Točno tako.Eh, to z dpf-jem pretiravate. Moj fotr se vozi 1km z dizlom in nima problemov z dpfjem. Saj greš ene 2-3x tedensko na AC in se zadeva spuca.
Popravek, ne bo se velikokrat zagnala, temveč bo nadaljevala tam, kjer je končala. In meni recimo pri nezimskih temperaturah zadeva nadaljuje z regeneracijo že ko ima voda nekje 60 stopinj, torej olje še 50 nima. In kot je SJTV1 napisal, se bo dokončala, ko boš avto nazaj domov.Težko je nekomu prepričanemu dopovedati, ampak trenutno je regeneracija pač silno butasto narejena. Denimo dostavniku, ki bo zjutraj pripeljal pakete iz 100 in več km oddaljenega centra, se bo ta hudič lahko sprožil ravno, ko bo nekaj ur to dostavljal po LJ in vozil od lokacije do lokacije po par 100 metrov daleč. Ker bo motor cel čas topel, se bo velikokrat zagnala in nikoli končala.
Ja, jaz hočem ustvarit problem, kjer ga ni. Zaradi tega ''virtualnega'' problema Porsche ne sprejema več naročil in tudi pri ljudskih znamkah ne moreš naročit določenih bencinarjev.Malo si že tečen s tvojim cviljenjem, predvsem pa, vsak ko omeni smrdljiv traktor, ti takoj vskočiš s turbo bencinarjem, kot v vrtcu: jaz sem poreden, samo on pa tudi.
Zdaj pa malo poglej realno sliko: traktorjev je polno vsepovsod, turbo kosilnic je za vzorec. Ker ne boš verjel, ampak obstajajo bencinski motorji, ki nimajo turbin in so v večini. Turbo bencinci se tudi nikoli ne bodo tako razpasli, ker bodo vmes že prišli hibiridi. Tak da hočeš na vsak način ustvarit problem tam, kjer ga ni. Je pa problem pri traktorjih, ampak ti ga vztrajno negiraš.
In koliko sem sledil tem novicam, traktorji smrdijo in zastrupljajo praktično vsi, pri turbo bencinarjih so podobni problemi, ampak v manjšem obsegu in ne pri vseh. Tak da ne bodi drama queen
In turbo bencinarji so se v zadnjih letih konkretno razpasli, če še nisi opazil. Dejansko se le Mazda bori z atmosferci in pa Toyota, čeprav je tudi ta že turbo mlinčke dala v ponudbo. Ostali pa imajo bolj ali manj izjeme, ki so večinoma 10+ let stari dinozavri in osnovna bencinska možnosti.
eh saj to je isto kot mtl in še ene par die hard traktoristov...pač se ne morejo sprijaznit z dejstvom, da gre ta zgodovinski fail evrope pospešeno v pozabo. In tako pač utrujajo kje se le da
Pojma nimaš za kaj sem jaz in mi tukaj pripisuješ glorifikacijo dizla.
Dejstvo pa je, da za razliko od eko fašistov razumem, kakšen tip pogona je primeren za določene potrebe, medtem ko eko fašisti imate/imajo le eno zdravilo za vse: hibrid ali elektro.
In potem mi tak eko fašist pelje otroka 500m v vrtec, jaz umazanec ga pa silim, da hodi peš teh 500m in jaz seveda z njim. Ampak on je eko, jaz pa z mojim svinjskim dizlom v garaži svinjam. Loool.
Nazadnje urejeno: