Nakup nepremičnine na javni dražbi?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
Ksz
ampak roke na drazbi pa imajo hude. Ce nimas celotne kupnine na trr se lahko obrises za aro. Danes moras nakazat aro, cez tri dni je drazba, naslednji dan mora biti denar na TRR sodisca, ker 9. Je praznik, 10 pa bos zvisel. Se pravi moras na dan drazbe zadevo placat ali takoj naslednje jutro in to znesek v 6mestni cifri.
pišem o tej dražbi
vidi se tudi da 2. dražba ni nujno 50% skonto. Predvsem v okolici LJ se tega precej poslužujejo. Tule so bolj ali m anj samo zaokrožili, videl sem tudi že 70% zneske in podobno.
Nič ne piše kdaj si je možno ogledat nepremičnino, Gursova CEnitev je 1/4 vrednosti iz 2010. GUrsove cenitve se ponavadi ne razlikujejo bistveno od realne cene, razen če so tule Gursu kaj konkretno zamolčali.

Nazadnje urejeno:

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
ja, ampak LAHKO je, ni pa rečeno. Tudi tretja in naslednje niso rečeno, da so 50% off. Je navzdol omejen znesek in je stvar sodnika koliko % off da.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Daj ne kompliciraj, poglej si na stran sodišča, prav vse dražbe katere letijo (vsaj letos ven) in gredo preko sodišča so na 2. dražbi 50 OFF pa še takrat se menda bore malo proda ker na dražbo itak ne pride nič pametnega. Drugo so dražbe ki jih vodijo stečajni upravitelji ali banke same, tam pa gre res po 10% dol.. Isto kot zdaj MTB v Mariboru, ko iz dražbe v dražbo nižajo cene za par %... Sicer pa bo Snecer znal povedat več kako je dejansko po črki zakona in kako je dejansko v praksi (tudi od prej)... Lp

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
Sem gledal več kot eno leto in jih imel preko RSS obveščanja, ko sem nepremičnino kupoval in dobro poznam sceno.
Drugače pa just 4 U:

Citat:
188. člen

(Prodajna cena)

Na prvem prodajnem naroku nepremičnina ne sme biti prodana pod ugotovljeno vrednostjo.

Če nepremičnine na prvem naroku ni bilo mogoče prodati, razpiše sodišče drugi narok, na katerem se sme nepremičnina prodati pod ugotovljeno vrednostjo, vendar ne za manj kot za polovico te vrednosti.

Od prvega do drugega naroka mora preteči najmanj trideset dni.

Z izjavo, ki jo dajo na zapisnik pri sodišču, pred katerim teče izvršilni postopek, ali pri kakšnem drugem sodišču, se stranki in zastavni upniki oziroma upniki zemljiškega dolga lahko sporazumejo, da sme biti nepremičnina prodana na dražbi tudi za ceno, nižjo od ugotovljene vrednosti, oziroma nižjo od polovice te vrednosti.

Drugi in četrti odstavek tega člena se smiselno uporabljata tudi v primeru prodaje z neposredno pogodbo.
Iz zakona o izvržbi.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Super torej v teoriji lahko na drugem naroku prodajo nepremičnino za 90% realne cene, v praksi pa je druga javna dražba -50% kajne?
smile-1.gif
Razen če ima kdo kak link od javne dražbe sodišča kjer druga in tretja dražba nista -50?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
Izhodisce je lahko 50%. Iztrzijo pa lahko 200% toliko bolje za vse. Vendar veva da so to sanje tako upnikov kot dolznikov.
Rikolus; na kateri strani si imel rss? Bi tudi jaz imel za 2-3 okrajna sodisca RSS.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
Imel sem na sodise.si in sicer od vseh okrajnih sodišč. Kar sem dobil, sem po naslovih pregledal. Če hočeš imet od posameznih sodišč, poskusi na najti na spletnih straneh okrajnih sodišč. Najdeš pod RSS. Če te še kaj zanima, mi pošlji ZS, ker bolj poredko gledam stare teme.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Super torej v teoriji lahko na drugem naroku prodajo nepremičnino za 90% realne cene, v praksi pa je druga javna dražba -50% kajne?
smile-1.gif
Razen če ima kdo kak link od javne dražbe sodišča kjer druga in tretja dražba nista -50?
Ni -50%
Ni-50% drugič
Opažam da kar pogosto ni -50%
Rikolus: hvala. Imam malo težav. Javna dražba pošlje vse nepremičnine, sodišče.si mi v chromu ne dela, v IE nekaj spravi skupaj pa tudi dvomim da bom zadovljen. Najbžr bom imel še kar naprej nekje v ozadju odprte strani lokalnih sodišč, pa vsakih nekaj dni-tednov F5 stisnil
wink-1.gif

