Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Khm, za ta denar se današnja mladina zjutraj niti obrnila ne bi v posteljiCitat:
Uporabnik gretzky pravi:
Ko sem jaz pred desetimi leti prišel v prvo službo, sem imel 50 jurjev SIT neto plače. Pripravniške. Z diplomo.
Samo za informacijo zafnani mladini..
50 jurjev pred 10 leti je pomenilo precej več kot 250€ danes ....
Sicer se pa strinjam v osnovi. Od svojih vrstnikov sem slišal par takih prijav, da se prav zamisliš kako lahko neka mlada oseba, katera obiskuje faks, sploh tako bedasto gleda na svet. Recimo en primer - pri mikroračunalništvu profesor povabi na predavanja modela, kateri dela v frirmi, kjer se ukvarjajo z razvojem testnih plošč za avtomobilsko industrijo. Glede na to, da smo elektroniki, je to ena taka tema, katera bi morala vsaj malo pritegnt vsakega. In potem sred predavanja slišiš komentarje, kako je to krneki pa bedno ... najhujš je pa da ti isti, ki so to izjavljali, hodijo na vsa predavanja profesorjev, ki gonjo 30 let stare stvari (naprimer Reberšek... kdor hodi na FE ga zihr pozna). Tisto je ql, ko pa pride nekdo z ene firme razlagat praktične zadeve, nam prinese pokazat razvojne plate vredne po 10k€ in se nasploh potrudi s prezentacijo, pa je brezveze. Ne štekam.... A folk pričakuje, da bo na šihtu računal sile na klancu?
Faks se mi zdi da je pa bolj za to, da dobiš neko splošno znanje o stroki za katero se šolaš... da dobiš neko predstavo o stvareh. Zelo redki bodo na šihtu uporabljali samo znanje, ki so ga pridobili s faksom - se je treba skor povsod še dodatno izobrazit oziroma bolj "specializirat". Po drugi strani tud delodajalc ne more pričakvat, da boš prišel s faksa in boš takoj drug dan začel delat neke težke strokovne zadeve...