Citat:
Uporabnik mcn pravi:
Torej, na Alibabi sem našel točno tak stroj kot ga potrebujem, seveda po cca 3x nižji ceni kot pri nas (tam je cca 3000 EUR, pri nas okoli 10k) Seveda je ta stroj (nov, seveda) v Indoneziji, firma je preverjena.
Sedaj pa ne vem kak je postopek, da spravim to do Slovenije. Letalski prevoz najbrž odpade, ker je teža cca 80 kg. Ostane ladja.
Poanta vsega tega je, da bi morali biti sprevozom in ostalimi stroški to ceneje kot pa nakup pri nas....
Se je že kdo ukvarjal s tem?
Pozdravljen,
sam dosti sodelujem z daljnim vzhodom, kjer imam tudi svoje proizvajalce.
Da repliciram na par zadev :
- cca 3x ceneje kot pri nas....NI velika marža. Najverjetneje imaš ceno "FOB XYZ ( XYZ = nek port v Indoneziji predvidevam )" temu moraš prišteti 1.) TRANSPORT 2.) CARINO 3.) CARINSKE USLUGE 4.) PREVOZ ŠPEDITERJA ( če iz luke koper toliko več...odvisno do kam mora pripeljati ) 5. ) ----------- DDV!!!! ----------, ki se obračuna za NABAVNO CENO+ CENO TRANSPORTA ( na slednje ne pozabit ). 6.) mogoče še kaj malega na njihovi strani....
- imej v glavi, da za sample ( kar 1 komad tudi je ) je cena vedno višja ( ponavadi imajo na vzhodu MOQ-e nekje 10 100 nekje celo 1000 ( odvisno od cene ) komadov. Za sample potem zmeraj nabijejo ceno.
- imej v mislih, da z ladjo je možen prevoz v ZBIRNIH kontejnerjih ( do 5 kub. m ) ampak se lahko marsikaj zalomi ( čim je 1 stvar notri ki ni na seznamu - ni nujno da tvoja seveda ) gre celoten kontejner nazaj ( preverjeno ).
- imej v mislih da je rok dobave zelo dolg če gre zadeva z ladjo 40 dni nekje je samo plovbe potem pa se na njihovi strani preden pripravijo...na naši...groza vglavnem
- sam poslujem striktno preko aviona pa imam tudi pol tonske pošiljke. Čas je enostavno bolj pomemben kot tisti 1-2€ več na proizvod.
- nekje tarifa za avion računaj 4€ na kilogram ( razen če je zadeva zelo čudnih dimenzij potem gledajo na dimenzije ).
- Firma je preverjena-----to pazi. Priporočam res trust in gold memberje ( večletne ) in če se otepajo pošiljanja sample-a pomožnosti zastonj ( ok v primeru da je ta vreden 3000 € sigurno ne ) potem že nekaj smrdi.
- in še iz lastnih izkušenj svetujem da se zmeni da ti ONI uredijo prevoz do kopra ( brnika ) in to plačaj NJIM. ČE boš vzel slovenskega špediterja boš težko preplačal. Sam imam slovenskega špediterja samo za carino ( na brniku ) in da mi s kombijem pripelje do mojega vhoda.
- za predstavo ti lahko povem da iz Pakistana od dneva mojega plačila do -> CUSTOM PROIZVODNJE -> PAKIRANJA -> POŠILJANJA -> TRANSPORTA -> CARINJENJA -> DOSTAVE NA DOM traja vseskupaj 22-25 dni, kar je NORO hitro. PReko dhl-a pa 5-7 dni ( za majhne pošiljke ) ampak je tudi 3-4x dražje.
Če te še karkoli zanima ( ali pa koga drugega ) kar na dan z besedo.
Lp, COBO