Na učence čaka prva katoliška devetletka

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:
Šola, ki ima verouk katerekoli verske skupnosti, kot obvezen predmet, ne sme dobiti niti centa iz državnega proračuna.

Točno tako. Ampak večina sredstev se itak razporeja tako kot določi dz in če so te predlog podprli, žal.

Mi gre pa na organ, da moram tudi jaz plačevati nekaj kar se meni zdi absurd. Ampak, kdo te bo pa vprašal...

če jim uspe, jih bo država financirala 100%
bonk.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik alcyx pravi:
Verjetno ni malo otrok, ki jim je bilo vsiljena neka vera...

Pravzaprav je otrokom vsiljeno tako rekoč vse. Od tega, da si morajo umivati zobe, zjutraj vstati do tega, da se učijo o napoleonovem pohodu v rusijo. Nad nami so izvajali recimo še izjemen indoktrinacijski komunistični pritisk. Na otroka vplivamo oz ga skušamo vzgajati tako, da tak, kakršnega smo si zamislili. Nekje dobimo verskega fanatika, drugod pa bedaka, ki misli, da je za njegov prekratek penis kriv jj. Koliko je bila tu odločilna vzgoja, je pa vprašanje, na katerega ne vemo odgovora.

Nazadnje urejeno:

mitja

Pripravnik
29. jul 2007
430
0
16
jah poznam enega ki je hodil v to šolo za duhovnike (sedaj pustil v zadnjem letniku vse skupaj in šel na neko filozofsko), in pa enega ki preklinja tako hitro kot pes teče.....
ta dva sta se vedno nekaj prepirala in ta mu je vedno jebal mater in vso družinsko deblo.....ampak ta ''duhovnik'' je mel prekleto dobre živce....
zgleda da jih učijo trpljenja že od malega.....:p

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
problem je v tem, da bo tale sola cenjesa, dostopnejsa....

hujsi so vrtci! civilni so zmer dražji, pa zmer polni! in če boš hotel v službo hodit, boš mogu mulca dat glih tja! ker ti finančno drugače ne bo zneslo!

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Najbolj smešno je ko predstavniki šole dobesedno lažejo pred kamero, češ da se biologijo učijo čisto isto oz. da dosegajo 100% rezultate...to naj oni pričajo veleumnim staršem ob vpisu. Kakšni psiho otroci pa pridejo vn po šoli. Saj se sploh ne znajo verjetno obnašat in prilagajat današnji družbi.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Ja kako pa naj bi učili biologijo kot pa po državnem programu, ki ga plačuje država
bonk.gif

Pa ja nisi eden tistih, ki so prepričani, da pa v katoliških šolah pri biologiji učijo, da je Bog ustvaril človeka, pa o Adami in Evi......
crazy1.gif

Sicer pa sta profesorica katoliške gimnazije (in njen mož) izdala eno zelo dobro knjigo z vprašanji iz biologije, ki jo btw uporabljajo po celi državi
grin1.gif

lp

Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Pa ja nisi eden tistih, ki so prepričani, da pa v katoliških šolah pri biologiji učijo, da je Bog ustvaril človeka, pa o Adami in Evi......
crazy1.gif

Jaz verjamem da ne. Ni mi pa jasno kako to izvajajo.

Najprej je ura biologije, kjer jim razložijo stvari na nek način, za uro biologije je pa že ura verske vzgoje v kateri povejo, da sta vbistvu Adam in Eva kriva za to da ti živiš
grin1.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Sej ti pravim... učni program tako biologije, kot tudi ostalih predmetov je državni, in ni važno, če bi bila zemlja po svetem pismu ploščata, pri geografiji je okrogla, prav tako ni v središču vesolja pri fiziki
hysterical-1.gif

Je pa pri t.i. verouku tako, da se ne uči, da dejansko danes na svetu tako, kot naj bi bilo po svetem pismu, ampak se je nekaj analize besedil, malo tudi potegne na filozofijo... je pa vseeno to verouk in ne krščanska vzgoja - upam da ločiš, ker gre dejansko za predmet, ki se imenuje vera in kultura, tako da je govora tudi o vseh (večjih) religijah sveta in še zdaleč ne samo o krščanstvu.

Če hočeš pa verouk aka pranje možganov, boš moral pa kar na kako bolj zagreto faro peljat mulca
wink-1.gif

lp

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Več od tebe o ŠKG-ju? Prav gotovo! Saj ni težko, glede na to, da nimaš pojma in nekaj na pamet blebetaš.

Če te zadeva zares zanima (kam gre tvoj denar!), si vzemi čas 2. februarja.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Kje sem rekel, da vem vse? Napisal sem samo, da o ŠKG-ju vem več od tebe, kar pa sploh ni težko, ker ti nimaš pojma. In zakaj bi ti šel karkoli pojasnjevati, če si o vsem že prepričan?