Toyota Auris se poslavlja prihaja Corolla

Generik

Guru
14. maj 2011
3.910
1.286
113
Mene zanima kakšne so kaj cene rednih servisov pri konkurenci. Firbec pač. Lahko kdo kaj objavi iz uradnega cenika, podobno kot sem jaz za toyoto?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.538
476
83
Volvo redni servis za 2.0 dizla, se pravi olje + filtri + pregled, 400€. Interclass Ljubljana. Ti pa tudi nadgradijo sw.

Imo predrago, sploh upostevaje nadut odnos. Ker ponavadi je potrebno zamenjat se kak potrosni material a-la zavorne ploscice.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.347
4.293
113
Primerjamo čisto primerljivo. al boš reko da roka nepooblaščenega servisa kako drugače menja olje in svečke?
Tu samo presodiš ali se ti podaljšanje jamstva vsako leto zdi vredno toliko preplačanega servisa ali ne.
Ravno za svečke sem sam videl kako jih je en majster menjal tako da je nove namazal, drug majster jih je pa zategoval da so vodo spustile. Noben ni predhodno spucal (spihal) ležišča svečk, tako da potencialna svinjarija, ki se nabere v tisti luknji gre potem v cilinder ali pa se sprime na navoju. Oba majstra sta uslužbenca na rednem servisu (kjer dvomim da delata drugače) in v prostem času "popoldanca". Tako da svečke menjam samo še sam. ker je res enostavno naredit na večini motorjev.

(ne vem pa če jamstvo krije odlomljeno ležišče svečke, če ga, potem kar na uradni servis servisirat pa naj se na uradnem servisu jebejo s tem če jih že narobe menjajo)

luka51

Guru
16. avg 2007
14.819
6.107
113
kaka svinjarija se nabira okoli svečke, ko je pa zatesnjena s tesnilom od vžigalne tuljave. nismo več leta 78 da se svašta not nabira.

Če je pa govora o vžigalni svečki pa lahko delaš kaj hočeš, ko se 10mm odloči da bo prijela bo prijela.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.667
5.256
113
Tovarne so podaljšale svoje "garancije" oziroma jamstva. Tega niso storili zato, ker bi bili avtomobili kvalitetnejši. Cilj je, da bi več zaslužili potem, ko so avto že prodali. Pri servisu na pooblaščencu se pač plača še premijo za to jamstvo, ki pokrije v masi vsa nepričakovana popravila in še nekaj zraven, da je profit večji. Novega posla, kot so daljša jamstva, se pač nihče ne gre zato, da boš na nuli, temveč za večji profit.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.065
1.994
113
Če kdo misli da so te cene za toyoto napihnjene, naj pogleda cene za vag, pri porsche Maribor recimo. Pred mnogo leti sem nazadnje bil tam in sem mislil da sem v avstriji. Da sploh ne omenjam arogantnega odnosa šefa servisa s črnimi mastnimi lasmi, nazadnje opranimi mnogo let nazaj

jezek

Guru
24. jul 2008
4.013
1.732
113
kaka svinjarija se nabira okoli svečke, ko je pa zatesnjena s tesnilom od vžigalne tuljave. nismo več leta 78 da se svašta not nabira.

Če je pa govora o vžigalni svečki pa lahko delaš kaj hočeš, ko se 10mm odloči da bo prijela bo prijela.
Na pooblascencu (baje) menjane svece na bencincu pri 25kkm, tuljava prekrije luknjo na tesno....par dni nazaj menjal sam (pri 45kkm)...v leziscu kup neke svinjarije. Ne vem od kod je prisla, kompresor je opravil svoje delo, sicer bi polovica padla v valj.

Marxon

Majstr
24. feb 2009
773
398
63
Že če samo daš drugo lokacijo na teh strani, se cene spremenijo; najdražje je v Ljubljani, dlje ko greš stran, ceneje je;)
Ni vedno res, ob menjavi leta je bilo v KR dražje kot v LJ (naročil decembra, servis v začetku januarja). Račun na koncu je bil pa isti,... Pa še to je bilo samo 10€ razlike, kar ni veliko na 300€ podlage.