Nakup motorja....

I

Izbrisan uporabnik #488

malo off:
Izpušna cev je "sumljiva", sicer lepša od original, a verjetno precej tečna za okolico
smile-1.gif

Pa po navedbah je podrsan, to pa mogoče ni kul, glede na to da motor nima zaščite.
Ostalo pa je vredno nakupa (letnik, km, itd.)

Torque_monster

Pripravnik
4. avg 2007
547
0
16
S to podrobnostjo, da je bil tukaj link objavljen nekaj dni prej!
wink-1.gif

Sicer pa ni pomembno ... samo, da bo komu prav prišlo.
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Navedeno firmo je kupil pred časom BMW.
Jaz bi raje vzel prvega, je pa sumljivo, da ima samo 12.000km po 12 letih uporabe.

Je pa res, da je to samo za neasfalt, zato se verjetno zadeva hitro podaja iz roke v roko...

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.367
159
63
37
Mah kilometrov sploh ne gledam. Ker meni so tud sumljivi. Bolj mi je všeč, da so servisi delani. Glede na to, da ni tako navit motor, upam da ni to sod brez dna, kar se servisov tiče.

I

Izbrisan uporabnik #488

Mašina je po moje še najmanjši problem pri hard enduru, vse drugo bolj trpi.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Skos mors sraufat vrjetn zarad tresljajev, pa olje pac cekirat, pa zna bit cist ok. Drugac je pa hitr jama, ce nisi pazljiv. Pri rabljenih pa nima veze a jo je BMW kupu al ne
wink-1.gif
Je pa nova Nuda 900 R cist hudaaa! :D

I

Izbrisan uporabnik #488

Če tu pa tam malo kdaj kaj pritegne ni sile, nekih ultra stroškov ne more imeti. Ketna, gume, olje, filter, skratka redno servisiranje.

Ležaji, pakne, vzmetenje itd.. to pa spet odvisno od obrabe, načina uporabe ali defekta. Če ma res samo 12000km, zgleda lepo, se bo "dolgo" vozil.

Mene bolj zanima kje je toliko makadama pri nas, da se splača nakup takšnega motorja.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.367
159
63
37
Uhh, jst mam celo Jelovico 1km od hiše, tko da makadama je dovolj.
smile-1.gif
Mah bo treba še malo premislit. Hvala za mnenja.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Bom še tule vprašal. Torej, sem v fazi izpita. Plan je bil kupit si en 250, 300 kubov skuter za v službo, po mestu, mal naokol, mogoče kdaj do morja. Potem začneš poslušat, majhna kolesa, prej rukneš, manj stabilno, a bolj udobno, več prostora za prčkarije itd.. In začneš razmišljat še o motorju. Vozim fazerko 600 kubov in moram rečt, da se mi zadeva precej dopade. Ni prevelika (komot dosežeš do tal), za moje pojme gre vrh glave, dovolj okretna itd..

Zdaj bi pa rad kakšne nasvete kaj kupit, motor, skuter? Ker se mi zdi mal brezzveze kupovat skuter za sezono, mogoče dve pa pol spet menjat. Nabavil bi rabljeno zadevo, recimo tam do 5k eur. Kaj je primerno za prvi motocikel (zanimajo me znamke, modeli), da se solidno obnese tudi v mestnem vrvežu, sem si pa zamislil, da je 600 kubov oz. do 100KM, kolikor jih mam trenutno pod nogami vrh glave, pa fino je, da ni čist slečen, ampak da je nekaj vetrne zaščite. Trenutno ciljam na turistične hitrosti (tja do 100, ja, mogoče se bere smešno, ampak se imam rad in bi rad ostal živ in cel), ajde prehitevanja in to ne štejejo vmes. Torej?

I

Izbrisan uporabnik #488

Motor za mesto ni, razen za par dni na leto, ko je vreme idealno za kavbojke, jakno in čelado.
Na skuter pa lahko sedeš oblečen praktično tako kot za službo + čelada. Iz vidika praktičnosti, ni nobene dileme.

Za motor pa se je potrebno primerno obleči (ne mislim na dirkalno usnje in vse tiste ščitnike), ampak da vse navlečeš na sebe, ti že avtobus gre 2x mimo. Poleg tega pa je tudi iz vidika tehnike avtomatski menjalnik idealen za mestni vrvež, na motociklu pa samo šaltavaš.

