Na mladih svet stoji...Res??

Michkena

Pripravnik
4. avg 2007
764
-9
16
Moja opažanja v zadnjih letih so takšna, da se mladina v povprečju ne ravno briljantno izkaže v službah, nimajo delovnih navad, discipline, nazaj gobcajo, mislijo, da so iber pametni če imajo diplome, kar pa me najbolj moti je, da slabo zastopajo svojo stroko. Namreč, poznam nekaj primerov, ko bi lahko bili več kot srečni in zadovoljni na svojih delovnih mestih, ki so dobra, zanimiva, delo je specifično in bi moralo mladega, ki ima ravno za sabo šolanje iz tega področja, napolniti z navdušenjem in energijo, ne pa, da samo jamra in ne ve niti približno kako srečen je lahko, da ima možnost delati... ipd. To me pa res moti! V povprečju lahko rečem, da starejši upravičeno govorijo, da bolj švoh kaže...
Nekaj je odvisno od postopka šolanja, v koliki meri priučijo občutek discipline, dosti pa je seveda odvisno od človeka samega.
Ni slabšega (na delovnem področju) kot mladinec brez energije in poln nekega brezveznega pesimizma.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Kaj naj rečem....dobro da izstopam od povprečja
smile-1.gif

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.059
838
113
To opazimo tisti, ki vemo, da delamo vec in da smo v resnici vredni vec kot nas placajo.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.125
3.179
113
jaz sem mlad pa vidim da švoh kaže......kar se mene tiče imam dobro službo, dobrega šefa, odlične sodelavce in zanimivo delo, tudi nad plačo ne morem nič slabega reči.....za druge pa ........se mi jebeeee......

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
No daj no a ti mislis da se bo clovek v sluzbi na popek metal za 600EUR, z katerimi nemore placati niti poloznic
confused-1.gif

Ljudje so premalo placani, vsi preobremenjeni zato pa je tako. Meni tudi dol visi za sluzbo, sluzba mi je zadnje sviralo na qrcu. Imam svojega nadrejenega in delam kar mi rece, to kar naredim naredim tako kot je treba, pa nic vec.

LP

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.774
548
113
42
povsod malo
Mah poznam nekaj takih, ki naj bi končali zdaj zdaj srednjo šolo (iskra) od 20 ne več če jih ni šlo samo 10 na maturo ostali pa heh.
Nesejo alkota več kot jaz v svoji 15 letni praksi
bonk.gif
pa ne da bi se hvalu čez vikend imam ene 3-5 ta "kratkih" in dva pira vrh glave.
A teli "pionirčki" za prvega maja (4 dečki in 3 deklice + moja malenkost) spijejo 3 flaše čiste vodke, 2 flaši borovničk, 16x0,5l pira pa en Jack Danielsa v heh ne vem 5 urah
stupid-1.gif
in so bolj trzni od mene.

In potem eden kliče mami, če jih pride iskat, da ga ne bojo policaji spet priprl (imel je izpit 3 mesece pa je napihal 0,7 po tanovem 1,5 po starem se mi zdi) in mami jih pride ob 5 zjutraj iskat
aplauz.gif

Če bi bil tole moj froc bi ga sam
10.gif

Šola je vsega kriva vam rečem.
Jaz sem fasu z ravnilom po tilniku ker sem si vrtu po nosu pa ene parkrat šop ključev v glavo ker sem šlatal sošolko
redface-1.gif

Zdajle pa heh prfoksa mu napiše da se je nedostojno vedel v razredu (preklinjal po telefonu ko furman) pa na koncu ona nahebe zaradi tega ker njegova mami pravi ravnatelju "moj sinek pa ni tak"
priden.gif
ja valda tebe ni od 6 do 21h

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Kaj se ti sploh sekiraš. Jaz na tvojem mestu bi bil vesel, ker bi vedel da sem eden/ena tistih poštenih, delovnih ljudi, ki nadaljuje tradicijo, za druge pa bi se ti moralo enostavno jebat. No vsaj meni se, meni je v interesu da pridem na nek položaj, ki bo nosil šolde in takrat me bo prav brigalo kaj si mislijo drugi.
Jebiga, tako šolo kapitalizma so nas naučili vsi zdajšnji marljivi, pridni, delovni človečki, ki jih ti tako hvališ.

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
Dokler se bodo službe dobivale po vezah in ne tko kt se spodob za EU, bom jamral, da mi ne odgovarja delat za 600€, ker mam diplomo!

Nam ta stara banda ne da možnosti! Ko se pa le stegnejo, nadomesti jih žlahta, sosed, zet, ...fakju tak sistem.

Pa še to, tvoje opažanje je dobro, vendar je zaključek slab, niso vsi mladi isti, to bi ja moral vedet.

