nadomestna vinjeta

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
pred sabo imam dogovorjeno menjavo vetrobranskega stekla na katerem je vinjeta. kako lahko zaprosim za novo? cenilec na triglavu je rekel, da prepišem serijsko številko na vlogo in vlogi priložim še račun za zamenjavo stekla. na darsovi strani piše, da moram dat zraven še vinjeto, pa me zanima kako je s tem?

enkrat sem že nosil okol pol kvadrata šope zarad nalepke za tehnični.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
do obrazca sem prišel sam, sem ga dobil tudi pri cenilcu. in sem vprašal, a moram nest šipo tja oz, če lahko to oni uredijo, ker se mi ne da zajebavat s tem, avto je pa zavarovan.

dobil sem odgovor, da bo dosti račun od nakupa vinjete in račun od popravila, zamenjave stekla.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Lepo boš moral svojo rit premakniti na DARSovo bazo na Brdo, kjer ti bodo na osnovi obrazca, računa za steklo, ostanka vinjete (če ta ne bo dober pa še tisti spodnji del vinjete, ki je ostal na foliji, da se vidi serijska številka in datum luknjanja v primeru kratkotrajne vinjete) izdali novo (če je polletna potem do istega datuma kot je bila stara). Če je kaj vprašljivo bodo zahtevali še račun od vinjete.

Pa ne biti tukaj pametni glede računa in odrezka vinjete; za slednjega celo na vinjeti piše da ga shranite.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
račun od vinjete imam. račun od steklarja bom imel.

zdej pa pozorno beri.

ali rabim tudi steklo z vinjeto. triglavov cenilec pravi ne, darsov obrazec pravi ja. cenilec pravi, da vinjeto nadomesti račun.

Dik

Fizikalc
28. okt 2007
1.575
89
48
Od križišča mal naprej na desno
Če imaš vinjeto gor ti steklar ponavadi kar sam odreže tisti del stekla.
Vsaj meni je tako naredil pa mu nisem nič rekel
zmaga.gif

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
Citat:
Uporabnik Dik pravi:
Če imaš vinjeto gor ti steklar ponavadi kar sam odreže tisti del stekla.
Vsaj meni je tako naredil pa mu nisem nič rekel
zmaga.gif

točno tako.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Citat:
Lepo boš moral svojo rit premakniti na DARSovo bazo na Brdo,

Pred časom je bil na TV prispevek o možakarju iz Kranja, ki so ga pošiljali od poncija do pilata preden je dobil novo vinjeto. Na koncu jo je dobil na Brdu. Novinarji so povprašali tudi DARS, ki je dejal, da so zaposleni ravnali napačno in bi možakar novo nalepko lahko dobil tudi na Torovem (cestninska postaja pri Kranju). Kaj vse bi moral imeti s seboj pa se ne spomnim več.

B.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kako veš, da ne rabim.

sem klical dars.
moram prinest vinjeto. pač v koščkih, s steklom, kakorkoli, sam d aje vinjeta. na triglavu na verovškovi cenilec torej prodaja buče, ko pravi, da vinjete ne rabiš nosit ampak pošlješ račun od vinjete.

Nazadnje urejeno:

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Na DARS, kateri se nahaja na Griču zraven prometne policije odneseš:
- račun za zamenjavo vetrobranskega stekla
- odlepljeno vinjeto oz. njene ostanke (če gre za polletno mora nujno biti viden datum luknjanja). Če se tega datuma ne vidi moraš imeti račun od nakupa vinjete.
-za vsak slučaj pa lahko vzameš še tisti odrezek t.i. potrdilo o nakupu.
aplauz.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
'bosanc'

da ne rabiš stekla je logično, če lahko dobiš vinjeto dol, v stanju kot ga želijo.

men se ne da praskat, zato je lažje steklo odnest. še najlažje je pa nič.

tores se nisi lagal, zmišljeval, ampak si zelo natančno odgovoril na vprašanje.

pred tabo je dobra poslovna kariera.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Najlažje je da se zapelješ do Rogelj Romata in tam menjaš šipo. On ti še lepo staro vinjeto prelepi na novo šipo tako, da samo gledaš in ti ni nič jasno kako mu rata (kdor zna, zna
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.281
4.106
113
Pa saj ni nobenih problemov, kopijo računa od menjave stekla , izpolniš formular , vinjeto dol cukneš (glej topic kako odstraniš vinjeto) , drugače ti jo pa bojo v delavnici kjer menjajo steklo, pokneš v kuverto in pošlješ na DARS in čez 3 delovne dni pride po pošti nova vinjeta, To je to.