Najemna pogodba

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Jaz sem napisal kakšne izkušnje imam v praksi, nihče od mene ni zahteval tega ko sem bil najemnik, kot najemodajalec tudi jaz od nikogar tega ne zahtevam.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.771
6.759
113
pri taščici
se bojim da ga ni pravnika ki bi sestavil pogodbo s katero bi bil lasnik zaščiten pred barabami v slo. saj veste golobi, nepalčevanje položnic.... trenutno depozit prineseskoraj toliko kot najemnina v lj. hvala lepa za sitnosti z najemniki.

krengorenc

Pripravnik
12. jul 2011
136
0
16
Jurij, ti si eden tistih, ki se vtikajo v stvari, katere se jih ne tičejo ! Trdil si eno, zdaj se pa vlečeš ven , da imaš pač take izkušnje. Vsi jih imamo, jaz sem le napisal svoje, ki pa niso bile namenjene tebi , pač pa Vaiu !
sprasujem se.gif

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Sej imata oba prav. Meni, če bi lastnik hotel uturit NUSZ, bi se pač zahvalil in šel naprej.

Sej ti tud rezervni sklad poskusijo uturit
smile-1.gif
.

Pa en lastnik je mel enkrat idejo, da bi plačeval tudi izredne stroške oz. investicijsko vzdrževanje
smile-1.gif
.

Stanovanj je dovolj, najemniki (redni plačniki in popolnoma neproblematični) smo carji :p.

LP,
PIC

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.360
9.597
113
EU
V najemni pogodbi piše, da je stanovanje profitno. Tako jaz napišem, kot lastnik. Torej, z najemom moram imeti dobiček in ne izgubo.
Najemnik mora plačati vse.: Komunalo, elektriko, vodo, internet, TV prispevek, NUZS, zavarovanje stnovanja, skupno zavarovanje stavbe (bloka), tudi rezervni sklad, snažilko za stopnišče, kurjavo...

S tem se ne strinjaš, nasvidenje in naslednji prosim. Ti pa poišči občinsko neprofitno stanovanje.

kloko

Pripravnik
22. avg 2007
176
0
16
Brez potrebe razburjanje, saj tebe nihče v nič ne sili. Če je ponudba na trgu, očitno ima neko kvaliteto, da se uspe prodati. Če se ne, se pač ne. Sanje so dovoljene za obe strani.

L.p., Kloko

poper

Pripravnik
27. jan 2012
46
0
6
Murkec ne bit spet pameten. A se boš spet adminom zjokal?

Nazadnje uredil moderator:

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
V najemni pogodbi piše, da je stanovanje profitno. Tako jaz napišem, kot lastnik. Torej, z najemom moram imeti dobiček in ne izgubo.
Najemnik mora plačati vse.: Komunalo, elektriko, vodo, internet, TV prispevek, NUZS, zavarovanje stnovanja, skupno zavarovanje stavbe (bloka), tudi rezervni sklad, snažilko za stopnišče, kurjavo...

S tem se ne strinjaš, nasvidenje in naslednji prosim. Ti pa poišči občinsko neprofitno stanovanje.

Saj to je lepota izbire.

Jaz pod tvojimi pogoji niti v sanjah ne vzamem flata, ti ga pa meni pod moji ne bi dal
smile-1.gif
.

Jaz imam v LJ novogradnjo pod naslednjimi pogoji:

- cena orenk pod 10 €/m2
- brez varščine
- uradna pogodba
- nakazila najemnine in stroškov na TRR - z lastnikom se vidiva enkrat letno
- rezervni sklad, davki, izredni stroški bremenijo lastnika
- lastnik je SAM ponudil, da ko me ni v Sloveniji, plačujem polovično najemnino. Zakaj? Takih zlatih najemnikov je malo, zato se trudi, da me ne izgubi.
smile-1.gif

smile-1.gif

LP,
PIC