Nakup garmin naprave

chris

Zelenc'
7. jun 2013
17
0
1
Nameravam kupiti svojo prvo garmin napravo ki bi jo uporabljal 2x mesečno, vendar se ne morem odloči ali naj vzamem Nüvi:2547 ali Nüvi:2597 (model 2013).

Edini razliki med njima sta, da ima Nüvi:2597 dodatno bluetooth komunikacijo in glasovno upravljanje. Razlog da bi vzel 2597 je ker podpira eco route HD vmesnik, za glasovno upravljanje pa ne vem kako bi sploh delovalo pri nas (izgovorjava slovenskim mest ipd.).

Ima kdo kaj izkušenj s tem? ali se splača vzeti kak drug model.

LP.
Chris

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Če hočeš uporabljat glasovno upravljanje naprave moraš nastavit tekst nuvija in glasovno vodenje v Angleščino ali kak drugi tuji jezik, ki je na voljo.
Naše ulice in mesta malo čudno izgovarja pa še presneto dobro moraš obvladat naglas izbranega jezika, ker drugače ti ne bo sprejelo komande.
Eco route HD vmesnik moraš dokupit posebej in je cena tam nekje okrog 100€ na Garminu , da se ga pa po vsej verjetnosti še kje dobit ceneje, kompatibilen je pa z obema tako z 2547 kot z 2597.

Sedaj, če ti bluetooth ni pomemben vzameš 2547, če ti pa pride prav pa vzameš 2597.

p.s.
Na Slo Garmin strani piše, da ne podpira glasovnega upravljanja Klik
Medtem, ko na USA piše, da podpira glasovno upravljanje Klik

Najboljše, da vseeno vprašaš pred nakupom kako je s tem.

chris

Zelenc'
7. jun 2013
17
0
1
Potem bom pa kar 2547 vzel, bluetooth povezave z telefoni mi tako ne koristijo, da bi pa dal 40e več samo za glasovne ukaze se mi pa ne zdi smiselno.

Glavno da je kompatibilen z eco route vmesnikom.

Hvala za odgovor
wink-1.gif

p.s.
na slo strani piše "ni na voljo za slovenščino; napravo lahko v večjih evropskih jezikih upravljate z glasom" vrjetno je to da lahko upravljaš samo z angleščino, nemščino ipd.

Nazadnje urejeno:

QBR

Pripravnik
26. okt 2012
886
0
16
Bluetooth za mobitel je kar uporabna reč. Jaz ga 1390 vseskozi uporabljam. Za tistih 40 € več, sploh ne bi razmišljal.

chris

Zelenc'
7. jun 2013
17
0
1
ja, sam jaz že imam napravo za prostoročno v avtu, tako da mi je tist bluetooth brez pomena.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Citat:
Uporabnik chris pravi:
Potem bom pa kar 2547 vzel, bluetooth povezave z telefoni mi tako ne koristijo, da bi pa dal 40e več samo za glasovne ukaze se mi pa ne zdi smiselno.

Glavno da je kompatibilen z eco route vmesnikom.

Hvala za odgovor
wink-1.gif

p.s.
na slo strani piše "ni na voljo za slovenščino; napravo lahko v večjih evropskih jezikih upravljate z glasom" vrjetno je to da lahko upravljaš samo z angleščino, nemščino ipd.

BT ni samo za uporabo zaradi telefoniranja. Navigacijo kupiš za nekaj let in v tem času boš menjal tudi nekaj telefonov. Povezava med nuvijem in telefonom ( zaenkrat samo Android ) ti koristi tudi za Smartphone link funkcije. Pri nas deluje samo vreme in pa opozarjanje na nove posodobitve zemljevidov. V vseh sosednjih državah pa deluje veliko več, od lokalnega iskanja prostih parkirišč, google iskanje, rumene strani, cene goriva, fotografije cestnih kamer v živo, valuta, sledenje, itd...

chris

Zelenc'
7. jun 2013
17
0
1
sicer si ne lastim android telefona ampak a ni vse to možno že na telefonu samem, brez povezave z garminom? Drugače imam pa namen uporabljati napravo samo občasno ko grem kam, če bi rabil vsakodnevno bi si vzel 3xxx serijo.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Ker se tudi jaz odločam za nakup nove naprave bi prosil, če mi lahko kdo pove dejansko uporabno razliko mes 2597 in 3597.

Hvala

chris

Zelenc'
7. jun 2013
17
0
1
Sem pa tudi opazil da je teža med 2547 in 2597 ista, po tem sklepam na je hardware v obeh nabravah isti edino software je drugačen.
Sicer pa te storitve preko telefona lahko v tujini kar hitro nanese velik račun za prenos podatkov.

Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Hardwer ni isti, saj eden ima vgrajen bluetooth čip, drugi ga pa nima
wink-1.gif
drugače pa oba uporabljata identično ploščo in isti software.
Po vsej verjetnosti bi se dalo tudi omogočit smartphone link na 2547.

chris

Zelenc'
7. jun 2013
17
0
1
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Hardwer ni isti, saj eden ima vgrajen bluetooth čip, drugi ga pa nima
wink-1.gif
drugače pa oba uporabljata identično ploščo in isti software.
Po vsej verjetnosti bi se dalo tudi omogočit smartphone link na 2547.

Ma al pa nima, sem že imel opravke z raznimi napravami različnih modelov kjer je bil hardware znotraj identični, softwersko pa nekaterie niso imele vseh funkciji čeprav so bili moduli na platah.

Sicer pa ne plačaš naprave same ampak tudi vložen trud v pisajne programov, aplikaciji..ipd.

Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Pri Garminu, ( vzamima za primer 2547 in 2597 ), ki ima isti software in če bi imel 2547 bluetooth čip, bi funkcijo bluetooth omogočil brez večjega napora.
To je čar Garmin naprav, če dva nuvija uporabljata identičen hardware in identični software, le da so na enem določene funkcije onemogočene, jih boš z lahkoto omogočil.

p.s.
Nuvi 2547 pa 100% nima bluetooth čipa na plati, je preverjeno
wink-1.gif

chris

Zelenc'
7. jun 2013
17
0
1
Jaz tako nimam neke potrebe po teh dodatkih, samo da me kvalitetno pripelje na cilj :p, ampak a ni tisti ecoroute HD vmesnik tudi povezan preko bluetooth povezave?

Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Moja napaka
redface-1.gif

Vidim, da sem včeraj narobe napisal, 2597 je kompatibilen z ecoroute HD, na 2547 pa se da uporabljat navaden ecoroute.

p.s.
Drugače pa imaš prav, ecoroute HD, deluje preko bluetooth.
zmaga.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Na nekaterih novejših nuvijih ni na voljo niti navaden oziroma standard ecoroute in po vsej verjetnosti je zato ta napis. ( ta napis je tudi mene včeraj zmedel, ko sem na hitro preletel specifikacije )
Na tistih novejših nuvijih, ki sploh nimajo ikone za ecoroute, je potrebno posebej omogočit to funkcijo.

chris

Zelenc'
7. jun 2013
17
0
1
A pa je tale ecoroute vmesnik sploh koristen za kaj al je bolj brezvezna stvar?

Ker za to ceno lako dobiš že profi diagnostic sistem

Nazadnje urejeno: