Nakup gorskega kolesa - pomoč

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik colos pravi:
Torej kakšen je sedaj zaključek? Se pravi Cube so solidna kolesa za običajnega rekreativca npr. LTD29. A se splača še kaj gledat v tem cenovnem rangu. Trek Cobia mi ni všeč (SRAM mi ne paše način prestavljanja), trek 6300 je 26 colski, Obstaja še nek Canondale, ki pa ima slabšo opremo (mislim da ima mehanske diske, kar ne pride v poštev), z boljšo opremo mi je predrag - rad bi vsaj ranga deore.

Kolo v tem cenovnem rangu z vbrake (kar mi popolnoma zadostuje) ne obstaja več?? 800€ za kolo se mi zdi zgornja meja.

Za 800 zgornjo mejo priporočam cube Acid 29, ki je 900, samo dobiš gotovinski popust pri Veb company. Zelo zadovoljen.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Cube se mi zdi, da imajo malo težji okvir kot npr. Scott, to pa nadoknadijo z boljšo (lažjo) opremo in se teže nekje izenačijo za isto ceno. (po občutku)

Razen, da so na kolesu za jurja žlajfi eni čudni, da piskajo škrpljejo itd. nimam nobenih pripomb. (ali je firma falila konstrukcijo ali na servisu nimajo pojma se pa ne bom spuščal).

V glavnem velik kolesa dobiš za en normalen denar.

Po 100km greš na prvi servis, da zategnejo zadeve. Meni na cube Acid 29 nič ne škriplje.
smile-1.gif

Sem šel. Se zato sem napisal, da je tovarniška napaka ali pa servis nima pojma. Samo bolj se nagibam k slednjemu.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
V glavnem rekel je, da so ploščice bolj mehke ter, da se zelo hitro nekako zližejo da jih je treba pobrusit vsake tolk časa.

Za amortizerje sem mu povedal kile, gledal pa nisem kolk je nafilal. Zaenkrat ga ne bom uporabljal za DH, kvečjemu s kakega pločnika dol zapeljem, kar pa lepo amortizira.
tongue-1.gif

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Te zadeve lahko pereš v pralnem stroju, če na etiketi piše ročno pranje, pač izbereš program za občutljivo perilo. Bolj pomembna stvar pri tem je, da ne daš mehčalca.

LP

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Na 30 dajem pa marsikdaj tud kaksen pljunek od mehcalca. Nobene sile, ker ruknem zraven se kaksne druge zadeve. Cunje kot nove, nic usmrajene!

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Sezone bo počas konec... kako se spuca kolo
confused-1.gif

Tole mi je malo preveč radikalno kar s cevjo po vsem
stupid-1.gif

Ščetka in WD sem imel v mislih na prvo žogo.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Že sedaj je ob 19.30 skoraj tema.
confused-1.gif

V senci pa tudi zebe, ja sem oblečen.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
če nimaš blatnega, potem samo krpa pa wd40:) Pred novo sezono pa sam še enkrat s suho krpo prah obrišeš.

za zbonike pa ketno jst vzmame neki iz kuhne k je za maščobo pucat, pa s krtačo podrgenm, pa je zobnik kot nov:) Pol ga nazaj podmažem z neki sprejem za ketnce. Do zdej brez težav, nč ne rjavi, na servisu so tut rekel, da je vse kot novo.

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.125
83
48
Na ketno zmontiraš SramQuickLink in nabaviš ključ za kaseto .
Ko je stvar res potrebna čiščenja imaš pol minute dela da vržeš oboje preko noči v kanto z nafto. Potem pa namažeš in zmontiraš nazaj.
Ker kakorkoli obrneš, razni čistilni spreji in Meglioti niso dobri za glide v verigi, račno na kolesu, pulleye na menjlaniku in ostale gibljive dele.

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.986
355
83
tam ko se terc po tori rola
Ketna in zobniki se pri meni vedno čistijo z nafto. Na kolesu in motorju (ko sem še imel verigo). Stara zobna ščetka, liter nafte in to je to. Pa ne le konec sezone (sedaj je še itak najmanj dva meseca za vozit).

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.883
113
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:

Tole mi je malo preveč radikalno kar s cevjo po vsem
stupid-1.gif

In katerega dela kolesa ti recimo nebi pral z vodo in s čim bi ga pral da nebi bilo radikalno? Vsaka ploha, ki te ujame je bolj radikalna od tegale tuša.

Z WD-jem eventuelno pereš ketno, če ni drugega pri roki, ni pa najbolj prijazen do ketne ker jo preveč izsuši plus to da če ga dobro ne izpereš je WD magnet za prah.

Na hitro gre takole: grobo svinjarijo z wapom (če ni zemlje in blata ta korak izpustiš), nasprejaš ketno in zobnike, potem z vodo in šamponom celo kolo, ketno s krtačo ali cunjo, spereš, posušiš ali obrišeš in na koncu še namažeš ketno.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Si ti ze kdaj zares zlorabil kolo al ga bolj gledaš? In sezona je daleč od tega, da je zaključena.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
če nimaš blatnega, potem samo krpa pa wd40:) Pred novo sezono pa sam še enkrat s suho krpo prah obrišeš.

za zbonike pa ketno jst vzmame neki iz kuhne k je za maščobo pucat, pa s krtačo podrgenm, pa je zobnik kot nov:) Pol ga nazaj podmažem z neki sprejem za ketnce. Do zdej brez težav, nč ne rjavi, na servisu so tut rekel, da je vse kot novo.

Tak sprej?

http://orodis.si/component/virtuemart/maziva/sprej-za-ketne-berner.html

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Si ti ze kdaj zares zlorabil kolo al ga bolj gledaš? In sezona je daleč od tega, da je zaključena.

V dobrih 2 mesecih sem sedaj naredu 700-800km kar je kr veliko vsaj za mtb. V vodo pa ravno še ne skačem z njim.