Uporabljate neposodobljen brskalnik. Ta ali druga spletna stran morda ne bo prikazana pravilno. Posodobite brskalnik ali uporabite alternativni brskalnik.
Cepc mi je na masto 1.7 označil 1.8. 1 mesec kasneje kakor bi moral. Računa ni ker sem šele doma opazil ko sem se jo spravljal lepit na šipo.Ve kdo kaj nardit? Nalepim in reskiram ali je možna menjava?
Račun bi ti zdaj prekleto prišel prav. Bi se vozil 1 mesec s tako preluknjano vinjeto kot jo imaš in v primeru, da bi te ustavili zaradi nje bi pokazal račun, da bi videli datum, kdaj si jo dejansko kupil - morda(!) bi pomagalo. Če te pa v juliju kontrolorji ne bi ustavili bi se pa vozil 1 mesec zastonj.
Probaj nesti nazaj brez računa ali se pa švercaj en mesec (ali pa se vozi po lokalnih cestah), ampak kazni niso majhne.
Pojdi nazaj kjer si jo kupil in ti bodo zamenjali. Sej se iz serijske št. vidi, kje je bila prodana in itak gredo napačno preluknjane vinjete v odpis oz se vračajo DARSu. Nimajo kaj komplicirat. Sej v prvih dneh prodaje so kr pogoste napake pri luknjanju.
Kaj pa bi sploh dokazal z računom ?
Saj očitno je, da si vinjeto kupil pred kontrolo, ne pa enkrat v prihodnosti in si si jo poslal preko časovnega stroja
Točno tako, saj do vključno prvega julija se vse vinjete luknjajo na 1.7, vse kaj je drug datum je narobe in ti jo morajo zamenjat ! Brez kompliciranja.
No, vsaj eden je pravilno razložil:
Vinjete so pol-letne, tako da je ni možno kupiti od 1.8.2008 do 1. 2.2009.
V vsakem primeru, če jo imaš, velja od 1.7.2008 do 31.12.2008. Druge ni (čeprav bi bili škrtice Nemci, Avstrijci,vsessabo Čehi in Poljaki ter Hrvati presrečni če je ne bi bilo).
Ne trosit lažnih informacij. Polletna vinjeta velja pol leta od nakupa, oz. pol leta od datuma, ki je preluknjan na vinjeti. Če bi se on vozakal z preluknjano vinjeto pred 1.8. pa bi ga dobila kontrola, hopla kazen.
In ja, polletno vinjeto lahko kupiš za veljavnost od 1. 8.08 do 1. 2.09. Ali pa od 26.10.08 do 26.4.09.
No, malo smo se narobe zastopili, jst sem govoril za čas pred prvim julijem, da se vse vinjete luknjajo na prvi julij. Če boš kupil vinjeto kasneje, recimo 1 avgusta, ti bo ta veljala 6 mesecev od nakupa dalje.
Še citat iz DARS-ove strani:
* Letna vinjeta za tekoče leto bo veljala od 1. decembra predhodnega leta do 31. januarja prihodnjega leta (skupaj 14
mesecev).
* Polletna vinjeta bo veljala šest mesecev od dneva njenega nakupa.
Seveda jo lahko preluknja na kasnejši datum, brez vsakega problema, problem boš imel edino ti če se boš vozi pred označenim datumom po avtocesti, se šteje tako kot, da je nimaš. Se pravi, če te dobi kontrola ti min. 300 € kaznii ne uide. Riziko je na tvoji strani. Kako natančno bodo gledali datume pa ne vem.
Ta stran uporablja piškotke, ki vam pomagajo prilagoditi vsebino in funkcionalnosti ter obdržati prijavo, če ste registrirani.
Z nadaljnjo uporabo tega spletnega mesta soglašate z našimi piškotki.