Nakup stanovanja

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Ker prvič kupujem stanovanje, imam par vprašanj:

- povedali so mi, da mi ob nakupu pripada original pogodba nakupa stanovanja (ko se je prvič prodalo še kot "novogradnja") - je to res oz. moram to zahtevati?
- poleg tega, da preverim ZK in kako je z bremeni, moram paziti še na kaj?

Zaenkrat hvala

sparkyboy

Pripravnik
1. nov 2008
549
0
16
1) ne potrebuješ nobene ''prve'' pogodbe. Potrebuješ pogodbo od dejanskega lastnika v tem trenutku, tistega, ki je uradno vpisan v ZK.
2) Ja preveriš ZK, da vidiš, če so na nepremičnino vpisane kakšne plombe (obrementive).

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Preverjaj vpis v ZK, če ni originalov se tako tam zatakne.

Če jemlješ kredit, ti iako banka kreditodajalka vse preveri, če pa kupuješ preko agencije, ti morajo pa itak že oni prej preverit kako in kaj.

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Če stanovanje še ni vpisano v ZK, potem potrebuješ celotno verigo pogodb (originalnih) od novogradnje do trenutnega lastnika, drugače je pa dovolj vpis v ZK.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.796
6.781
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik AndrejK pravi:
Če stanovanje še ni vpisano v ZK, potem potrebuješ celotno verigo pogodb (originalnih) od novogradnje do trenutnega lastnika, drugače je pa dovolj vpis v ZK.
Tole se mi zdi najbolj prav

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Predvem glej da je stanovanje vpisano v ZK...ker če ni, je že nekaj zadaj..kaj..vrag ga vedi. Na vsak način pa, je danes veeelika muka vpisat tako stanovanje v ZK (sploh če je bilo veliko lastnikov).

V stanovanju kjer smo mi noter smo 5 lastniki (Od tega 3 pogodbe nismo imeli original)..prvi predlog za vpis v ZK je bil dan leta 1998 no upam da bo letos le vpisano v ZK
crazy1.gif

Tak da..na tvojem mestu..če ni vpisano v ZK se obrnem in grem.

Če je potem kot že rečeno...ni problema s pogodbami.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.796
6.781
113
pri taščici
Jah marsikje bloki še kar stojijo na njivah. Kdo je zato kriv ne bom pisal!
In tako stanovanje ne more biti vpisano v ZK pa da se slikaš s svinčnikom.

MOje stanovanje ob nakupu ni bilo v psiano v ZK, ob nakupu sem dobil original pogodbo med MOL in mojim prodajalcem, + dodatno je agencija zahtevala pisno potrdilo MOLa, da je prodajalec odplačal vse obveznosti ki jih je imel z nakupom po Jazbinšku.
Z samim vpisom potem nisem imel težav.