Najboljša pripravljena bolognese omaka

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
Mater, ampak na špagete strest omako iz kozarca je tko, k bi vozil Mercedeza na pedala.
Za na hitro je malo morje receptov, za osnovo rabiš pa pelate, pa česen, sol poper in baziliko. Deset minut po tem, ko zavre voda za špagete je na krožniku.
Za "Boloneze" ragu al karkoli že rečete mesni paradižnikovi omaki, pa rabiš par ur, da je nerejeno prav.
Pri nas se za na hitro velikokrat kuha Carbonara, narejen tok hitr kokr se kuhajo špageti.
In ja, ni odgovor na vprašanje, sam kupit narjeno omako je res greh.
 
  • Všeč mi je
Reactions: Roberto

ltani

Zelenc'
24. feb 2017
5
1
3
ma ste pametni, človek vpraša katera je najboljša, vi mu pa pridigate, ker si ne bo naredil sveže omakice, ki jo narediš en, dva, tri. Ja doma že, glede na to da je poletje, pa gre mogoče kam na dopust in jaz si na kampiranje vzamem te kupljene omake za testenine. V enem tednu me ne bo pobralo zaradi teh e-jev in konzervansov. In prosim, še enkrat, ne mi o tem, da se da naredit na hitro. Če imaš s sabo samo eno ranglico (še en greh testenine se kuhajo z omako), nobenega hladilnika, potem je to najboljša rešitev za hitro kosilo.
 
  • Všeč mi je
Reactions: tofsy

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
Čist odvisno kok ti pomeni, kaj zbašeš v usta. Čehi in Poljaki se na kampiranju vedno bašejo s temi pripravljenimi nudli, jest pač tega ne povoham. Že ko smo bli mulci, se je vedno vlekel s sabo roštilj in šporhet z osnovnimi tremi lonci, brez tega ni blo kampiranja. Mimgrede, pa mu ti povej, kera od teh packarij ti je najboljša, ne pa da jokaš. Mogoče se pa človek opogumi in si sam začne kuhat omake.
 

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Če leti name... Meni nobena od teh kupljenih. Potem raje piksno čimbolj naravnih pelatov, inčuni, česen, petršilj, bazilika. Če kupiš paradižnik na placu dobiš tudi zgoraj naštete zadeve, rožmarin na morju raste kot pri nas živa meja.
Drugče pa za enkrat spremembe prinesem tisti 2dl kozarček od doma domače omake (paradižnik&ostala zelenjava). Potem pa friška riba, inčuni, kakšna školjka.
Kot si pa sam rekel je načeloma žar in friška riba. Meso lahko jem doma, piksne tudi :)
 

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.421
2.582
113
... Če kupiš paradižnik na placu dobiš tudi zgoraj naštete zadeve, rožmarin na morju raste kot pri nas živa meja.

HA HA HA sedaj, ko je pa z placa je pa OK. HA HA HA
Res doma tako dobro jeste, da ne greste nikoli ven!
Verjetno je razlog priložnost - kaj doma ni dovolj dobro za priložnost, ker je domače.
Gremo ven na nekaj drugega - kaj niste sposobni mto narediti doma, morate ven. Pa saj domače je domače.
Doma ni vsaka stvar tako dobra, kot zunaj. Ja kak pa potem doma kuhate.
Zunaj je stvar originalnejša. Res? Ste probali iti na tržnico po nakupih.
Pa dunajčan je dober zrezekl. STVAR OKUSA FANTJE, STVAR OKUSA!

in še tole, ker smo na drugi strani:
...Zanima me katera je po vašem okusu najboljša bolognese omaka iz trgovine?...
 

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Kok se motiš kolega... dvomim da ti tako dobro ješ doma kot jaz... Na žalost ne vlečem na dopust celega prtljažnika hrane od doma in sem pripomoran najti lokalne kmete, kjer dopustujem... Paradajz v Dalmaciji je že zrel, za tvoj info. Prov okusen je. Boljši kot pa umetna tretjerazredna roba iz Hoferja/Lidla.
 

