Nakup garmin naprave

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.811
130
63
Ecoroute HD ti kaže vse podatke o motorju in njegovem delovanju in v povezavi z Garminom tudi trenutno povezavo goriva in še in še.

Glede na to, da vmesnik že imaš
smile-1.gif

Imaš pa že temo o tem:
https://www.alter.si/tabla/show...rue#Post1388853

chris

Zelenc'
7. jun 2013
17
0
1
to bi blo še najbol, ker nevem če bo sploh podpiral moj avto ker je nekoliko starejši. Oziroma me samo zanima a s tem res kej prišparaš na porabi.

Nazadnje urejeno:

chris

Zelenc'
7. jun 2013
17
0
1
Potem se bom pa odločil kar za 2547. Dobiš pa tudi obd2 BT ki ga vklopiš v avto pa ti potem na telefonu/tablici/pc-ju kaže še več informaciji, pa ga pač postaviš v avtu zraven garmina da ti ni treba med vožnjo preklapljat
wink-1.gif
.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik chris pravi:
A pa je tale ecoroute vmesnik sploh koristen za kaj al je bolj brezvezna stvar?

Ker za to ceno lako dobiš že profi diagnostic sistem

Po moji oceni je to ena bolj "neumnih" Garminovih zadev. Izgubljajo čas in denar za takšne povsem neuporabne software dodatke.

Vsak novejši avto ima namreč lasten onboard computer, ki beleži praktično vse te zadeve.

Sem prepričan, da se zadeva ne bo obdržala na dolgi rok.

chris

Zelenc'
7. jun 2013
17
0
1
Se strinjam, glede na ceno in vse bi se moral res veliko voziti okol da bi se ti investicija povrnila.

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48
Lahko še jaz postavim vprašanje? Kateri Garmin je best buy za starejšega nezahtevnega uporabnika. Glede velikosti sva gledala mojega 3490, pa mu je prremajhen, tako, da mora biti št. večji. Kaj vse Garmin omogoča niti ne ve, niti bi kdajkoli uporabljal kaj več, kot osnovno nastavitev poti od točke A do točke B. Mogoče bi bilo dobro, da kaže še izvoze na avtocestah real photo, za ostalo pa ne vem, kaj nimajo drugi modeli, kar imam sam na 3490. Je Garmin nüvi 2360 v Petrolovi akciji prava izbira, ali predlagate kaj drugega?
lp
Sem kasneje videl, da je 2360 iste velikosti kot 3490, tako, da ne pride v poštev.

Nazadnje urejeno:

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48
Brez bluetootha, brez govornega upravljanja in ostalih presežkov, kot sem napisal že zgoraj, rabim nekaj čisto osnovnega. Od vsega uporabnega, kar mi pade na pamet, bo rabil samo "KAM", da vpiše naslov, ter pritisne pojdi. Potem bi bilo dobro, da ima še načrtovanje poti, z dodajanjem kakšne vmesne točke, ter lane assist s photo realom. Za ostalo pa res ne vem, če bo kdaj prišlo v poštev.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
nüvi 2547LMT = 189,00 €
nüvi 2595LT = 199,00 €
nuvi 2557LMT = 209,00 €
nüvi 2597LMT = 229,00 €
nüvi 3590LMT = 299,00 €
nüvi 2797LMT = 309,00 €
nüvi 3597LMT = 319,00 €

nüvi 2797 ima 7 zaslon in je cenejši od 3597.

POZOR: cene so iz Garmin strani, v kakih spletnih ali navadnih trgovinah bodo cene nižje
wink-1.gif

p.s.
Ti modeli ustrezajo tvojim kriterijem
grin1.gif

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik QBR pravi:
Bluetooth za mobitel je kar uporabna reč. Jaz ga 1390 vseskozi uporabljam. Za tistih 40 € več, sploh ne bi razmišljal.

40 evrov bi dal za bt na Garminu???

Tisočkrat boljše BT slušalke pa stanejo 15 evrov.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.421
2.583
113
2x na mesec?
od točke A do točke B? vedno enaka pot?
vzami kja drugega kot GARMIN. ga imam rad, mi ga kar naprej serje.
ne planiraš poti, se ne voziš od točke do točka - samo start in cilja. zemljevidi so za tako pot dovolj dobri vsaj 3 leta ali še več.
cene so okoli 100 €
imam GRMINA cca 7 let. načrtujem poti in potovanja, s svojim map source programom, zbiram tracke poti-kje sem bil, uporabljam mesta kjer so radarji.
sam zanesljiv ni.

chris

Zelenc'
7. jun 2013
17
0
1
u bistvu rabim samo da me najbol točno pripelje na različne naslove in da je najbolj zanesljiv.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
To so pa pobožne želje za katere moraš pisat izdelovalcem kart, saj so ti tisti, ki nekaj ne vnesejo in te zaradi kart naprava ne pripelje do pravega naslova.
100% naprave oziroma karte pa žal ni.
Vzami karto od dveh ponudnikov in naredi identično pot in boš videl, da te bo vsaka peljala po drugačni poti z identičnimi nastavitvami.

chris

Zelenc'
7. jun 2013
17
0
1
Ok to je odvisno od kart, ampak sem mislil bolj na to da sama naprava deluje ker sem opazil pri nekom kjer mu je gps stalno zgubljal signal (predvsem v tunelih) potem je pa trajalo celo večnost da je spet dobil nazaj signal, reset tudi ni pomagal.

Nazadnje urejeno:

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.986
355
83
tam ko se terc po tori rola
Jaz sem imel isto razne prebliske, ko sem kupoval Garmina (prvega in za enkrat edinega), kaj vse bom rabil... Dobro, namontiran je v avtu ves čas. Da bi ga pa dejansko ves čas koristil, pa ne... Za vožnjo od točke A do točke B bo dober tudi najosnovnejši. Pa da se v neznanem mestu ne izgubiš. Dobro, če je denarja veliko, kupi kaj fensi. Samo moje mnenje. Ko sem prvič šel po Jugi, sem mislil, kako fajn bo z Garminom. Saj te vodi, ampak to ni to. Sem raje uporabljal stari dobri Garmin ''..kartu čitaj i seljaka pitaj..''. Bolj pristen stik z naravo in ljudmi je to. Ampak... vsakdo ima druge kriterije. Če se ti nekam mudi in ljudi ni nikjer ali v kakšni vukojebini... tu pa pride prav. Srečno roko pri izbiri Garmina.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Vsaka navigacija izgubi signal v tunelih, po njem se navidezno premika z vgrajenim senzorjem, težava da pa dolgo traja da najde signal pa se je ponavadi pojavljala na kakem starem modelu nuvija 2xx in tudi to se je dalo rešit tako, da si odklopil baterijo za 10 minut in jo nato priklopil nazaj.

1300 mi ni niti 1x delala težav s sateliti pa je prestala marsikaj.