Napetost v Ukrajini - Krimu

dodaske

Pripravnik
18. apr 2013
928
0
16
Dobr si dobr....kolk računaš na uro?
smile-1.gif

Čas dragi moj čas....

Takole ti bom vse zj....pred 89 ni bilo oligarhov pač pa ljudje z močjo in poznanstvi....Po tem letu se BOJ začne...BOJ se začne v sistemu samem.Sistemu, ki je bil v gradnji ala Jelcin po nareku njegovih "svetovalcev" iz zahoda. Putin ni nekdo, ki je prišel 10 let po razpadu SZ, kot odrešitelj. On je bil vedno notr...kot vsak, ki je hotel priti na oblast je deloval znotraj sistema.....

Ampak....kot vedno ti in Wiki razložite zadevo obrnjeno na glavo....PUTIN ni sistem!!!!
Dokler je Rusija tudi pod Putinom delovala v interesu Kabala je tudi Putin bil priljubljen na zahodu....Propaganda se je začela še isti moment, ko je kabalu postalo jasno....da Putin ni Jelcin... PUTIN je elitist in kapitalist....Ruski....prepričan, da lahko obstaja Ruska elita neodvisna in kot enakovredna drugim elitam. Ta elita ni nikakršna devica al pa angelček. Če hočeš uspet v svetu elite potem moraš prvo pozabiti na božika in angelčke...

Ampak ti to veš a ne.....kar pozabljaš je,da vem to tudi jaz.

Kar se vedno(tako tudi v Ukrajinskem primeru z Janukovičem)pozabi...je dati nekoga za primerjavo...Večina oligarhov na zahodu je prišlo ali pa prihaja do bogastva na način moči in ne neke čiste ekonomije. In vedno so....Brez dnarja ne morš priti na vrh....To je sistem, ki ga ni Rusija odkrila pač pa je sistem od nekdaj o katerem (prosto po potterju) ne smemo govort.

Kot sem rekel...Idealizmi v komunizem, demokracijo itd so samo pravljice za otroke.....ampak če hočjo otroc verjet v te pravljice, se mora vsake tolk časa pojavit "božiček". Ampak malemu otroku ni jasno da je pod obleko kdo, ki igra božička...prav tako v svetu odraslih "ovcam" ni jasno da pod obleko propagande ni božička.

ps in prav tako kot organizatorji božička za otroke mislijo da delajo dobro otrokom ...organizatorji božička za odrasle mislijo, da delajo dobro za ovce.

Nazadnje urejeno:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.304
113
Ja, ne se bat, bodo Američani porihtali situacijo tako kot jo porihtajo tudi drugje po svetu
cool-1.gif

smirk-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.093
113
Citat:
Uporabnik gloglo pravi:To je Rusija.
Vsak trg ima svoje specifike. Ko je TAM izvažal BUS-e v Rusijo je to šlo preko nekega posrednika, ki je pobral konkreten denar. Potem pridejo sanjači, ki mislijo, da obstaja svoboda v poslovanju in da se da takega požrešnega posrednika obiti... Potem pa so dobili porcijo neplačil itd...
CocaCola poskuša priti na vsak trg. Tudi v Rusijo. McDonalds je prišel v Yugo že nekje leta 1987, ko je bilo vse skupaj zelo nestabilno. ZDA ravno sedaj tipajo, če bi spet lahko delali na Kubi. Tudi Kuba bo verjetno še dolgo čuden trg. Še bolj od Rusije. Sposobni s tem živijo, nesposobni pa čakajo, da bi jih prišel kdo prosit, če lahko kaj kupijo.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Ja, ne se bat, bodo Američani porihtali situacijo tako kot jo porihtajo tudi drugje po svetu
cool-1.gif

smirk-1.gif

Eh ne se bat, bodo lokalci se to pokradli, pa bo vojska spet ostala brez. Ocitno imajo ti lokalci kar lepljive prste, ali kaj menis ti?
hysterical-1.gif

Pac_Man

⋆Распут&
10. maj 2014
2.211
0
36
Malenkost so se zaračunali. Tudi na današnji tiskovki so bile omenjene rezerve, češ imamo jih veliko, ne bo nam hudega.

Putin’s Secret Gamble on Reserves Backfires Into Currency Crisis

Citat:

As President Putin exulted at the Winter Olympics in Sochi 10 months ago, aides assured him Russia was rich enough to withstand the financial repercussions from a possible incursion into Ukraine, according to two officials involved in the talks.