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
Mater sami TOP Chefi, in sma hvala na hvalo in pranje možganov. Pacienti ste res.
Naj tipo je tisto kar želi in tisto za kar bo za SVOJE € kupil.
Mesni ragu od podravke je kr dober ( e-ji in konzervansi gor ali dol....)in za na hitro in občasno čist ok zadeva.
00002854.jpg
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
Mater sami TOP Chefi, in sma hvala na hvalo in pranje možganov. Pacienti ste res.
Naj tipo je tisto kar želi in tisto za kar bo za SVOJE € kupil.
Mesni ragu od podravke je kr dober ( e-ji in konzervansi gor ali dol....)in za na hitro in občasno čist ok zadeva.
00002854.jpg
Tole je za kozlat v momentu, ko piksno odpreš. Sam tok. Sej men dol visi, kaj ti v goltanec futraš, sam ne se repenčit, če ti en reče, da se futraš s sranjem.
 

karamarko

Pripravnik
29. sep 2014
365
0
16
Res eksplicitno napišeš, da te zanima A in ne B ampak potem se vedno 90% odgovorov navezuje na B.

Znam skuhat bolognese omako (čeprav za ene ne obstaja). In res me zanimajo samo priporočila za omake iz trgovine. Tudi, če je za ene pocn. Saj ni potrebno vsega komentirat, če ti to ne sede.

Hvala vsem vseeno.
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
HA HA HA sedaj, ko je pa z placa je pa OK. HA HA HA
Res doma tako dobro jeste, da ne greste nikoli ven!
Verjetno je razlog priložnost - kaj doma ni dovolj dobro za priložnost, ker je domače.
Gremo ven na nekaj drugega - kaj niste sposobni mto narediti doma, morate ven. Pa saj domače je domače.
Doma ni vsaka stvar tako dobra, kot zunaj. Ja kak pa potem doma kuhate.
Zunaj je stvar originalnejša. Res? Ste probali iti na tržnico po nakupih.
Pa dunajčan je dober zrezekl. STVAR OKUSA FANTJE, STVAR OKUSA!

in še tole, ker smo na drugi strani:
Miki, doma se kuha bolje kot 90% zunanje hrane, sam kot praviš, stvar okusa.
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
Res eksplicitno napišeš, da te zanima A in ne B ampak potem se vedno 90% odgovorov navezuje na B.

Znam skuhat bolognese omako (čeprav za ene ne obstaja). In res me zanimajo samo priporočila za omake iz trgovine. Tudi, če je za ene pocn. Saj ni potrebno vsega komentirat, če ti to ne sede.

Hvala vsem vseeno.
Hvala ku.rcu, da si dobil 90% na B. To pomen da vedno več ljudem ni vseen, kaj bašejo vase.
Si dobil en mega nasvet. Skuhaj boloneze v jušnem loncu in zmrzni po porcijah. Ceneje in bolje od najboljšega sranja s police.
 

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
Tole je za kozlat v momentu, ko piksno odpreš. Sam tok. Sej men dol visi, kaj ti v goltanec futraš, sam ne se repenčit, če ti en reče, da se futraš s sranjem.
Vsakmu svoje....kaj jaz jem, pa tebe čist nič ne briga. Predlog je bil odpiralcu teme, točno za tisto kar je prosil.
Mal slanine, smetana pa sir ali po tvoje Carbonara.....na po vsej verjetnosti razkuhani pasti pa tud niso vrhunec kulinarike... ;)
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
Haha, a to leti na Carbonaro.... smetane v Carbonari ni. Razkuhana pašta je pa za prašiče, ne za ljudi. In ja, ko je narejeno prav je blizu viška kulinarike.....brez smetane....hint....jajca in rumenjaki, nikakor smetana.
 

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.421
2.582
113
Ja, stvar okusa.
In on je povprašal za naš okus! Tudi tvojega. Vendat tvoj je tako specifičen, da so ostali zanič.
Bog ve zakaj si izbral takle nick?
Z RAZLOGOM!
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Ja, stvar okusa.
In on je povprašal za naš okus! Tudi tvojega. Vendat tvoj je tako specifičen, da so ostali zanič.
Bog ve zakaj si izbral takle nick?
Z RAZLOGOM!
Brane, ce bi znal malo sive celice zalaufat, bi videl, da ni v njegovem nicku nobene zarote. Gre cisto preprosto za “oblak” prebrano nazaj, verjetno po priimku.