Nakup zlata

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Zdaj se bo ustavu, še kak dan počakat ali tudi ne...potem so možni dobri nakupi, ker ne vem zakaj bi sploh padu več kot zdajšnjo ceno, če pa se je toliko časa držal konstantno...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
A ti o vseh financnih stvareh sklepas na podlagi dogajanja v zadnjih par mesecih ? Tako gospodarstvo, kot ga imamo zdaj, obstaja ze precej deset let. Ob vsaki posteni krizi (zadnja vsaj priblizno primerljiva je bila konec 80. let prejsnjega stoletja) se zgodi isto z nalozbami (premaknejo se v kovine in podobne bolj otipljive stvari, ki jih raja lahko skrije doma, cena jim zaradi tega naraste). Eventuelno se situacija umiri, gospodarstvo spet ozivi, ljudje postanejo bolj optimisticni, denar se zacne pretakati v delnice in druge nalozbe z visjimi donosi in cena kovin ter drugih podobnih zadev pade. Zakaj mislis da bo ravno tokrat drugace ?

Moje mnenje: jeseni so v ZDA volitve, ki bodo najbrz spremenile nekaj haparij trenutne administracije, kar jim bo pomagalo pcoasi splavati navzgor. V nekaj letih bo dolar drazji, nafta priblizno tam, kjer je zdaj (v evrih), zlato bistveno cenejse, nekaj ljudi pa z dolgim nosom ... ce seveda ne uspe bin Ladnu ali komu drugemu zanetiti novega spopada, v katerega bi bile vkljucene zahodne drzave.

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
A ti o vseh financnih stvareh sklepas na podlagi dogajanja v zadnjih par mesecih ? Tako gospodarstvo, kot ga imamo zdaj, obstaja ze precej deset let. Ob vsaki posteni krizi (zadnja vsaj priblizno primerljiva je bila konec 80. let prejsnjega stoletja) se zgodi isto z nalozbami (premaknejo se v kovine in podobne bolj otipljive stvari, ki jih raja lahko skrije doma, cena jim zaradi tega naraste). Eventuelno se situacija umiri, gospodarstvo spet ozivi, ljudje postanejo bolj optimisticni, denar se zacne pretakati v delnice in druge nalozbe z visjimi donosi in cena kovin ter drugih podobnih zadev pade. Zakaj mislis da bo ravno tokrat drugace ?

Moje mnenje: jeseni so v ZDA volitve, ki bodo najbrz spremenile nekaj haparij trenutne administracije, kar jim bo pomagalo pcoasi splavati navzgor. V nekaj letih bo dolar drazji, nafta priblizno tam, kjer je zdaj (v evrih), zlato bistveno cenejse, nekaj ljudi pa z dolgim nosom ... ce seveda ne uspe bin Ladnu ali komu drugemu zanetiti novega spopada, v katerega bi bile vkljucene zahodne drzave.

Pod vse zgoraj napisano (več ali manj, mogoče bi kako besedo priredil
evil.gif
) se

PODPIŠEM !
zmaga.gif

Noker

Nazadnje urejeno:

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.477
1.848
113
na temni strani lune
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:

Se strinjam z vsem zgoraj napisanim. ukaj je zopet potrebno pazit, kajti enkrat ko začnejo razni strokovnjaki v dnevnem časopisju objavljati kolk je nekej odlično in superduper dobra naložba, se v ljudeh zbudi čredni nagon in sledijo trendom. 90% mojih kolegov je sedaj sveto prepričano v naložbo v zlato in da tukaj sploh in možno da boš izgubil na vrednosti. Ko pa jih uprašaš za vsaj približno utemeljitev te odločitve nihče nima pojma zakaj je takšna naložba sploh smiselna.

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
No, saj tako je tudi debata v tej temi tekla. Je pa res vredno petkrat premislit (in na koncu ne kupit), ko ti že vsak drug trobi kako pa določena zadeva raste. Takrat je ponavadi tista zadeva že v balončku.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Trenutno je srebro precej padlo, jaz sem se že založil z nekaj dodatnimi kilogrami.
cheer.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Moro ima najlepše, tiste od elementuma so mi grde.
smile-1.gif

Sicer lahko kovance dobim ceneje, vendar sem si zaželel nekaj teh lepih palic.

l_prod_id_0000000017.jpg

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik Telefunken pravi:
A je vseeno če je v kovancu ali v taki mali miniaturni palici..

Palica ni tako majhna kot na sliki. V bistvu je ena večjih, ostale so precej debelejše in bolj hrapave.

V kovancih jih imam že precej, sicer je pa vseeno ja. Samo da ga imaš.
smile-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Vau, tale ingot (btw. kako se reče palici srebra?
confused-1.gif

Btw. quanto costa?
zmaga.gif

Ja, jaz sem padel predvsem na videz, kako plehko (srebrno?) od mene.
redface-1.gif

Kovance se sicer najde precej ceneje kot jih ima Moro, ampak je fino imeti tudi par palic, cena gor ali dol. Srebrni palici pa mislim da se reče srebrna palica.
smile-1.gif