tole glede stanja km pri primeru Zgaga, je cisto mozno, avte vzamejo lizing hise, potem pa stojijo tudi po 2 leti in vec. tako da ne gre za nateg oziroma vsaj ni nujno. Kolega je tako kupil volvota 60ko T5, praktično 2 leti avto stal. sicer pa ce gres gledat petovio avto ko je tam francoskih avtov celi parkir plac, stojijo po mesece, ceprav tudi potem kar na hitro izpraznijo tisti parkir plac.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Pri leasing avtih je to precej verjeten scenarij, a se mora vse dat preverit iz zgodovine servisov in registracij.
Še moj primer - moj trenutni družinski avto sem kupil oktobra 2009, pri prevoženih 100.300km in celotno servisno zgodovino v VAG mreži. Avto je letnik november 2006, iz prometa je bil odjavljen konec 2008, ko je šel v prodajo pri leasing grosistu in skoraj leto čakal name (na srečo
wink-1.gif
). V 'prvem' obdobju je tako prevozil povprečno skoraj 50.000km na leto, medtem, ko jaz z njim ne bom naredil 20.000km na leto...

LP,

Milan

bozo_13

Pripravnik
11. jul 2010
201
0
16
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Potem bi nekateri vrteli vsako leto sproti, a bi se znebili vsaj tistih ciganov, ki kupijo avto z 225 tisoc km in zbijejo dol 100000 za preprodajo.
to pa za novejse avte stane kar fajn baje. poj pa vrti dol vsak let
smile-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
KSZ.

Sicer naslov teme ni pravi, ker je to pravzaprav pohvala ampak tut za tadobre se more vedet, ne samo nategune;

Specialno bi priporočal Evroavto Ptuj, stacionirani malo pred ptujem (mariborska cesta), pred eno uro sem bil tam,
s kolegom sma gledala in testirala 2 različna avta, prodajalec je prinesel ključe in preden je odklenil vrata povedal;
"Tu vam moram povedat da je bilo barvano zaradi tega, tukaj je bilo delano to, zadnje gume so druge firme kot sprednje,
na prtljažniku je 1cm ris od ključa".

Namontiramo probne in gremo na krog čez mesto in obvoznico, sicer je vztrajal da vozima ampak nisma imela želje,
nato je vozil on, zaviranje na AC, spust volana pri 150 in ravna linija, zvočna izolacija nekoliko slabša zaradi zimskih gum,
skratka vse vse vse. Se vračamo nazaj in brez vprašanja zavije k Dominkotu na tehničnega, avto na kanal, mojster tam
potrdi da je avto tehnično BP, so nama hotli kazat še izpušne ampak se nisma odločla, skratka kot da oni kupujejo avto za naju.

Sledi drugi avto enak, z drugim motorjem in drug letnik, enak postopek, preden sedema v avto spet pove, da so vse šipe
orginal razen sprednje, ki je bila menjana zaradi kamenja s ceste.

Seveda je danes na račun tega tudi en avto prodal nama že ob 10ih zjutraj.

Pri Dominkotu nama je ob nakupu uredil 50% popusta na storitve, 20% na material.

Skratka profesionalno.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Citat:
zadnje gume so druge firme kot sprednje,
na prtljažniku je 1cm ris od ključa".

To so stvari ki jih tud sam opaziš že na daleč. Kako resnejšo napako pa zamolči. ne leti sicer na ta tvoj primer...

B81

22. jul 2007
36.919
10.488
113
To je prvi ali drugi? Verjetno misliš tam, kjer je bar Tigra prek ceste?

Podobne teme