Na mladih svet stoji...Res??

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik Michkena pravi:
Moja opažanja v zadnjih letih so takšna, da se mladina v povprečju ne ravno briljantno izkaže v službah, nimajo delovnih navad, discipline, nazaj gobcajo, mislijo, da so iber pametni če imajo diplome, kar pa me najbolj moti je, da slabo zastopajo svojo stroko. Namreč, poznam nekaj primerov, ko bi lahko bili več kot srečni in zadovoljni na svojih delovnih mestih, ki so dobra, zanimiva, delo je specifično in bi moralo mladega, ki ima ravno za sabo šolanje iz tega področja, napolniti z navdušenjem in energijo, ne pa, da samo jamra in ne ve niti približno kako srečen je lahko, da ima možnost delati... ipd. To me pa res moti! V povprečju lahko rečem, da starejši upravičeno govorijo, da bolj švoh kaže...
Nekaj je odvisno od postopka šolanja, v koliki meri priučijo občutek discipline, dosti pa je seveda odvisno od človeka samega.
Ni slabšega (na delovnem področju) kot mladinec brez energije in poln nekega brezveznega pesimizma.

Ti verjetno ne spadaš v to skupino?

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Pri nas mularija misli, da je diploma že garancija za veliko plačo. Noben se ne zaveda, da je izobrazba zato, da ti pomaga pri delu. Kaj nekomu nuca 5 diplom, če pa v praksi ne zna pokazat nič.
Že tle na forumu se vidi, ker nekateri brez vsakršnih izkušenj že v naprej določajo, da s svojo izobrazbo ne bodo hodili na šiht za 600€ plače.
Noben pameten delodajalec ti ne bo obljubil dobre plače, če ne znaš nič delat in nič konkretnega pokazat. Najprej se je treba dokazat, potem se pa dobra plača dobi. Z diplomo se na šihtu ne dela in si jo lahko vsak v rit zatlači, če ne bo kaj konkretnega pokazal.
Komunizma je konc.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Ko sem jaz pred desetimi leti prišel v prvo službo, sem imel 50 jurjev SIT neto plače. Pripravniške. Z diplomo.
Samo za informacijo zafnani mladini.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.629
355
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Ko sem jaz pred desetimi leti prišel v prvo službo, sem imel 50 jurjev SIT neto plače. Pripravniške. Z diplomo.
Khm, za ta denar se današnja mladina zjutraj niti obrnila ne bi v postelji
grin1.gif
.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Tudi jaz nisem bil preveč navdušen nad mesečnim izkupičkom. Sem pa garal tudi po 14 ur dnevno.

Ne ne, jaz sem samo na kafe hodil v službo
grin1.gif

Seveda sem delal. Se mi je folk, ki je takrat zaslužil 100k/mesec smejal, zakaj delam kot opica za tako mizerno plačo (kot da je bilo 100k pravo bogatstvo), zdej se pa meni smeji ko vidim da jih je večina še vedno pri približku tistemu 100k sit/mesečno.

No smeji se mi ne, ampak smilijo se mi pa prav tako ne.

Jaz sem svoje dal čez, da sem tu kjer sem.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
No daj no a ti mislis da se bo clovek v sluzbi na popek metal za 600EUR, z katerimi nemore placati niti poloznic
confused-1.gif

Ljudje so premalo placani, vsi preobremenjeni zato pa je tako. Meni tudi dol visi za sluzbo, sluzba mi je zadnje sviralo na qrcu. Imam svojega nadrejenega in delam kar mi rece, to kar naredim naredim tako kot je treba, pa nic vec.

LP

In potem govoriš, da si premalo plačan? LOL

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:

Yes. Tudi sam sem imel 330 SIT /uro...

