Nakup sedežne garniture

karamarko

Pripravnik
29. sep 2014
365
0
16
Na kaj vse moram bit pozoren pri nakupu sedežne garniture? Kakšni materiali se/ne priporočajo? Kje ste bili zadovoljni z nakupom?

Kupujem pa srednje veliko kotno sedežno z ležiščem in udobnimi naslonjali. Budget do 1000€.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Se strinjam s predhodniki...

Načeloma gledaš daima zadeva vzemetenje (dvojno), materiali taki, da so testirani na (Sedalni del vdaj) 100.000 drgnjen, naslon lahko 50.000. Že 'postelja' sama po sebi kavč kot tak precej podraži. IN kakor obrneš (če veliko pri tebi pomeni res veliko) imaš pripravljenega jurja premalo (brez da bi se preseraval...dejstvo).

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.099
455
83
45
dolenska
Jao človek, že mislim da ima jaz nesrečo v življenju pa vidim da so trije pred mano še večji reveži.
Lahko se pohvalim, da velikokrat sedim na sedežnih pod jurja in so cele, udobne,.....tiste moderne so lepe a neudobne. Naša je bila krepko pod jurja in je cela. Udobna.
Dejte decu normalno svetovat ne pa foušije pasit, če hoče sedežno kupit.

Avtorju: pejt v trgovine ala Lesnina in probaj ter poglej. Jaz ti sam skaj ne priporočam. Pa glej na visok hrbtni del. Da ko počivaš sede, da ti glava ima se kam naslonit.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Pojdi v Milax - http://www.milax.si in se pogovori. Imamo njihovo staro okoli 15 let in lani na novo obdelano (sedalne pene, vzmeti, novo usnje) pa še eno novo za hčer. Čeprav za tvoj budžet boš moral kar zategnit ročno (naše so precej velike in usnje, rang okoli 2.500€), ampak verjemi poprodajni "servis" je vreden vsakega € več ob nakupu!

Mi je lani šefica kazala materiale (usnje), pa sem rekel, kaj pa tale; pa pravi, to pa delamo za Lesnino in Rutarja, kar tja pojdite kupit, jaz vam tega ne prodam.

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.343
113
za šankom
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
vseeno kaj kupiš. Vsaka za 1000€ bo pol kurca vredna.

kaj spet nabijaš, cena je odvisna predvsem od same velikosti,recimo sedežno pri tomu dobiš za jurja in je daleč od tega da je slaba sem pa videl sedežno za 2 jurja ki je vredna pol pi.zde mrzle vode, ponavadi je tako, da moraš vedeti kaj kupuješ in ne za koliko kupuješ

jello

Guru
22. sep 2008
10.271
3.906
113
Se pridružujem vprašanju. Sedežna je stara 10 let, delno "abšlesana" od sonca in na sedalnem delu "namuckana". Tip sedežne kot na sliki spodaj (takrat ca. 1.800 eur, skratka za siromake).

sedezna-garnitura-inna-1.jpg

Zdaj bi za podoben denar nekaj bolj udobnega, mikrofibre ali usnja ne maram - sedežno kupujem za 10-15 let (ne za 100 let).

living-room-decorating-ikea-2010-image-03.jpg

Edit: Velikost ca. 3,2 x 2,5m, kotna.

Nazadnje urejeno:

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.532
5.072
113
Med možnostmi, kjer bi jaz glede na skromne izkušnje pogledal, je M-Tom. Res pa, da ni v Lj in je treba malce popotovati po Sloveniji. Na daljavo je nekaj takega težko kupiti.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.022
11.145
113
mislim, daj ni znanost

pojdi v lesnino ali harvey norman... vsedi se na 10sedezn brez cen. pa izberi v kateri boš najbolje sedel in bo vau. In ja, tista bo najdražaj.Pač tako je to.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Saj jaz sem imel v mislih ranga Top.a..a tam smo mi prišli čez z 1.600 EUR (blago, brez zmišljevanja)...U oblika skupne dolžine okoli 5 metrov. Kar za silo smatram pod večjo sedežno.
A dobiš za ta denar kvalitetno narejeno sedežno - vsaj stare od njih so zdržale 20+ let BP.

