Najem kredita za gradnjo - na kaj paziti

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.973
6.589
113
Pozna kdo tak primer, ko se je povozilo, vse kar je bilo podpisano. Eno je, da od sedaj naprej velja tako in tako, drugo pa, da se za nazaj spreminja. Priznam, da ne poznam nobenega. Posledično me to ni skrbelo, pazila pa sem da pri kreditu s FOM ni bilo te klavzule, da mi obrestno mero lahko pod kakršnimkoli pogoji spreminjajo.

Lahko en primer kaj in kako se je zgodilo s tistim, ki je vzel kredit 20 ali 30 let nazaj?

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Eno je klavzula da se fiksna OM lahko spreminja. O tem teče debata.

Ups, zajeb. Moj. Seveda to ni pri spremenljivi obrestni meri, ampak pri fiksni. Spremenljiva se itak spreminja vsake toliko časa, določenega v pogodbi.

Ja, no, če se delaš preveč pametnega, .... se opravičujem za napačen podatek.
d055.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.173
3.885
113
Sicer gre večinoma za zgodbe, ki so šle na roko kreditojemalcem in ki so se tikale bolj vrednosti glavnice kot pa višine OM, se pravi da je glavnico inflacija pojedla. Ko pa je zružil TOM (ne vem več na pamet ampak a ni šel v pol leta na 3x vrednost?) pa so večinoma banke dale ponudbe in so se krediti reprogramirali ali pa so pač zapadli.

Konkreten primer imaš pa na drugi strani. Papirje nlb ki so bili po varnosti reklamirani praktično enako kot bančni depoziti.