Mi smo januarja letos rezervirali avto na Mallorci preko Europcar, prevzeli in vrnili na letališču. Naprej sem gledal cene direktno pri ponudnikih pa so bile cca 120-130 EUR dalje na DAN za fiat 500 (golf 250?!), nato sem kupil karte preko Easyjeta in so mi zraven ponudili najem enakega avta s ceno cca. 150 EUR za cel TEDEN. Vzeli smo razred Polota, dobili smo cisto novo corso s prevozenimi 3.000 km. Najem je stal cca 170 EUR za 5 dni, rezervirali so še neko vsoto na kreditni. Ko smo prispeli na prevzem na letališče so nam hoteli poturiti BMWja z nekje 17 EUR več na dan pa smo rekli da ne rabimo, nato smo vzeli dodatno zavarovanje ki je bilo cca 150 EUR (prek neta sem poklikal samo čisto osnovno). Tam je razložila da kao do 5cm praske grejo skozi, večje pa moraš plačati vsaj 300 EUR; nekaj takega, tudi če ti jih kdo drug naredi.
Z vsem zadovolji, avto smo vrnili nazaj, dali ključe in povedali na katerem parkirnem mestu smo ga pustili, ga sploh nihče ni šel gledat. Potem smo dobili samo obvestilo o vrnitvi na email. No, če bi bilo kaj narobe, bi verjetno trgali s kartice tisto rezervo...