Nasprotujmo ekofašizmu - prižgimo vse luči!

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik reality pravi:
tist pa nism jest napisal, ampak je bil copy paste enega userja
Čudno, pa vzel si zdravo za gotovo?
17758-icon_confused.gif

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
policajče : viš, zato pa si le policaj ker ne vidiš dalje od tvojega nosu. Stalno manj je lokacij, kjer je še popolna tema. Ampak, glavno da ti vidiš / ne vidiš onega, ki se pelje v naselju 65.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Samo res... dajmo na kup nebuloze, ki jih reality spisal v tej temi in katerim se vztrajno izmika in preusmerja temo drugam:

- "moderen" reaktor v Fukošimi, ki bi se moral že zapreti
- pričakovano izginotje toka Sava pri Krškem
- 5m val na Savi pri Krškem, ki bo prestopil protipoplavne nasipe (tale dva skupaj sta res cuker)
- bazen za visokoradioaktivne odpadke na dvorišču JEK
- verjetnost potresa 9,0+ na območju Krškega (kljub temu, da leži na prelomnici, je takšen dogodek zelo neverjeten)
- vpliv radioaktivnega joda in cezija desetletletja po izpustu v okolje na potomstvo (njegovo limanje izmaličenih dojenčkov iz Ukrajine). Na tem mestu ne izključujem homeopatske teorije - kjer si voda dejansko zapomni, da je bila v njej radioaktivna snov. Mkay?!

Pa verjetno še kaj... skratka, smeha polna skleda. Ničesar od tega pa še ni pojasnil. Ah, te skrivnosti sveta.

Dodaj še tole svojo:

Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Izrabljeno gorivo je znotraj reaktorske zgradbe (glej sliko).

Obstaja zgradba z bazenom za izrabljeno gorivo...

jest5

Guru
18. avg 2007
26.128
-8.786
113
Ja v Krškem obstaja. Kako je v Fukošimi pa ne vem. Kuha se jim tisto odpadno gorivo, ki je v stavbi.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.406
7.520
113
Citat:
Uporabnik mamomu pravi:
policajče : viš, zato pa si le policaj ker ne vidiš dalje od tvojega nosu. Stalno manj je lokacij, kjer je še popolna tema. Ampak, glavno da ti vidiš / ne vidiš onega, ki se pelje v naselju 65.
Ne bos verjel, policaj sem zato ker to rad počnem. Vidim dlje od svojega nosu se mi zdi pa skrajno neumno da bi se večina prilagajala majhni skupini ljudi , da bi lahko ta skupina kjerkoli v zvezde gledala. Sej sem ti napisal, lep hobi verjetno ampak prilagodi se ti in pejt zvezde na pokljuko gledat. Lej marsiker motorist rad divja, ker mu je to vsec. pa ne zapremo obvoznice vsak dan, da bi on lahko par krogov naredil.

Sicer pa bi ti predlagal da se mal pomiriš, namreč tvoji izbruhi vsakič ko ni po tvoje so že prav patetični, verjetno pa tudi niso dobri za tvoje zdravje.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Če malo obrnem logiko - in danes imamo razsvetljene ceste in poti za dva pešca na noč, ki se jima s seboj ne da nositi baterije. Da o prispevku svetlobnih reklam k družbeni blaginji niti ne govorim (+ osvetljevanje stavb...)

Vse razsvetljave ni mogoče izključiti in noč v bližini naselij ne bo nikoli tako temna, kot bogu za hrbtom. Kljub temu bi pri uporabi razsvetljave ravnali veliko bolj premišljeno. Ne gre samo za astronome, gre za kopico insektov in ostalih nočnih živali, ki so za naš obstoj pomembnejše od ljubiteljskih zvezdogledov.

Nazadnje urejeno:

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
Točno tako! Pre tej zadevo smo še najmanj pomembni mi astronomi. Jaz sem izrazil le pogled z moje strani.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.406
7.520
113
Glej, jaz nimam tezav s tem, ce se JR ugasne. Sej sem ze napisal - meni direkt v spalnico nabija, posledicno mi ne bi.

Zakaj imamo JR v vecjih naseljih - poleg prometne varnosti gre tudi za splošno javno varnost. Ampak tudi pri okoljevarstvu gre zal vedno za kompromise. In tu jih pomoje vecinska populacija ne bo delala.

@mamomu ja in ta pogled iz izrazil na svoj nacin - z izbruhom in zaljenjem. Pa ni bilo prvic.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.406
7.520
113
Ne mene nisi, sej si že v postih mel svojevrstne izjave. Pa tudi če bi me - sej samo kažeš kako zelo netolerantni ste eko fašisti do nas manj razgledanih.

to.je.bil.hec.da.naus.znoru.press

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
praviš da gre za splošno javno varnost ?
london je praktično ves pokrit s kamerami. splošna javna varnost pa se konstantno zmanjšuje.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.406
7.520
113
Mislim da je london tudi prvi imel javno razsvetljavo. Spomnimo pa se tudi kaj se je zgodilo ob elektricnem mrku nekaj let nazaj v USA. Če ne bi bilo JR v mestih menim da bi bilo vec kriminala. Oporekas?

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
v mestih , posebno večjih verjeto res. v manjših krajih pa verjetno ne.
ponoči so ulice pri nas v večini prazne, središča mest in trgovisnke centre pa se da lepo nadzirati s tehničnimi sredstvi - ne da bi preprečil, pač pa bi storilca lažje dobil
amerika pa je itak posebno poglavje