That conclusion now looks like a grave miscalculation. Russia has driven interest rates to punishing levels and spent at least $87 billion, or 17 percent, of its foreign-exchange reserves trying to prevent a collapse in the ruble from spiraling into a panic. So far, nothing has worked.
...
Three government officials characterized the February discussions as critical to Putin’s thinking on Ukraine. The series of talks came before Russia helped Viktor Yanukovych, then-president of Ukraine and a Putin ally, flee from violent protests.

Putin, 62, was told Russia had enough foreign currency reserves to annex Crimea and withstand any sanctions that might follow. The president might not have proceeded had Russia not built up its cash cushion in good times, said the three officials, who spoke on the condition of anonymity because of the sensitive nature of the discussions.

Dmitry Peskov, Putin’s spokesman, declined to comment.

As of Dec. 5, Russia had $416 billion in total reserves, including about $169 billion spread between two specialized funds. But with the ruble’s collapse, this trove is being depleted faster than almost anyone had predicted. Panic has begun to set in among ordinary Russians.
...
“For Putin, the reserves that Russia has accumulated over the past 14 years equal political power,” Alexei Kudrin, who ran the country’s finances from 2000 to 2011, said in an interview in Moscow.

When Putin entered the Kremlin, in 1999, Russia was nearly broke. He had less than $13 billion at his disposal and faced $133 billion of foreign debt, mostly from the Soviet era.

Over the next eight years, rising crude prices fueled average growth of 7 percent a year, filled state coffers and prompted ratings companies to raise their assessments.

That, in turn, helped embolden Putin. In 2007, when reserves surged passed $300 billion, the president openly criticized the U.S. In 2008, as the cash pile reached a record $598 billion, Russia invaded Georgia.
...
Putin views reserves as a proxy for Russian strength and adjusts foreign policy accordingly, said Tony Brenton, Britain’s ambassador to Russia from 2004 to 2008. For instance, Russia would have reacted more strongly to the 1999 NATO bombing of Serbia, an ally, had it not been so dependent on Western aid at the time, Brenton said.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.304
113
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
cool-1.gif

smirk-1.gif

Eh ne se bat, bodo lokalci se to pokradli, pa bo vojska spet ostala brez. Ocitno imajo ti lokalci kar lepljive prste, ali kaj menis ti?
hysterical-1.gif

Jaz se nimam česa bat, to z bojaznijo je bilo namenjeno tebi s strani Darjana, jaz pa zgolj dodajam, da bojo Ameri pač porihtali zadeve tako strokovno kot drugje po svetu kjer se rinejo zraven zaradi svojega pohlepa po tuji lastnini, svetu oz. ovcam pa se predstavljajo kot svetovni policaj brez katerega ne gre, če se pa kdo slučajno oglasi mu pa najprej 2.sv.vojno vržejo v faco potem pa dalje
aplauz.gif

Če te pa zanima kaj menim o tvojem postu pa upam, da jim zaplenijo (to je bolj pravilen izraz za prevzem robe v vojnih razmerah, ne pa kraja) kar se le da veliko. Cel kup robe bodo pa seveda spet prenesli na drugo stran kar ukrajinski vojaki sami, kot že večkrat do zdaj.

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
To lahk pišeš v temu režimu.. Če bi z Rusko plačo shajal bi pa dojel, kje je bistvo Rusije.....

Ukrajinci imajo povprečno plačo 180 dolarjev, sedaj še manj... Če pogledamo Ruse pa govorijo, kaj vse so jim nudili...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.304
113
Kaj pa ti veš kakšna bi bila moja ruska plača, če bi živel v Rusiji?

dodaske

Pripravnik
18. apr 2013
928
0
16
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
@ dodaske, na cem si ti to? Mora sekat, jaz bi tudi!!
wink-1.gif

hmmmm....ko takole berem vaše poste ja je dobro vprašanje....ampak ne na čem sem jaz....na čem ste vi? No razen da ste mnogi na plačilni listi
evil.gif

Drugače pa se je bolj smislno opazovat kaj se bo dogajalo v sami USSA. Tam se seli globalni boj in tam se bo odločilo. Ne v Rusiji.
Kot sem vam že rekel...Je že odločeno...Kabal mora it....vprašanje je za kakšno ceno in kdo bo plačal.