Tako da raje glej v smeri kakšnega maksi skuterja, če razmišljaš o praktičnosti.

Za nakup motocikla pa ti predlaga, da ne poslušaš "ulice" in sanj o 100Km, da je dovolj.

Ni toliko važno koliko PS ima, ampak pri katerih vrtljajih, takšna fazerka jih ima pri recimo 12.000 obratih, to pa je režim kjer se ne kruza. Skratka neuporabna konjenica za normalno vožnjo.

Po drugi strani pa če si normalen, si lahko kupiš fazerko in jo imaš za "stalno". Kamorkoli se boš lahko z njo peljal, majehn strošek vzdrževanje, miren 4 valjnik itd..

Namesto fazerke imaš tudi tega.
http://yamaha-motor.si/izdelki/30/xj6-diversion/

kadunnc

Pripravnik
1. avg 2007
868
15
18
No jaz sem bil v isti situaciji, kot si ti sedaj in sem se odločil za Fazerko in sicer zato ker (kot je omenil že Snecer), dobiš največ motorja za ta denar, sploh na začetku ko ne veš točno, kaj ti sploh paše. Imel sem jo dve leti (cca 17kkm) in sem bil z njo zelo zadovoljen. Veliko se šalta, kar frišnemu motoristu ni prevelik problem (vsaj meni ni bilo), motilo me edino, ker je bil malo majhen motor za mojo višini (182cm,100kg). Priporočam, da za prvi motor vseeno vzameš malo bolj "šolski" motor in ga zamenjaš po nekaj letih, takrat boš že točno vedel kaj ti najbolj leži... Jaz sem zamenjal za TDM 900, ker sem ugotovil, da se na Fazerki ne znam več peljati počasi in vožnja po "omejitvah" je postala dolgočasna... Z TDM900 pa je že zaradi položaja na motorju vožnja čisto druga in mi že pri nižjih hitrostih daje dovolj veselja..
smirk-1.gif

Če bi izbiral danes, bi mogoče namesto Fazerke kupil, CBF600, Versys 600, Er6n z višjim vizirjem, Diverson-ka je spet malo majhna za mojo višino...
Po nekaj letih pa menjava za isti, vendar 1000cm model...
grims-1.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
No, naj povem, da imam namen tud na skuterju imet obleceno jakno, celado rokavice, mraz, zascita govorijo vprid temu, pa tudi narava dela je taka, da se ne rabim vozit v obleki. Ze zdej sem naceloma v dveh minutkah v cunjah, beri vsa oprema, zna bit pa verjetno vrocina problem, ampak kot pravim, jakna in rokavice ter pas bodo vedno z mano, ne glede na to kaj kupim.

Tista o 100km ni bila iz ulice, ampak moja domislica. Pac trenutno vozim tako mocno stvar in se mi zdi vrh glave, ker gledam novejse 600 kubov in imajo eni skoraj pol manj konjenice in ker nimam izkusenj kako to gre in ne bi rad bil ob kaksnih prehitevanjih ovira na cesti sem vzel teh referencnih skoraj 100 konjev! Lahko, da gre pol manj konjusnice super, ker tudi fazerke nisem zavrtel do konca, ampak po filingu je ok.

Sem potem vrgel uc tudi na xj serijo, zgleda podobno, mogoce se mal manjsa zadeva in posledicno se boljsa. Ma ne vem mater, po svoje me zna na lepe dni vlect mal naokol, sicer bo med tednom res bolj mesto! Blah! :p

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Ja no sej, neko solsko zadevo sem imel v mislih! Prestavljamje ni problem, morda zna kdaj dopizdit, ampak se mi zdi, da nekaj casa se ne, bolj pogresam avto z avtomatikom.
smile-1.gif

problemout

Pripravnik
21. feb 2012
432
0
16
torej če imaš maksi skuter, ti ni treba met zaščite.... razen čelade?

V enih postih nabijaš na nekulturo voznikov, v drugih pa tele floskule. Maksi skuterji niso za na kolesarske steze veš?
Drugo nekdo si bo kupil maksi skuter, nekdo nek fun bike, naked bike... odvisno od voznika.

Priporočena oprema je pri vseh teh vozilih, ker asfalt ni nežen do srajčk. Drgač nam bo pa pametni Snečko demonstriral padec z maksi skuterjem v službeni oblekci?