Nakup novega, še nezgrajenega, stanovanja

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Uporabnik McGiver pravi:
V zadnjih treh straneh te teme ogromno - očitno.

Pa brat se nauči, opcija je tudi že zgrajeno stanovanje - samo da je novo.
Za tiste črkobralske: koliko ljudi je v življenju kupilo več kot eno lastno stanovanje/hišo, da bi lahko bili praktiki
stupid-1.gif

PS- če pa si mislil tisto- enkrat sem že, zato sem izkušen jebač, pa vzamem vse nazaj
evil.gif
Glede na silne izjave preteklih postov jih je "velika večina" kupila več nepremičnin in bila nategnjena - samo povzemam temo. zato pa sem dal anketo, da vidimo koliko je realnih izkušenj al je vse še pasledica Zbiljskega gaja in baba čula baba rekla.

PS: če si boš še dolgo v glavo vrtal, boš dobil luknjo za postranski zaslužek. Marsikdo si želi koga v glavo je.at in ti boš izjemno primeren.
cool-1.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
lanos,

riziko je vedno in povsod. nič, razen smrti, ni 100% v življenju.
tudi pri zgrajenem stanovanju/hiši se lahko krepko nategneš. res krepko.
Alkoholik
Se popolnoma strinjam..

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.796
6.781
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Uporabnik McGiver pravi:
V zadnjih treh straneh te teme ogromno - očitno.

Pa brat se nauči, opcija je tudi že zgrajeno stanovanje - samo da je novo.
Za tiste črkobralske: koliko ljudi je v življenju kupilo več kot eno lastno stanovanje/hišo, da bi lahko bili praktiki
stupid-1.gif

PS- če pa si mislil tisto- enkrat sem že, zato sem izkušen jebač, pa vzamem vse nazaj
evil.gif
Kupil dve, mogoče bo šlo v tretje rado .
Pa enga prodal od teh dveh, da je ne boste imel za tajkun
evil.gif

Nazadnje urejeno:

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Uporabnik McGiver pravi:
Saj počasi bo anketa pokazala, da je dosti teoretikov in malo praktikov v tej temi.
wink-1.gif
Mi lahko zaupaš, kolikokrat v življenju si ogromna večina ljudi kupuje še nezgrajeno stanovanje, da bi lahko bili praktiki
stupid-1.gif
Mc Giver, tokrat ima telex prav. Tokrat
evil.gif

Z temi vprašanji v anketi, pa ne boš dobil željenega odgovora.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Saj ne pravim, da nima, samo pretekle strani te teme kažejo na drugačen rezultat. Ravno ti si očitno eden glavnih teoretikov.
wink-1.gif

Pa SSSSSSSS temi!

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.193
7.063
113
Ja ce je kdo pol je on, ki se je (ocitno) ukvarjal z nepremicninskim posrednistvom.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Že 26 let, teoretično še sedaj, ampak se mi zaradi tipov tipa lanos grauža vse skupaj in že kake tri leta delam druge posle povezane z nepremičninami.

Itak smo slovenci taužentkunstlerji (poznam enega osebno do obisti
wink-1.gif
) in vsak vse zna, zakaj bi se jaz sekiral zaradi neumnosti drugih.

Pa tako bom rekel iz službene in osebne prakse, da je to nategovanje z nepremičninami eno veliko napihovanje in kljub temu, da je vsak primer izredno žalosten, je tega glede na količini poslov izredno malo. Po drugi strani pa če folk Grubelič, Zdenex in Orion niso nič naučili, jim je treba denar proč pobrat!

Nazadnje urejeno:

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Tak način, kot si ga opisal, je zelo rizičen. V tem primeru je najbolje imeti čim več podatkov o glavni in odgovorni osebi, kajti če se stvar zalomi, potem znaš izviseti. In potem, če ni nič drugega uspešnega, če slovenski sistem policije, odvetnikov in sodnikov zataji, kot skoraj vedno, ti še vedno veš, na katera vrata potrkati
evil.gif

Vsi bloki in hiše, ki so grajeni za trg, so narejeni slabo. Samo če gradiš zase, je malce bolje, pa še tam te mojstri prepričujejo, da so najboljši in oh in sploh, ko pa naredijo in odidejo, ugotoviš, da so večino delali po najmanjši liniji odpora. Pač slabo, kljub njihovem svetovanju o uporabljenih in vgrajenih materijalih. Žal.

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.200
1.204
113
www.adriamedia.si
Še bolj pametno je vedet, kdo je še kupil na isti način v istem objektu. Če so kaki pomembneži zraven, je veliko več možnosti, da bo vse OK.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Citat:
Uporabnik maurice pravi:
Tak način, kot si ga opisal, je zelo rizičen. V tem primeru je najbolje imeti čim več podatkov o glavni in odgovorni osebi, kajti če se stvar zalomi, potem znaš izviseti. In potem, če ni nič drugega uspešnega, če slovenski sistem policije, odvetnikov in sodnikov zataji, kot skoraj vedno, ti še vedno veš, na katera vrata potrkati
evil.gif

Vsi bloki in hiše, ki so grajeni za trg, so narejeni slabo. Samo če gradiš zase, je malce bolje, pa še tam te mojstri prepričujejo, da so najboljši in oh in sploh, ko pa naredijo in odidejo, ugotoviš, da so večino delali po najmanjši liniji odpora. Pač slabo, kljub njihovem svetovanju o uporabljenih in vgrajenih materijalih. Žal.
sem podobno napisal oz. enako. Sam dodal sem še, da se lahko tud zgodi, da ne bo zgrajeno nikol. Po Slovensko. Pa se McGiverju kr gravžajo zdej takšni, ki tako napišemo.
priden.gif

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.223
1.726
113
40
Jaz sem pred par meseci kupil na ta nacin. Dal sem cca 8% are kar po eni strani pomeni nekaj malega zivcev pred morebitnim stecajem in podobnim, po drugi strani pa ima tak nakup dobro stran, da si lahko malce zadeve uredis po svoje.
Ko sva imela kako idejo sva jo povedala vodji gradbisca, ta pa je povedal ali bo kaj za doplacati, ali je v ceni ali pa bo celo kaj odbitka.
Na koncu sem dal cca 3500 eur svojega materiala, dobil pa cca 1000 eur odbitka pri ceni stanovanja... Za to razliko 2500 eur izgleda vse akupaj dosti boljse in kvalitetno kot bi bilo original...

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
uncle_sam ne govori no. to si ti dal pa nikol ni blo zgrajeno a ne bereš? saj vidiš da se samo nateguje...
alkoholičar... opaiš razliko
se dogaja-se zmeraj dogaja-se tudi dogaja

dvomim da jo

no sej ni važno.....
uf-1.gif