Michkena

Pripravnik
4. avg 2007
764
-9
16
Bom bolj konkretna če mislite, da posplošujem: v svoji bližini imam vsak dan mlade, ki so na delovnih mestih, za katere bi marsikdo dal vse, da bi lahko bil tam. Imajo dobre plače, vse bonitete, noben jim ne teži kaj dosti, skratka - res jim ni slabo. A se še skoz non stop pritožujejo!!!!!!!
13.gif

jaz bi jih dala v kakšno službo kjer pa zares jeb*jo v glavo... kakor ste napisali...

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Maš prav. Vsak smrkavi pezde samo z diplomo maha. Delat ne zna še nič, plačo bi mel pa rad prec 3000€..

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
delam na dveh koncih, na obeh enako stvar, le da sem na enem koncu še deklica za vse. ne enem od teh dveh koncev sem popolnoma podplačan, ker še ena gospodična, ki kelnari, dobi več na uro, kot jaz, pa imam precej bolj odgovorno delo.

a se zavedam odgovornosti svojega dela, kar delam, sem si dolgo želel početi in enostavno uživam pri svojem mestu in ga zato tudi full cenim. ko se spomnim svojih fizikalnih dni ... raje sem manj plačan in dela to kar želim, kot pa delam nekaj, za kar se moram prisiliti, da naredim, pa imam konkretno plačo. je pa res - tudi ko sem bil fizikalec, sem delal tako kot je bilo od mene zahtevano, nikoli nisem rekel ne, če so me še kaj dodatno prosili in kar sem delal, sem delal spoštljivo.

mogoče res manjka malce tepeža s pasom, če kakšno lumparijo ušpičiš. jaz sem včasih samo pomislil na to, pa je že letel po men in me je izučilo. mogoče sem zato danes dobro vzgojen, na kar sem res ponosen!
smile-1.gif
:

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
jaz sem mlad pa vidim da švoh kaže......kar se mene tiče imam dobro službo, dobrega šefa, odlične sodelavce in zanimivo delo, tudi nad plačo ne morem nič slabega reči.....za druge pa ........se mi jebeeee......

sprasujem se.gif
pa pravijo, da so americani neumni

Floki

Guru
6. sep 2007
10.125
3.179
113
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik Floki pravi:

sprasujem se.gif
pa pravijo, da so americani neumni

kaj ima to z neumnostjo....mogoče da se mi jebe za druge ....ko jokajo kako nimajo služb ker so hoteli na hitro čez faks priti
17758-icon_confused.gif

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Se čisto strinjam s teboj. Mamo sedaj tak primer tudi v naši službi, ko so vzeli kar nekaj novih študentov. Tisti, ki so bili prej so vredu, novi pa so obupni. Danes je problem to, ker starši rihtajo službe. Otroci pa tudi dobro vejo, da če ne bojo mel službe, da jih bodo pa starši kaj primaknil. Tisti, ki je že od začetka prisiljen da si sam najde službo in od tega tudi živi, bo znal to cenit. Pa smo spet pri vzgoji otrok....
smirk-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.969
1.853
113
iskat krivca za to je malo komplicirano. Ima pa dosti veze z vzgojo, razvajenostjo, tukaj so krivi starši. Po drugi strani pa premalimi plačami, sranje po glavah iz strani nadrejenih, nobene motivacije, pogodne za 6 mesecev v nedogled,...
Primerov pridnih in nepridnih poznam ogormno. Tak na hitro se mi zdi da tisti razvajenci najbolj jamrajo kak jim je hudo.
Mene je stara recimo fuknila na prisilno delo pri 16, ko sem letnik zayebal. 3 tedne prebiranja odpadnega aluminija pod milim nebom sredi poletja
bonk.gif
In to za takatnih 400 sit. Pol pa danes gledaš mularijo ko trosijo pametne izjave v stilu pod 5€ na uro se ne dvignem iz postle, za manj kot jurja ne grem delat,...
Poznam primer, ko tip pri zreli starosti dobi prvo službo, sredje šolska izobrazba, plača zelo lepa, pa jamra kak ma malo plačo pa kak trpi
stupid-1.gif

B81

22. jul 2007
37.075
10.578
113
Naroči jim ene zahtevne goste, da jih malo k sebi spravijo, mogoče bo pomagalo. Ko ima kolega kake take, je bolj pri stvari potem. Sklepam, da ste kelnarji.

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Tu se pa strinjam. Tu nihče ne bi delal za 600 evrov, pa vsi bi se neke šli. Nič čudnega, da uvažamo slovake, bolgare itn. za delo, naši se pa frajerišejo z stjunanimi avti pa se grejo finoče.

PiLLLe

stranger
18. dec 2007
2.068
0
36
Ljubljana/Novo Mesto
Vsega so krivi starsi in njihova vzgoja, malo doprinese tudi TV oz ostali mediji z neko idealno podobo zivljenja, in ni cudno da je vse slo v pisanemarjetice
grin1.gif

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
5.504