Nasprotujmo ekofašizmu - prižgimo vse luči!

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Zato, ker izstrelitev 1kg tovora v nizko orbito stane med 10.000 in 20.000 EUR. Za izstrelitev izven gravitacije Zemlje in v smeri proti Soncu (edino logično) bi po mojem rabili najmanj x10 toliko denarja.

Zelo učinkovito trajno shranjevanje so pogruntali Finci. Do leta 2020 bo pripravljena rešitev za odlaganje radioaktivnih odpadkov do leta 2080, ko se predvideva prehod na druge vire.

http://en.wikipedia.org/wiki/Olkiluoto_Nuclear_Power_Plant#Onkalo_waste_repository

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik dTi pravi:
KSZ

Zakaj radioaktivne odpadke ne izstrelimo v vesolje, pa lahko potujejo v miru tisočletja. Verjetno je največji vzrok zanesljivost transporta izven orbite. Še kaj?
Lahko bi jih poslali tudi neposredno na sonce - ampak uran ni ravno lahek element, temu pa prištej še ustrezno svinčeno zaščito, robustno konstrukcijo za primer nesreče - raztros. Zaenkrat ni ekonomsko upravičeno, če bi bilo..

Sicer so pa Američani že aktivirali atomsko bombo v vesolju...

EDIT: Samo v Krškem sta že sedaj v "bazenu na dvorišču" 402 toni izrabljenega goriva. Pomnoži s številkami, ki jih je dal Jernej, upoštevaj, da potrebuješ še zelo zmogljiv sistem hlajenja za izrabljeno gorivo (to je glavna japonska težava), kar prinese zopet precej teže...

Nazadnje urejeno:

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Ti filozof, raj povej kako imajo to rešeno v Krškem.......

Finci so tud pogruntali, da vakcinacija proti prašičji gripi povzroča narkolepsijo, čeprav si trdil, da je popolnoma varno? Glaxo Smith Kline pač ve zakaj noče jamčiti za stranske učinke?

vidiš tvoja vsevednost je res sijajna, a boš zopet v statistiko pogledal?

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
pazi to je fontomonaža...statistično nemogoče
hysterical-1.gif

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
aha zdej si že astronavt...

jebemtiš, tak univerzaln dohtar...........

jebiga, razgledan?

čestitke
467716-post_slo.gif

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Pozabil, v Krškem imamo pa potem termalno jezero, tja se namreč steka vsa Sava.
aplauz.gif
Od kod pa misliš, da Čateške toplice dobivajo vodo? Da o Atomskih ne govorim
grims-1.gif

Ja šit no a si mogu sčvekat!! Zdej bo pa paranoja, da se voda u Atomskih sveti. damm ne no
hysterical-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Jaz vidim samo eksplozijo vodika, ki se je nabral pod streho reaktorske stavbe (ne reaktorja). Daleč od tega, da bi razneslo cel objekt (vključno z jedrskim gorivom), kot nekateri tako radi nakladate.

Glede potresa... tebi pove kaj beseda "relevantnost"? Očitno ne...

Ja, lahko te v naslednji tisočinki sekunde zadene meteor.
Ja, lahko da boš zadel na lotu.
Ja, lahko da bo v Krškem potres 9,0+ stopnje, ki bo reaktorsko zgradbo poškodoval do te mere, da bo prišlo do jedrske katastrofe.

So to tako verjetni dogodki, da bi morali ustrezno prilagoditi svoj lifestyle?

Še enkrat ti lepim tale citat. Vsaj tokrat ga preberi. Prosim. Ker tako kot pristoji tebi, ne vem, če še komu na tem forumu.

Citat:
Vivid is not the same as true. It's far easier to amplify sudden and horrible outcomes than it is to talk about the slow, grinding reality of day to day strife.

Glede odpadkov v Krškem. Visokoradioaktivni odpadki so v bazenu zraven sredice reaktorja, kjer se bodo v roku naslednjih desetletjih dovolj ohladili, da bodo pripravljeni za skladiščenje. Upam, da bo do takrat problem lokacije rešen. Če ne bo, so povsem na varnem znotraj reaktorja tudi za nedoločen čas po koncu obratovanja elektrarne. Problem je samo cena vzdrževanja in nadzora - česar pri pasivnem skladiščenju pod zemljo ni.

