Sem sicer že zgoraj napisal, da sem kiksnil OEM/DSP, ampak tvoj argument ne zdrži.Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Če si lahko pri članku, kjer se spoznaš, lepo napisal, da ga lahko naprej prodajaš po delih v primeru, da si kupil "vse materialne avtorske pravice", bi bilo lepo, da bi isto naredil pri SW-ju. Ko si kupil računalnik skupaj z licenco za uporabo softwarea, nisi pridobil "vseh materialnih avtorskih pravic"... dobil si točno določene pogoje po katerih lahko ta software uporabljaš in po želji rabljeno prodaš.Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Prodaš mi članek (če mi prodaš vse materialne avtorske pravice), jaz ga lahko po delih naprej prodajam. Prodaš mi računalnik s SW, jaz naprej prodam, kar hočem. Grafično, disk ali SW. ALi vse.
To je tako kot da bi jaz rekel, če sem kupil revijo s člankom in slikami, lahko te po želji po delih naprej prodajam (ne govorim o fizičnem papirju s člankom - ki bi bil tukaj analogija fizičnem računalniku z licenco, temveč o "avtorski vsebini, ki jo je možno enostavno kopirati" na enak način kot se lahko kopira software). Pri "virtualnih" dobrinah pač ni vse tako trivialno.
Če kupiš revijo, lahko iz nje izrežeš sliko in jo prodaš naprej. Čisto legalno. Ne smeš je pa skopirat in prodat naprej, pa je obdržat v reviji.
Pa še pleg tega je še nekaj precej pomembnih razlik.
EDIT: vidim, da so ti že prej odgovorili ..