Na učence čaka prva katoliška devetletka

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Je pa pri t.i. verouku tako, da se ne uči, da dejansko danes na svetu tako, kot naj bi bilo po svetem pismu, ampak se je nekaj analize besedil, malo tudi potegne na filozofijo... je pa vseeno to verouk in ne krščanska vzgoja - upam da ločiš, ker gre dejansko za predmet, ki se imenuje vera in kultura, tako da je govora tudi o vseh (večjih) religijah sveta in še zdaleč ne samo o krščanstvu.

Če hočeš pa verouk aka pranje možganov, boš moral pa kar na kako bolj zagreto faro peljat mulca
wink-1.gif

lp

Seveda ja. Poglejmo si predmetnik t.i. Teološke fakultete (1. letnik enopredmetnega študija)
1. letnik
Cerkvena glasba (proseminar)
Filozofska antropologija
Latinski jezik (proseminar)
Logika in kritika
Metodologija znanstvenega dela (proseminar)
Psihologija religije
Svetopisemske osnove (z arheologijo)
Uvod v filozofijo (proseminar)
Uvod v Kristusovo skrivnost (proseminar)
Uvod v Sveto pismo
Zgodovina Cerkve
Zgodovina filozofije
Športna vzgoja

Za lepšo sliko je dodanih par nevtralnih predmetov, v osnovi pa itak vsi vidimo kam pes taco moli.
evil.gif

Teologija my ass.
hysterical-1.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Kaj naj ti dokažem?
Ti navržeš svoje nedokazane trditve, jaz pa naj ti dokažem, da se motiš.

Najprej ti dokaži, da spodaj zapisano drži!

Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Jaz verjamem da ne. Ni mi pa jasno kako to izvajajo.

Najprej je ura biologije, kjer jim razložijo stvari na nek način, za uro biologije je pa že ura verske vzgoje v kateri povejo, da sta vbistvu Adam in Eva kriva za to da ti živiš
grin1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Res si pepca.
hysterical-1.gif

Govorimo o gimnaziji in osnovni.
Teološki faks je pa šola za bodoče farje.
evil.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik keber pravi:
evil.gif

Ni čisto tako.
Mislim da je tja hodila tudi Tina G, pa Eva Irgl, pa obe "uspevata" v "šoubiznisu".
bonk.gif

Medtem ko so "moderni" bodoči farji večinoma fantje, ki do svojega 25-30 leta niso uspeli imeti niti ene punce in razočarano odhajajo v semenišče. Po možnosti tudi niso preveč izobraženi, vendar za babje čenče v spovednicah poslušat so čist dobri.
hysterical-1.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Lej, ne vem kako naj ti povem da ne boš zameril... ampak če boš klatil naokoli bedarije in zavračal realnost, samo dokazuješ svoje nespametno mišljenje. Jaz sem ti povedal, kako dejansko je, nigel ti je dala datum, da se greš sam prepričat (čeprav nič ne zamujaš, če ne greš, ker tisto je show), če pa ti še ni dovolj, poj pa ne vem. Boš pisal mail kakemu profesorju, ki poučuje predmet Vera in kultura? Ni problema, ti poiščem naslov...

Če ti pa še ni jasno, pa daj, logično pomisli: a je res tolko prfoksov fanatikov, da se po več 100 ljudi prijavi na razpis, ko se recimo na ŠKG odpre prosto mesto
wink-1.gif

lp

hgard

Guru
22. jul 2007
4.082
582
113
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Mislim da je tja hodila tudi Tina G, pa Eva Irgl, pa obe "uspevata" v "šoubiznisu".

Muca maca?
hysterical-1.gif

Sta pa poleg Eve tja hodila Trkaj in Peter Januš.

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Trkaj je hodu na teološko?
bonk.gif

On: Poznam familjo, zelo verno... Vsako nedeljo v cerkev, vsi trije otroc hodjo k verouku, ne da bi dobr vedl zakaj... Tipična farška družina, res tista 100%.
Mati je seveda rekla, da ji je žal da kao take šole ni blo že prej, ker je to zaklad blablabla... Hči bo naslednje leto dala na Škofijsko gimnazijo, najverjetneje bo potem nadaljevala študij na teološki (če je ne bo prej mati dala kar med nune)...

Meni osebno so take šole absurd.. Ne moreš izvajat ene volje nad otrokom, dej ga v navadno osnovno šolo, se bo že kasneje sam odločil kako pa kaj si bo mislil glede Boga, a je al ga ni.

Silvio

Pripravnik
11. okt 2007
689
1
16
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
sola, kjer se bodo ucili 2000 let stare pravljice. bravo.

