Nadstrešek za dva avta + lopa

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.469
11.455
113
3 mesece ti dam za na ključ, toliko kot ostalim proizvajalcem.
če neb bil len, bi ti šel na roko...
bolj sem komentiral iz vidiga tebe ali sebe da bi moral bit investitor..ni šans da grem v 20kilo številko za tole. Sem naredil doma vrtno lopo, del zabetoniral, del lesen, oblečen v macesen, streha, obrobe antracit, ravna streha look, velikost 3 x 5m... me je prišel cca 2000€ material (največ macesen), delo pa sam in veselje, kao... Lumpom bi dal pa 6 do 8 kilo.

• Všeč mi je
Reactions: Valhalla

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.635
4.842
113
bolj sem komentiral iz vidiga tebe ali sebe da bi moral bit investitor..ni šans da grem v 20kilo številko za tole. Sem naredil doma vrtno lopo, del zabetoniral, del lesen, oblečen v macesen, streha, obrobe antracit, ravna streha look, velikost 3 x 5m... me je prišel cca 2000€ material (največ macesen), delo pa sam in veselje, kao... Lumpom bi dal pa 6 do 8 kilo.
Take cene so bile 10 let nazaj (8k za vse). Jaz sem dal za 5.5m x 8m kovinski nadstrešek in tudi konkretno nekaj lesa 7.5k z davkom. Upoštevaje izkop in temelje tudi. Kolesarnica je bila še 1k dodatno. Pri zdajšnjih cenah verjamem, da so cene podobnega 15k+.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.469
11.455
113
delal sem 20/21
v tem stilu, ena od delovnih kopij
1740473938142.png

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.094
3.009
113
A je za nadstrešek potrebno gradbeno dovoljenje?
Pozor: nadstrešek za avtomobil lahko spada med enostavne ali nezahtevne objekte, odvisno od velikosti. Če gre za enostaven objekt, kar pomeni površino do 20 m2, višino največ 4 m in razpon največ 4 m, zanj ne potrebujete gradbenega dovoljenje. Večji nadstrešek spada med nezahtevne objekte, zato je zanj potrebno gradbeno dovoljenje, spoštovati pa morate tudi predpise o odmaknjenosti od meje parcele. Toda tudi nezahtevni objekti imajo omejeno velikost: dovoljena površina je največ 50 m2, višina 6 m in razpon do 5 m.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.762
222
63
Pol si kar orenk len ali pa samo rad veliko govoriš.
Ker za 10k € profita in par tednov dela bi moral biti norec, da se odpoveš takemu znesku.

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.588
949
113
Pozor: nadstrešek za avtomobil lahko spada med enostavne ali nezahtevne objekte, odvisno od velikosti. Če gre za enostaven objekt, kar pomeni površino do 20 m2, višino največ 4 m in razpon največ 4 m, zanj ne potrebujete gradbenega dovoljenje. Večji nadstrešek spada med nezahtevne objekte, zato je zanj potrebno gradbeno dovoljenje, spoštovati pa morate tudi predpise o odmaknjenosti od meje parcele. Toda tudi nezahtevni objekti imajo omejeno velikost: dovoljena površina je največ 50 m2, višina 6 m in razpon do 5 m.

:valjamse: :valjamse: :valjamse:

Da o kakšni drugi zadevi, ki se (še) zahteva, raje ne govorim........

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.469
11.455
113
Pol si kar orenk len ali pa samo rad veliko govoriš.
Ker za 10k € profita in par tednov dela bi moral biti norec, da se odpoveš takemu znesku.
len sem, imam se doma za dost postorit, tako da so tam prioritete, kot pa da bi še okol murkslal... če bi bil pa kak sosed, pa nebi bilo problema (ampak sosedu neb računal), tako da...