Tu veš da dobiš za normalen denar korektno sedežno (sicer brez vizuelnih presežkov, kar je dejstvo...a dvomim da avtor to tudi išče).

Jello...saj v tem je keč...v velikih trgovinah, lahko načeloma daš veliko za sedežno a ti vseeno klump prodajo, kar žal ugotavljaš po parih letih uporabe.

krofica

Fizikalc
24. feb 2010
376
94
28
Mi jo imamo od Tapetništvo Eržen iz Škofje Loke in smo izredno zadovolni. Izdela po meri, kakovostno in relativno ugodno.
Svetuje in naredi ponudbo brez problema.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Srednji rang so pomoje najboljse polipol sedezne. Prodajajo jih pov sod so malo drazje ampak zdaj imas bozicne razprodaje jo lahko dobis ugodno.

Kar se denarja za sedezno tice ni ravno tako kot pisete sem kupil sedezno za 1800 eur in se je po 2 letih popolnoma razpadla. Garancijae je bila pa itak samo 12 mesecev.

Priporocam POLIPOL za nek normalen budget.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Ta na sliki je podobna polipol sedeznim v harvey normanu imajo veliko razstavljenih so pa modularne jih lahko sestavljas po izbiri. Cena je tam tam s tvojim budgetom.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.022
11.145
113
ja to nemci skup deljao, še kar lepo narejeno, imava enako v rangu dobre 2 jurja...no ampka sedaj je žena našla https://bretz.de/..in je gotovo, sta ne pa 3x več, to kaj bi mela. in bi rada najraje ta novo kar prodala...

sej ne veš kaj bi naredil

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.599
483
83
skoraj doktoriral tri mesece nazaj
ker sem pristaš podpiranja slovenskih proizvodov in ker sedaj Mtom pohištvo vodijo zaposleni, ki so ga oživili in so lastniki,
sem šel do njih
Povedal mere, kater model mi je všeč, izbral materiale
plačal tri dni pred dostavo z vnosom na dom

izredno zadovoljen, saj glede na slabe izkušnje raznih I kea H n0rman itd sem dobil odlično sedežno, tako po trdoti, kot po željah - tanjše stranice, sedalni del se pomakne naprej za 30 cm, zraven pa sem dobil še večji tabure in štiri blazine gratis
barve sem izbral tako spodnji kot zgornji del že doma na PCju, tako da sem že prišel z osnutkom v tovarno v Mokronog
priporočam, saj so bile primerljive sedežne s slabšo peno (ki se potem posede) tudi po 500+ eur dražje, da o dobavnih rokih ne govorim

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Jaz sem tole nabavil pred kratkim. Vzmetena, kvalitetna mikrofibra. Zelo udobna. Ne bi nikoli pričakoval, ampak v DIPO-tu. "Preizkusil" sem jih pa ene 50.
bonk.gif

L del se lahko montira v obe smeri. Ful udobna, lepa... Zelo zadovoljen.

Nabavil v akciji 1600 na 1000 EUR.

Mere: 307cmx180cm

Nazadnje urejeno:

jello

Guru
22. sep 2008
10.271
3.906
113
Lesnine, HN in podobne štacune mi ne sedejo, ker če gre kaj narobe se mi ne da jebat s prodajalci. Zdajšnjo sem naročil v F-ambienti (takrat podoben rang kot stari Tom). Zdaj bi nekaj podobnega, Milax zgleda obetavno.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.599
483
83
odvisno od želja
meni taka ne ustreza, saj je sedalni del predolg in se potem na pol uležeš, se ne da normalno naslonit, sedet
plus tega sem imel točno določene mere (160x240)

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.022
11.145
113
meni tudi ne. Tole kar dobiš za jurja več, je rang višje, prilagodljiva naslonjala, vzdolžni pomik ali za sedenje ali poležavanje, nastavljavi vzgalvniki itd. V glavnem je razlika. pač mal denarja mal muzike. Povsod je tako..drugo je ce se kupje dizajenerske zadeve. Tam pač plačuješ tudi "umetnost".