Če prav razumem, bi rad mojo razgledanost predstavil kot nekaj slabega? Huh?!

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
a si prebral moj post zgoraj.....

ti naš astronavt... kolk bi koštal da te izstrelimo v orbito... hitr zračunej?

aja pa to da ni prišlo do poškodbe reaktorja še ne vejo...

očitno veš ti... po internetnem opazovanju strokovnjaka

no v to ne dvomim!

Nazadnje urejeno:

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Aha... smo zopet tam, ko ti zmanjka razumnih argumentov, natvezil si že precej laži in napihovanj, ki jih vztrajno ignoriraš,in sedaj si začel še z infantilnimi komentarji.

Tudi prav.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
ah en seri......

kako veš da reaktor ni poškodovan... evo prvo vprašanju o lažeh?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.406
7.520
113
Citat:
Uporabnik mamomu pravi:
Buš : pol pa daj da ti jaz razložim kaj je za mene svetlobno onesnažene. Kot astronom sem lahko pred 10-15 leti brez teleskopa/daljnogleda v jasni noči brez lune gledal andromedino galaksijo. Sedaj? Ni šans! Moram se z avtom peljati bogu za hrptom da grem opazovat ali slikat z teleskopom.
Zvezde v mestih praktično več ne vidiš!
Ampak ker tebe to ne briga ti je verjetno vseeno.

Torej bi po tvoje zaradi tvojega hobija morali vsi ziveti v temi? preucevanje vesolja in zvezd je vsekakor znanost, vendar znanstveniki uporabljajo opremo ki je namescena na obmocjih kjer je ponoci dejansko tema. ce je to tebi pomemben faktor se pac odseli nekam kjer bodo ugodni pogoji za izvajanje tvojega hobija, ne pa da se bo sedaj vsa ostala populacija prilagajala tebi oz tvojim somisljenikom.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.128
-8.786
113
Citat:
Uporabnik dTi pravi:
KSZ

Zakaj radioaktivne odpadke ne izstrelimo v vesolje, pa lahko potujejo v miru tisočletja. Verjetno je največji vzrok zanesljivost transporta izven orbite. Še kaj?
Brez veze. Visokoradioaktivne odpadke se bo uporabilo v reaktorjih nove generacije.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.128
-8.786
113
Komot pod mojo bajto, za primerno rento. Samo ne povedati sosedom, da jih ne bo strah

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Kako, se jim bo čudno zdelo, ko ne bo tečnega soseda doma.......

Drgač pa verjetno bi jih vzel naš astronavt Jernej, sej bi dau tist rendgenski berthoh gor...

for freee........
in the name of science.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik mamomu pravi:
Buš : pol pa daj da ti jaz razložim kaj je za mene svetlobno onesnažene. Kot astronom sem lahko pred 10-15 leti brez teleskopa/daljnogleda v jasni noči brez lune gledal andromedino galaksijo. Sedaj? Ni šans! Moram se z avtom peljati bogu za hrptom da grem opazovat ali slikat z teleskopom.
Zvezde v mestih praktično več ne vidiš!
Ampak ker tebe to ne briga ti je verjetno vseeno.

Torej bi po tvoje zaradi tvojega hobija morali vsi ziveti v temi? preucevanje vesolja in zvezd je vsekakor znanost, vendar znanstveniki uporabljajo opremo ki je namescena na obmocjih kjer je ponoci dejansko tema. ce je to tebi pomemben faktor se pac odseli nekam kjer bodo ugodni pogoji za izvajanje tvojega hobija, ne pa da se bo sedaj vsa ostala populacija prilagajala tebi oz tvojim somisljenikom.

467716-post_slo.gif

Točno to sem mislil napisati! Si mi vzel z jezika.

Še vedno mi pa ni noben izmed zagovornikov koncepta svetlobnega "o-ne-snaže-vanja" odgovoril na moje vprašanje, kakšna "ne-snaga" je sploh svetloba.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.120
1.279
113
42
onesnaževanje ni mišleno dobesedno čist tko btw. Kaj je problem umetne nočne svetlobe pa preber kje na netu