grenivka

Pripravnik
1. avg 2007
616
0
16
ksz

Se da kje na netu pogledat tudi, če je bila nepremičnina, ki se je prodajala na dražbi, prodana?
Tnx
lp

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kako banke prodajajo mimo sodišča. meni so včeraj na banki lepo razložili, da je hiša v celoti pod hipoteko in gre na sodišče na izterjavo. ne briga jih lastništvo itd. oni prodajajo prek sodišča na dražbi. sicer svetujejo, da prodaš sam, ker boš prodal bolje in ker ne bo dodatnih stroškov.
ko sem vprašal kaj pomeni bolje sem dobil odgovor, da na prvem naroku ne gre nič, drugi narok pa je definitivno pod ceno. vrednost iz katere izhajajo pa je v zadnjem času GURS.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
Cenitev gursa za doloceno nepremicnino je bila 1/4 vrednosti cenilceve. Kako, mi ni jasno. Realna cena po ogledu od zunaj je realna cena blizu cenilceve in ne gursove.
Sem pa vprasal na sodisce kako je mozno da dajo rok placila 100+ke nekaj ur po drazbi, pa mi je odgovorila da je najbrz pisna napaka. Na? ali je bila zadeva prodana pa mi niso odgovoril.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
Ampak v trbovljah pa res nimajo za koledar ali pa ne poznajo na koledar. Pa tako odgovorno delo imajo sodniki in tožilci(vsaj tako nekateri pišete v prerekanju glede stavke JU), pa tako zahteven faks je pravni. Vse so jih naučili, samo na koledar še ne poznajo. Ali pa ne uporabljajo uradno priznanega koledarja pri nas. To je že drugi feler v dobrem tednu. Me ima da bi preveril vse njihove dražbene roke.
Kupnino moraš plačat 2 dni PRED dražbo. Naj mi nekdo pove koliko naj nakažem(iklicna cena bo najbrž dovolj) ? Tudi če nekdo na dražbi ponudi 5x več od mojega nakazila, bo izpadel, ker denarja ni nakazal dva dni pred dražbo.
evil.gif

http://www.sodisce.si/mma_bin.php?id=20120322130633&set=auction

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
Tisto kar me "zanima". Trbovlje so nekaj spesl, ker je tole ze drugi feler v aprilu. Pa tole me splo ne zanima, ampak sem po nakljucju naletel. Dobis zs

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
Moja izkušnja. Recimo sodišče v Vrhniki v sami odredbi doda opis nepremičnine in to zelo nazoren. Tako si lahko takoj vedel kaj se bo dražilo. V Ljubljani pa ja zapisal samo čisto osnovne podatke, da če si hotel kaj več vedet, si se moral fajn potrudit, da si jih dobil. Danes ko je ZK đabe, pa kataster bolj dostopen je to lažje, ampak tri leta nazaj, sem se fajn na.jebal

Nazadnje urejeno:

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Ah daj no. Jaz se eno kupil že pred sedmimi leti, pa ni bilo problema. preko monete si nakazal 204 SIT in dobil ZK izpisek na mail...