Ne verjamete? Mal pobrskajte po njihovih medijih. Ne niso se kar na enkrat prevelil v "objektivne" medije. Ko začno tolči po Bushu in ostalih vedite....da to ni rezultat demokracije....pač pa nareka druge elite.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.304
113
Citat:
Uporabnik gloglo pravi:
aja sori ti bi bil oligarh...

zmotu..

A sem to napisal?
smirk-1.gif

In spet se dokazuje, da za nekatere obstaja zgolj črno-bela scena in nič vmesnega. USA (v vseh pogledih) so good, Irak, Egipt, Afganistan/Kuba/RUS (v vseh pogledih) je baaad...aja pardon, po novem je Kuba good
cool-1.gif

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Kaj je črnobelo, če poveš kok je v Ukranjini povprečna plača.....
jest to vidim črno......, če jamramo mi ki je okol jurja neto...........

Še enkrat se lahko vprašamo, zakaj se je folk dvignil.... Pr nas je z tako povprečno plačo hudo, kva potem naj rečejo omenjeni...

Druga stvar Putka se pritožuje in žuga državam za vstop v Nato... Pa sej ej prostovoljno, kaj se ma nek kozak za vtikat kaj naredi neka država z referendumom...

Ti dejansko ne vidiš osnovnega problema in to je, da v Ukrajini pod Rusom je bla korupcija in beda in tudi nizka cena plina človeku z 180 eur mesečnih prihodkov ne koristi nič....

Pa še nekaj vi ki pravite, da vidite barvno, en do dva meseca nazaj ste z Kozakom kimali, kakšna kriza, nobene krize, zdej pa Kozak napoveduje dve letno krizo....

hysterical-1.gif

toliko o črnem belem... to govorijo ljuje v dunkel hausu.....

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.265
7.049
113
***** vidijo razlog, zakaj se je folk dvignil v plačanchi iz strani zahoda. Dejansko se "navaden človek" ni dvignil, maidan je bil produkt zahoda, in nič drugega.

* Opozorilo!

Nazadnje uredil moderator:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.304
113
hysterical-1.gif

Sej je dobr
priden.gif

(Sem ti že spisal po točkah par odgovorov pa potem vse pobrisal, škoda moje energije za nadaljevanje debate v katero se niti nisem mislil (spet) spustit, saj avtomatsko nimam prav in pika)

Vse kar bom še napisal je to, da ti želim čimbolj kvalitetno samozadovoljevanje na Putina
roza.gif

Pa na vsake toliko časa se bom e malce posmejal pa malce pojokal. Čao bao
srce-1.gif

Aja pa mogoče bom koga poslal v banovce zaradi kakšnih X-filov, kaj praviš Darjan? Misliš, da če uporaba besede Rusofil ni zaželjena, je pa Putofil kaj boljša? Še 8888 je dojel kako pisat in ni več problemov.....

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.265
7.049
113
Problem je, da vse kategorično zavračaš, kar se tiče amerike. Celo švedom in norvežanom se več ne verjame, dejansko ne verjamete nikomur drugemu, razen rusiji.

Se ti ne zdi to malo...mimo logika?

dodaske

Pripravnik
18. apr 2013
928
0
16
Citat:
Uporabnik gloglo pravi:
Kaj je črnobelo, če poveš kok je v Ukranjini povprečna plača.....
jest to vidim črno......, če jamramo mi ki je okol jurja neto...........

Še enkrat se lahko vprašamo, zakaj se je folk dvignil.... Pr nas je z tako povprečno plačo hudo, kva potem naj rečejo omenjeni...

Druga stvar Putka se pritožuje in žuga državam za vstop v Nato... Pa sej ej prostovoljno, kaj se ma nek kozak za vtikat kaj naredi neka država z referendumom...

Ti dejansko ne vidiš osnovnega problema in to je, da v Ukrajini pod Rusom je bla korupcija in beda in tudi nizka cena plina človeku z 180 eur mesečnih prihodkov ne koristi nič....

Pa še nekaj vi ki pravite, da vidite barvno, en do dva meseca nazaj ste z Kozakom kimali, kakšna kriza, nobene krize, zdej pa Kozak napoveduje dve letno krizo....

hysterical-1.gif

toliko o črnem belem... to govorijo ljuje v dunkel hausu.....

ja seveda....pol pa svizec zavije...

al ti resno misliš da bi ukrajinci si upal krast plin če bi bili "pod Rusi".
Pa pošiljat Suhoje v USSA na test....
bonk.gif