Ne pravljice, skrbno načrtovane laži, ki so bile, oziroma so še vedno izgovor za največje kraje in največje poboje v zgodovini človeštva...
smirk-1.gif

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Res si pepca.
hysterical-1.gif

Govorimo o gimnaziji in osnovni.
evil.gif
Hvala, ampak znam sama dojeti poanto vseh teh postov. Ker nekateri pišejo, da to ne bi šlo za verouk, ampak za poznavanje religije, sem samo prikazala kako je to na teološki fakulteti, ki naj bi izobraževala bogoslovce pa v resnici vzgajajo krščane in širijo vero tam kjer ta sploh nima kaj iskati.

LP

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik Silvio pravi:
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:

Ne pravljice, skrbno načrtovane laži, ki so bile, oziroma so še vedno izgovor za največje kraje in največje poboje v zgodovini človeštva...
smirk-1.gif

Za katere največje poboje točno pa? Katynski gozd?
confused-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik Tjasa pravi:
Trkaj je hodu na teološko?
bonk.gif

On: Poznam familjo, zelo verno... Vsako nedeljo v cerkev, vsi trije otroc hodjo k verouku, ne da bi dobr vedl zakaj... Tipična farška družina, res tista 100%.
Mati je seveda rekla, da ji je žal da kao take šole ni blo že prej, ker je to zaklad blablabla... Hči bo naslednje leto dala na Škofijsko gimnazijo, najverjetneje bo potem nadaljevala študij na teološki (če je ne bo prej mati dala kar med nune)...

Meni osebno so take šole absurd.. Ne moreš izvajat ene volje nad otrokom, dej ga v navadno osnovno šolo, se bo že kasneje sam odločil kako pa kaj si bo mislil glede Boga, a je al ga ni.

Veš, fax kot fax. Nihče študentom ne brani, da ne pijejo in seksajo naokrog v svojem prostem času. Vidim, da je slovenska mladian precej nerazgledana, če si eno od fakultet predstavlja kot življenje v samostanu in bičanje za pregrehe. Čeprav v tvojem primeru ideja o vsakodnevnem preventivnem bičanju morda ni tako napačna.
evil.gif

A v 'navadni' osnovni šoli pa se po tvoje 'ne izvaja volje nad otrokom', če uporabim tvoje besede? O, pa še kako se jo. Zdaj imajo starši vsaj možnost nekoliko drugačnega pristopa in neke minimalne izbire, ki jo prej niso imeli. Veš, glavnina dela bo tudi v tej šoli potekala podobno kot v drugih, saj morajo delati po učnem načrtu in izpolniti cilje, ki jih zahteva država, sicer ne bo ne denarja niti spričevala ne bodo imela javne veljave.

Največ čez 'cerkvene' šole imajo tako ali tako povedati tisti, ki o vzgoji in izobraževanju nimajo pojma, ter leni in nesposobni pedagogi, ki bodo končno dobili 'konkurenco' in bodo ali odleteli ali pa začeli delati. kot bi človek glede na njihove precej dobre plače tudi pričakoval...

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik Silvio pravi:
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:

smirk-1.gif

Za katere največje poboje točno pa? Katynski gozd?
confused-1.gif

stieber, ti si
bonk.gif

brez zamere. v imenu vere so se skozi 2000 letno zgodovino dogajala najvecja grozodejstva, mucenja, vojne, itd. enako se je dogajalo tisocletja prej, samo pac druga verstva oz. bogovi so bili
rolleyes-1.gif

se za hare krisno ne vrjamem, da ma ciste roke
grin1.gif

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
številke, ocene so navedene v mnogih knjigah na to temo..

imam občutek, da hočeš malo ublažiti ali celo zanikati te dogodke..
confused-1.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Res pojdi na dan odprtih vrat v ŠKG. Jaz sem šel dvakrat, ker prvič sploh nisem mogel verjeti, da lahko na kakšni srednji šoli obstajata red in disciplina. Priznam, prvič sem šel z odporom, da je to kar neki in ko sem videl vso tisto umirjenost sem si dejal, da sem jaz že ne bi hodil. Toda, ko obiščeš ostale sr. šole te pa sploh mine. Vpitje med odmori, porivanje po hodnikih, hoja v čevljih, malica v okoliških lokalih, kajenje pred šolo,.....
In če nisi tip človeka, ki bi ti odgovarjale naštete stvari ti ostane samo še ŠKG.
Čeprav moja hči ni pretirano verna (jaz tudi ne) z veseljem obiskuje ŠKG.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Silvio govori o največjih pobojih v zgodovini človeštva. Mene pa zanimajo kakšni natančnejši podatki, ki bi ovrgli trenutno veljavne največje poboje. Mislim, da zaenkrat komunizem še vedno premočno vodi pred nacizmom.

S tem nikakor ne želim zanikati in/ali odobravati vseh dejanj RKC-ja vpreteklosti in/ali sedanjosti. Samo ne opletati z ideološko napihnjenimi podatki, prosim.