Ampak nekje je treba začeti. Se je pa splačalo počakati na boljše čase

Moja prva plača pred cca 12 leti je bila 70.000 SIT (notri je tudi malica in prevoz).
Čez dve leti sem zamenjal službo na 160.000SIT + malica + prevoz. Po osmih letih v teh službi sem imel v tej službi (preden sem jo pustil) 3x višjo plačo kot ob prihodu. Sedaj sem na svojem... Je pa res, da sem začel delati (preko študenta) pri 15-ih in, ko sem se prvič zaposlil sem imel pri delu katerega sem opravljal že ogromno izkušenj in predvsem pravih delovnih navad (odgovornost, natančnost, ...).

Kakor si postelješ tako pač imaš... ne moreš pa pričakovati, da ti bodo postiljali drugi.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.629
355
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik tis pravi:Kakor si postelješ tako pač imaš... ne moreš pa pričakovati, da ti bodo postiljali drugi.
Žal to ne bo najbolj držalo. Precej novodobnih odrasli človekov pričakuje, da jim mamice in očkoti vse prineseje do riti.
Najbolj žalostno pa je, da to tudi dejansko dobijo.
stupid-1.gif

Me zanima, kako bodo preživeli, ko ne bo več mamic in očkov.

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Noben pameten delodajalec ti ne bo obljubil dobre plače, če ne znaš nič delat in nič konkretnega pokazat. Najprej se je treba dokazat, potem se pa dobra plača dobi. Z diplomo se na šihtu ne dela in si jo lahko vsak v rit zatlači, če ne bo kaj konkretnega pokazal.
Komunizma je konc.

Največji problem je, ko pokažeš da znaš kaj delati, pa ti nočejo dati plače, ki si jo zaslužiš. Vedno so eni izgovori al ne morjo ker bodo potem morali dati tudi drugim, al ne zato ker potem bomo propadli, al zato, ker smo ravno kupili nov avto, al ne zato, ker se poleti ne prodaja dobro al, al, al v nedogled.

Zakaj bi delodajalec dal tebi, če pa lahko on na tvoj račun več pokasira, pa si ti lahko še nevem kako priden. Večina delodajalcev v Sloveniji pridnosti ne nagrajuje. Za povrh, pa če že je nagrajen največji ritoliznik, lenuh, pokvarjenec, hinavec ... ti pa dobiš lahko le prst v rit. Vsaj take so moje izkušnje.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Jaz sem imel za obvezno polletno prakso (manjkala mi je samo diploma) 470 Sit, pred 4 leti.

Za enoletno pripravništvo sem imel 600€. (imel sem diplomo) 3 leta nazaj.

Potem pa 800€ naprej.

No zdaj sem zamenjal firmo, pa je mal bolj stimulativno.

Michkena

Pripravnik
4. avg 2007
764
-9
16
Citat:
Uporabnik karantanka pravi:
Največji problem je, ko pokažeš da znaš kaj delati, pa ti nočejo dati plače, ki si jo zaslužiš.

e, potem greš drugam...
ni povsod enako, verjemi...
pogum!

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Citat:
Uporabnik Michkena pravi:
Citat:
Uporabnik karantanka pravi:
Največji problem je, ko pokažeš da znaš kaj delati, pa ti nočejo dati plače, ki si jo zaslužiš.

e, potem greš drugam...
ni povsod enako, verjemi...
pogum!

ln kaj pa če je potem še slabše, misliš da ni možno? Na tem področju res nisem optimist, ker so me do sedaj izkušnje pripeljale do tega, da so delodajalci požrešni, izkoriščevalski, hinavski, lažnivi, pohlepni ... uglavnem samo slabo. Še v vseh službah kjer sem bila do sedaj (recimo da jih je nekje med 8 in 10, vklučno s študentskim delom) so bili šefi taki. Al sam jaz nimam sreče, ali pa je res malo dobrih delodajalcev.

Michkena

Pripravnik
4. avg 2007
764
-9
16
nimaš sreče...
jaz sem imela čez 20 služb (s študentskimi), pa ni blo povsod slabo, z nekaterimi delodajalci sem še zdej v stiku...
vztrajaj.

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
5.504