Nakup karavana, ali je čudno

luka51

Guru
16. avg 2007
14.714
6.026
113
Baba je bla ona veš bol pametna ko celi svet. Ko ji rečejo 5x gospa to bo preveč, bote mogli 2x. Ja če mi pa neote vi pomagali bom pa sama. Tiho bodi in nalagaj varjanta. No pol je bla na koncu tak al tak tak jezna da je pogledat ni upal noben :)

• Haha
Reactions: tony in sajkek

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.343
1.955
113
nikoli nisi ti dal 500 kil cementa zadaj. Ker bi že davno pred tem ostal brez vzmetenja.

Zakaj že? Itak moraš podirat sedeže.

Jaz sem dvakrat peljal v MB.ju A razred cca 600 kil..enkrat iz Kranja do Lj (Vinil), drugič iz Avančne do Lj (keramične ploščice)...bil je ko Ferrari a peljal in prepeljal sem (več nisem potreboval, zato 2 x :aplauz:, problem ni bil pripeljat...potem znosit v II. štuk :evil: ).
V daljši krači še lepše porazdeliš težo proti sprednjem delu.

• Všeč mi je
Reactions: Zgaga

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.269
4.237
113
Ni primerljivo ker ima mercedes A zadnje kolo oz. os dobesedno v riti in karkoli daš na podrte sedeže je na sredini avta, tako da se masa dokaj enostavno in pravilno razporedi. Poleg tega ima ta avto take vzmeti da se prav veliko ne posedejo zaradi znanega problema "losovega testa" (domnevam da govorimo o prvih dveh generacijah MB A).

Problem karavanov C razreda (aka golf razred) je da imajo zadnja kolesa takoj pri zadnji klopi, torej je cel pritljažnik čez os. Če daš tja 500kg ne samo da se zadaj avto posede, se tudi spredaj toliko dvigne da se je nevarno vozit ker sprednja kolesa nimajo nič oprijema. S podiranjem zicev se sicer maso da razporedit delno enakomerno na zadnjo os, samo še vedno je 500kg samo na zadnji osi preveč (mislim da so imel octavie cca. 300kg nosilnosti za zadnjo os).

• Všeč mi je
Reactions: Marxon