nakup tvja na firmo

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.964
6.860
113
pri taščici
Razmisljam takole:
imas sp, ki ne zivotari ravno.
Ce prikazes dobicek ti drzava pobere davek.
Ce si izplacas visoko placo te cepijo pri dohodnini, vrtcu....
Ce pa si kupis plazmo ki jo das po dveh letih legalno v dnevno ker je vredna 0 evrov, pa si znizas dobicek, odbijes si ddv, pa se do solidnega tv prides.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.964
6.860
113
pri taščici
Enako je z drugimi stvarmi.
Zakaj bi recimo otroku zvezke za solo kupoval iz place (dohodnina...) ce pa jih lahko kupis kot pisarniski material.
Koliko je ze ZPIZ porabil rolic WC papirja na dan na zaposlenega? Pa kot vem jih ni dobila davcna ampak neka "notranja kontrola"

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.964
6.860
113
pri taščici
Zato pa nam grejo v nos privatniki, ki pripeljejo otroka v vrtec v suvih ala X5, hkrati pa placuje manj vrtca kot jaz ki ga pripeljem s trolo ker nimam za avto. Ampak bog (drzava in elita) si je najprej sebi brado ustvaril.
V danasnjih cajtih je tezko biti privatnik, ce v nulo ne poznas davcne in ostale (pravne)zakonodaje. Zakaj je NZS imela Simcica, sedaj Ceferina za predsednika? Zato ker sta nekoc dobro fuzbal spilala?

igi

Guru
13. okt 2007
5.618
1.215
113
Celje
Citat:
Uporabnik softi pravi:
moram napisat, sam stari..pojma nimaš

igija mi je pa žal, da se meni s tabo. ampak vse akr je napisal..drži.

100%

Imaš prav.... bom odnehal...
smile-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Razmisljam takole:
imas sp, ki ne zivotari ravno.
Ce prikazes dobicek ti drzava pobere davek.
Ce si izplacas visoko placo te cepijo pri dohodnini, vrtcu....
Ce pa si kupis plazmo ki jo das po dveh letih legalno v dnevno ker je vredna 0 evrov, pa si znizas dobicek, odbijes si ddv, pa se do solidnega tv prides.

S prvimi nekaj stavki se strinjam, pri zadnjem si pa zabluzil. V tako stvar se ti bodo inšpektorji takoj vtaknili, TV v osnovnih sredstvih kar kriči po goljufiji, če ga res ne bodo zagledali na steni.

Treba se je znajti bolj elegantno, ne pa tako očitno, pa o tem še na forumu diskutirati.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.964
6.860
113
pri taščici
Ce kupis plazmo, jo imas dve leti v podjetju( ali pa izgovor za sejme ???...) obracunavas 50% letno amortizacijo nima inspektorja kaj brigat kje je plazma stara dve leti in en teden.
Se motim?
Drugace pa kupis nekaj pokvarjenega, unicenega, das na steno v podjetje, hkrati pa kupis enako ali pa "podobno" plazmo za v dnevno, (nalepko o tipu plazme pa "popravis" na tisti v delavnici, ki je namesto slike na steni.)
si bo hotel inspektor ob svojem ogledu ogledat james bonda na tv?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.964
6.860
113
pri taščici
Povej elegantno zadevo!
Sicer pa se mene to ne tice. Nisem podjetnik. Od sestricne moz pa kot se "hvali" pa kar dobro ribari v kalnem(tv, sedezne, kolesa....).

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Elegantno zadevo si mora vsak izmislit glede na to, s čim se njegova firma ukvarja. Jaz nisem nikoli vzel na firmo kaj takega, kar bi koga bodlo v oči (sedežna, televizije itd..), si pa predstavljam da so scenariji, kjer je to mogoče.

Ko smo ravno pri tem, mi kdo vzame Ipad na firmo, kupil bi si ga, pa mi ne diši 20% DDV. :D

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Sem jo zaprl konec leta, brezveze delat za enega upokojenca, eno državno pisarniško podgano in še koga.

Če država ne zna zatreti fušarjev, se jim pač pridružiš.

urby20

Majstr
14. jul 2010
3.165
366
83
Goriska
Da malo obudim temo ;)

Pred cca 3 leti sem kupil tv na firmo v vrednosti 1000€ ni bilo nobenega problema, nič inšpekcije itd...

Sedaj bi kupil novega v vrednosti cca 2k€, je tukaj kakšen problem zaradi same cene?

Upraviči se ga kot za prezentacije, itd...

Je kdo imel že kdaj inšpekcijo sploh, zaradi nakupa tv-ja na firmo?

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.913
11.048
113
ja znanec ima 75 sonija v dnevni, na firmo..ga bo ze dal kje bodo hotli...pač isto blefiranje kot spjevci s teslami :evil:

• Všeč mi je
Reactions: urby20

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.256
335
83
Dokler ne oškoduješ kakšnih upnikov nobenega ne briga kaj delaš s TV-jem, računalnikom, službenim avtom ipd.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

Bizmarkzza

Zelenc'
15. nov 2024
11
3
3
Ljubljana
Da malo obudim temo ;)

Pred cca 3 leti sem kupil tv na firmo v vrednosti 1000€ ni bilo nobenega problema, nič inšpekcije itd...

Sedaj bi kupil novega v vrednosti cca 2k€, je tukaj kakšen problem zaradi same cene?

Upraviči se ga kot za prezentacije, itd...

Je kdo imel že kdaj inšpekcijo sploh, zaradi nakupa tv-ja na firmo?
Pomembno je le, da je rtv prispevek plačan.